Для чого мені чохол та захисне скло на смартфон?

19/02/2018

Нещодавно в мережі натрапив на цікаву статистику, що стосувалася розбиття та пошкодження смартфонів. Опитування проводилося в США у 2017 році. США і Україну важко порівнювати, однак з цього опитування зауважив такі факти:

  • 45% усіх власників смартфонів пошкоджують або розбивають їх;
  • Більшість користувачів розбивають смартфон в перші 10 місяців після покупки;
  • У 38% випадків смартфон розбивається випавши з руки;
  • У 15% людей смартфон розбивається впавши з коліна.
  • Решта горевласників смартфонів заливають їх рідиною або пошкоджують іншим чином.

egGQUYiL4raN25rdK7ABJv6OQ8Ij0nYVmEzmq0FJZAF5caaDgo4KD61EUaexgJmpvtkaQmIBD_XZRvF0WJYUlM08G8LDzlAN_ma6Rd6nhzLwWgaFsK25NZFO_lcKxoM5AQ1j-ayw

Відразу скажу, що жоден зі смартфонів, якими користувався я не носив в чохлі та не використовував скло чи захисну плівку. За останні 7 років змінив 5 смартфонів:

  1. HTC Sensation — користувався 2 роки (вийшов з ладу через потрапляння рідини);
  2. LG G2 — користувався 2,5 роки (розбився дисплей після падіння з рук);
  3. Sony Xperia C5 Ultra — користувався 1 рік (залишився цілий та неушкоджений);
  4. Xiaomi Mi Max — користувався 9 місяців (розбився після падіння з колін на бруківку);
  5. Huawei Mate 10 Lite — користуюся 1 місяць (в чохлі та з плівкою).

Реальна історія про мій Xiaomi Mi Max

Коли купував Xiaomi Mi Max мені відразу запропонували чохол та захисне скло. Я відмовився аргументуючи тим, що це впливає на зовнішній вигляд. Mi Max й так величезний — 6,4 дюйма, а якщо ще чохол, то це буде надто громіздкий девайс.

Я часто користувався смартфоном поклавши його на коліна, бо враховуючи діагональ так було зручніше. Як ви вже й передбачили, одного разу користуючись девайсом таким чином все закінчилось його падінням. Смартфон приземлився екраном, коли підняв його, то екран реагував на дотики, але був покритий сіткою тріщин і користуватися ним стало вкрай незручно, а про естетичність вигляду взагалі мовчу. Яким дисплей смартфону став після падіння можна глянути на малюнку нижче.

photo_2018-02-19_11-54-08.jpg

Віддав його у ремонт, заплатив 1200 гривень за заміну дисплея. Після ремонту перестала працювати підсвітка навігаційних клавіш і з’явилася пляма (засвіт) на екрані. Здав знову в ремонт і тепер чекаю, що його відремонтують і все працюватиме коректно.

Таких випадків, як у мене тисячі. Що робити, щоб такого не сталося?

  • Варіант А — відмовитись від смартфона;
  • Варіант Б — купити дзвонилку, щоб не шкода, якщо розіб’ється;
  • Варіант В — купити чохол та наклеїти захисне скло чи плівку.

Перші два варіанти мені аж ніяк не підходять, залишається лише третій. Я так і зробив. Тепер смартфон, яким я зараз користуюся — Huawei Mate 10 Lite цілком захищений і не втратив в естетичному вигляді. Якщо хочете дізнатися, як вибрати класний чохол рекомендую прочитати статтю за посиланням.

Досвід — чудовий вчитель, але його уроки дорого обходяться, тому не ризикуйте безпекою свого смарт “друга”, а купуйте чохол та захисне скло.

Читайте також:

Читайте також:
ТОП-6 відкритих TWS-навушників 2022 для будь-якого гаманця
В цьому матеріалі ми зробили підбірку відкритих TWS-навушників в різних цінових сегментах. Чому саме відкриті TWS-навушники? Бо є багато користувачів, які взагалі не використовують вакуумні навушники з міркувань зручності чи безпеки. Тим більше, влітку при особливо високих температурах, відкриті нав
13/07/2022
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Samsung Galaxy А73: що нового?
Минулого року Samsung Galaxy A52 i Galaxy A72 були майже ідентичними смартфонами, але з різним розміром екрану. Цього року все змінилося і А73 суттєво відрізняється від молодшої моделі не лише дисплеєм. Детальніше про ключові відмінності поговоримо далі у статті. ДИЗАЙН Як і раніше, смартфон має
22/06/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?