Чи є в AirPods майбутнє після виходу Xiaomi Mi AirDots Pro?

26/02/2019

Скільки вже було спроб скинути діючого короля світу true wireless навушниківApple AirPods, але нікому це не вдалося зробити. От тепер прийшов час для Xiaomi. Від цієї компанії очікувалося, що вони зроблять якісно і при цьому вдвічі дешевше. Чи вдалося їм це зробити і чи зможуть Mi AirDots Pro похитнути позиції AirPods дізнаємось зробивши детальний огляд претендента на “трон”. Ключовою фішкою бездротових навушників від Xiaomi є наявність активного шумодаву, але чи працює він коректно і чи створює реальну різницю з навушниками в яких його немає? Відповідь у статті.

КОМПЛЕКТ

В комплекті все стандартно, тут є:

  • кейс для зберігання та заряджання навушників;
  • навушники;
  • кабель USB Type-C;
  • три пари змінних амбюшур;
  • інструкція.

КЕЙС

Не скажу, що він дуже великий, але він дуже товстий і його незручно носити в кишені джинсів чи тим більше шортів. Єдиний варіант — носити його в сумці чи в більш об’ємних кишенях верхнього одягу. Найближчі конкуренти, а саме Meizu POP, Huawei Freebuds і знову ж таки Apple AirPods виглядають і відчуваються в рази компактнішими. Кришка до кейсу дуже легко відкривається аж занадто легко, інколи навіть тоді, коли непотрібно, а відповідно є ризик її взагалі відламати, якщо вона відкриється в сумці чи кишені.

Для зарядки кейсу, а відповідно і навушників передбачений роз’єм USB Type-C.

Xiaomi Mi Airdots Pro

ДИЗАЙН НАВУШНИКІВ

Напевне всі true wireless навушники приречені на порівняння з AirPods, які є ледь не еталонним зразком для навушників цього типу. Крім схожої назви AirDots Pro мають схожий дизайн, хоча є декілька кардинальних відмінностей. Перший момент — це навушники вакуумного типу. На обох навушниках є сенсорна панель для керування. Обидва навушники мають інфрачервоний датчик, який виявляє присутність навушників у вухах. Якщо під час прослуховування музики ви дістанете один з навушників, то відтворення стане на паузу. Фішка звісно не нова, але це зручно. Щоправда, якщо вставити навушники назад, то відтворення не відновиться, а доведеться вручну знову натиснути play.

Розмовні мікрофони розташовані внизу кожної з ніжок для того, щоб бути ближче до джерела звуку. Також передбачені мікрофони, які відповідають за шумозаглушення. В комплекті є три пари амбюшур для того, щоб ви могли підібрати оптимальний розмір для себе.

Xiaomi Mi Airdots Pro

Ключова фішка в плані дизайну особисто для мене в тому, що крім вже стандартного білого кольору є ще версія, де навушники чорного кольору.

Вага одного навушника — 5,8 грама. У вухах сидять міцно. Хоча у мене і AirPods сиділи надійно. Xiaomi Mi AirDots Pro мають захист за стандартом IPX4, тобто ви без проблем можете займатися в них спортом у вологу та навіть дощову погоду.

ПІДКЛЮЧЕННЯ ТА КЕРУВАННЯ

Підключення навушників до смартфона здійснюється за таким алгоритмом:

  • на кейсі навушників потрібно натиснути на єдину клавішу та утримувати впродовж 5-ти секунд, щоб почав блимати індикатор;
  • увімкнути bluetooth на смартфоні та серед знайдених пристроїв вибрати навушники з назвою Mi True Wireless Earphones.

Навушники приєдналися до смартфону і готові до використання. Наступні рази навушники будуть автоматично приєднуватись до смартфону.

Подвійний тап по одному з навушників:

  • під час дзвінка - приймає виклик;
  • під час розмови - скидає виклик.

Подвійний тап по лівому навушнику:

  • виклик голосового асистента;
  • по правому - зупинка або продовження відтворення музики в плеєрі.

Якщо вставлений один навушник, то подвійне торкання управляє тільки відтворенням музики.

Щоб увімкнути шумозаглушення потрібно протягом трьох секунд утримувати палець на сенсорній панелі одного з навушників. Щоправда воно автоматично вимкнеться при вхідному дзвінку, а також тоді коли виймається один з навушників. Управління гучністю, на жаль, не підтримується.

Xiaomi Mi Airdots Pro

В навушниках встановлений bluetooth 4.2, що дивно враховуючи, що це 2019 рік і коштують вони 3 тисячі гривень. Зв’язок з навушниками під час прослуховування музики в мене ні разу не переривався. При перегляді відео є затримка звуку. Можливо до цього можна звикнути, але я не зміг. Тому для прослуховування — плюс, для перегляду відео — мінус.

ЗВУЧАННЯ

Я розумію, що найцікавіший момент — звучання, але говорити про те, як вони звучать справа дуже суб’єктивна. Запас гучності тут солідний. На максимальній навіть некомфортно, бо дуже гучно. В іншому звук посередній - не поганий, але і не "вау". AirPods звучать краще.

Якщо вам потрібні навушники для повсякденного використання і ви найчастіше слухаєте музику, коли добираєтесь з дому до роботи чи навчального закладу громадським транспортом, то вони будуть дуже доречні, якщо ж ви хочете мати навушники в звучанні яких будете розрізняти партію кожного інструменту та будуть ідеально збалансовані всі частоти, то це не до AirDots Pro.

ШУМОЗАГЛУШЕННЯ

Фактично кіллер-фіча цих навушників — наявність системи шумозаглушення ANC. Після того, як шумозаглушення вмикається, то відчувається, що шуму ніби стало менше, але з другого боку сказати, що різниця суттєва не можу і по великому рахунку, наявність шумозаглушення в цих навушниках для пересічного користувача ніяких особливих переваг не дає.

Xiaomi Mi Airdots Pro

АВТОНОМНІСТЬ

Навушники на одному заряді можуть грати приблизно три години. Батарея кейсу — 410 мАг. Від кейсу вони можуть зарядитися ще тричі. Отримуємо автономність разом з кейсом на рівні 10-12 годин залежно від сценарію використання та гучності на якій ви слухаєте музику. Щоб зарядити навушники на 100% від кейсу потрібно приблизно — 1 година. Щоб зарядити кейс повністю теж потрібна приблизно година.

ВИСНОВКИ

Підсумовуючи скажу, що звучать AirDots Pro посередньо — не погано, але і не круто. Функція активного шумозаглушення працює, але разом з тим вона не створює особливої різниці. Кейс не великий, але надто товстий, щоб носити його в кишені. Хотілося б новішу версію bluetooth. Але разом з тим навушники добре зібрані, мають хорошу автономність, захист, великий запас гучності, зручне сенсорне керування та цінник не такий кусючий, як у AirPods. Враження двоякі, але враховуючи той факт, що через півроку вони впадуть в ціні, то пропозиція доволі смачна.

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?