Чи є сенс купувати iPhone 6s в 2020 році?

18/06/2020

Нещодавно блукаючи просторами інтернет-магазинів і порівнюючи ціни різних актуальних смартфонів натрапив на iPhone 6s і мене здивувало те, що цей апарат з 2015 року коштує, на секундочку, 9 тисяч гривень. Як виявилося є ті, хто його купує. Звісно, якщо ви ним користуєтесь декілька років і не збираєтесь змінювати це один момент, але чи варто сьогодні серед різноманіття апаратів вибирати  апарат 5-річної давності? Давайте коротко пройдемося по його ключових характеристиках і спробуємо дати відповідь на це питання.

ДИЗАЙН

Так, це справа смаку, але все ж є тренди у дизайні — тонкі рамки, скло, виріз або отвір під фронтальну камеру, квадратний блок камер тощо. Якщо оцінювати 6s по цих трендах, то він точно не може тягатися з більш новими апаратами. Однак варто віддати належне компанії Apple, що цей апарат “ты узнаешь из тысячи”. 

korpus-iphone-6s-69608094081363_small11.jpg

Сьогодні інші тренди у дизайні і якщо ви хочете бути на хвилі з ними, то варто розглядати моделі починаючи хоча б з iPhone XR або XS. Хоча наявність роз’єму під навушники, заокруглені грані, металевий корпус та клавіша Home багатьом подобається і сьогодні. Якщо задавати питання чи варто купувати iPhone 6s у 2020 році виходячи лише з міркувань дизайну та трендів, то відповідь — ні.

ЕКРАН

По сучасних мірках дисплей з діагоналлю 4,7 дюйма вважається достатньо малим. Крім того, розширення на рівні 750х1334 пікселі вже точно нікого не дивує і не надихає, особливо зважаючи на те, що в інших бюджетних моделях можна знайти навіть FullHD+, як наприклад у Redmi Note 8T, який коштує всього 4999 грн. Тому, якщо на залишках магазинів залишилися нові апарати 6s за ціною 8-9 тисяч гривень, то виходячи з характеристик екрану купувати їх не варто.

Apple-iPhone-6s-Plus-22.jpg

ПРОДУКТИВНІСТЬ

iPhone 6s отримав оновлення до iOS 13 чи оновиться він до iOS 14 згодом дізнаємось, але сам факт того, що смартфон якому п’ять років працює на актуальній ОС заслуговує на повагу. У світі Android про таке можна тільки мріяти.

Працює смартфон на процесорі Apple A9. Він двоядерний та виконаний по 14-нанометровому техпроцесу. У розпоряджені користувача є 2 ГБ оперативної пам’яті. Все вищеперераховане на перший погляд застаріле, а 2 ГБ оперативки зовсім мало, але мені довелося буквально на днях користуватися iPhone 6s і я не відчув абсолютно ніякого дискомфорту в плані швидкодії. Камера відкривається швидше, ніж на деяких Android-смартфонах 2019-2020 року. Здається 2 ГБ оперативної пам’яті мало? Враховуючи оптимізацію iOS цього цілком достатньо. Крім того, у шістки є версія пам’яті на 128 ГБ, а такий об’єм актуальний і досі.

iPhone-6s-Plus---obzor-kharakteristiki-cena-19.png

Незважаючи на характеристики, які не вражають цей смартфон цілком нормально працює навіть після 5-ти років користування. Відповідно можна припустити, якщо ви сьогодні придбаєте флагманський смартфон від Apple, то в плані продуктивності та швидкодії він буде актуальний ще 5-7 років.

КАМЕРА

В останні роки більшість виробників у своїх смартфонах роблять ставку на камеру, оскільки це один з основних факторів при покупці нового апарату. Кожне нове покоління смартфонів може похвалитися новими фішками і технологіями, що пов’язані саме з камерою. Чи може тягатися iPhone 6s з камерами, які є в смартфонах у 2020 році? Апріорі, що ні. Візьмемо, наприклад апарат, який коштує навіть менше, ніж новий iPhone 6s — Xiaomi Redmi Note 9 Pro. 

Він в плані фотоможливостей і мокрого місця не залишить від “літнього” iPhone 6s. Як мінімум тому що має 4 камери. Серед них є модуль на 64 МП, є ультра ширококутний модуль, окремий об’єктив для портретних фото і навіть той який робить макрознімки. Виходячи з міркувань камери купувати iPhone 6s у 2020 році немає сенсу. Якщо ж ви хочете максимально доступний  iPhone, але з камерою, яка може робити конкурентні знімки у 2020 році, то варто приглянутися до свіжого iPhone SE 2020

1_iphone-6s-plus-clean-2-7.0-1200x900.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Час роботи від батареї ніколи не був сильною стороною смартфонів Apple, принаймні в цьому показнику рекордів вони не ставили. iPhone 6s зі своєю батареєю на 1715 мАг рекордів теж не ставить. Крім того, він не підтримує швидку зарядку, а той таки Redmi Note 9 Pro підтримує швидку зарядку на 30W. Тому, якщо автономність це ваш пріоритет №1, то iPhone 6s — не ваш варіант.

1462462677-p1280359.jpeg

Однак в Apple переглянули своє ставлення до автономності девайсів і в 2019 році представивши iPhone 11 Pro Max довели це не на словах. Цей смартфон “взуває” по автономності фактично усі Android-флагмани і навіть ті в яких батарея має об’єм більше 5000 мАг. Хочете iPhone з батареєю на 2 дні роботи? Тоді розглядайте найтоповіші у всіх сенсах “одинадцятки”. Придбавши такий смартфон ви закриваєте питання з камерою, екраном, продуктивністю і автономністю на найближчі 3-4 роки.

ВИСНОВКИ

Купувати iPhone 6s у 2020 році зважаючи на тренди дизайну, екран, камеру та автономність немає сенсу, він вже насправді застарів у більшості цих характеристик, однак більш свіжі, а відповідно більш дорогі моделі iPhone, легко закриють ваші потреби на найближчих декілька років, як це у свій час зробив iPhone 6s.

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?