Навіть чайники стають розумними: знайомтесь із Xiaomi MIJia Electric Kettle і Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

09/04/2019

Асортимент товарів, які пропонує компанія Xiaomi не складається виключно зі смартфонів - під цим брендом випускається багато продукції для щоденного побутового використання. Товари об'єднані фірмовим лаконічним дизайном і деякі з них можуть працювати в єдиній системі розумного будинку.  

До нас в офіс завітали два “сяомішних” електрочайника - один з них є звичайним побутовим приладом, а інший підтримує кілька смарт-функцій і може синхронізуватися зі смартфоном через Bluetooth модуль. Різниця між ними в ціні складає майже 500 грн - давайте розберемося чи варто переплачувати, а також розглянемо всі переваги цих двох пристроїв.

“Суцільна сяомізація”

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Таким терміном я називаю спільний стиль пристроїв китайського бренду - дизайн продукції Xiaomi легко впізнати та багатьом він подобається своєю мінімалістичністю. На мою думку, компанія на початку пробувала копіювати лідерів ринку, наприклад Apple, але вже зараз, я можу сказати, що в Китаї знайшли свою стилістичну нішу, вони не просто повторюють за А брендами, а пропонують свої напрацювання.

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Обидва чайники виглядають лаконічно та стримано - вони прикрасять і домашню, і офісну кухню.

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Щоб швидко розуміти, про який йде мова, пропонує назвати їх просто - чайник-смарт, і просто чайник, бо їх китайські назви вкрай важко запам'ятати. На вигляд відрізняються чайники декількома елементами - по-перше, у смарт-чайника є залізний “обод” довкола корпусу на місці з'єднання з кришкою, він не має кнопки увімкнення нижче ручки, але зате має сенсорні кнопки на самій ручці (“Warm” і “Boil” відповідно до заданих функцій). За конструкцією пристрої однакові - колба, використані матеріали та ємність (1.5 л) ідентичні.

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Щоправда, коли роздивлятися їх уважніше, можна помітити, що у смарт-чайнику мідні контакти (на підставці і у місці підключення самого чайника), у простого чайника мідних контактів немає, а значить він захищений на якусь долю менше, за смарт. Але обидва чайники будуть вимикатися при відсутності води чи її викіпанні, а також відкривають кришку на 45 градусів (щоб пара не обпекла руки користувача). Дуже класно те, що сам корпус чайника не нагрівається настільки, щоб бути небезпечно гарячим для людини - завдяки внутрішній конструкції, зовнішньо чайник залишається ледве теплим і навіть при тривалій підтримці температури не завдасть болю при дотику рукою до корпуса.

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Обидва чайники виготовлені із безпечних для людини матеріалів, які при нагріванні не виділяють шкідливих речовин. Їх буде легко чистити, а завдяки використанню високоякісних елементів (термостатів STRIX) пристрої будуть надійно служити протягом тривалого періоду часу.

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Головна відмінність чайників полягає все ж таки у смарт-функціях. Сказати, що чайник повністю розумний і автономний не можна, адже користувач за допомогою додатку Mi Home, все ж таки має керувати усіма процесами. Але, смарт-чайник буде дуже зручним у якості термоса. Зараз розповім все за порядком.

Чайник-термос і дистанційне керування

У додатку Mi Home користувач і власник чайника може знайти свій пристрій і налаштувати його параметри роботи. Виглядає процес пошуку стандартно, після підключення додаток покаже ось таку інформацію:

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Як видно зі світлини, додаток просить натиснути клавішу “Warm” на ручці чайника і тоді можна буде продовжувати налаштування. Одразу зауважу - повністю дистанційно чайник не увімкнеться, людині потрібно самостійно залити воду, увімкнути клавішу і вже у такому режимі “очікування команд” чайник буде готовий до дистанційної взаємодії.

Додаток дозволить задавати різноманітні задачі - наприклад, підігріти чи закип'ятити воду або ж підтримувати її на рівні конкретної температури. Також додаток наводить інформацію про температуру води, яка найкраще підходить для приготування різних напоїв чи страв - китайська культура чаювання чи змішування рисового борошна буде цікава для європейських широт).

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Мені сподобалося, що меню додатку доволі просте і кольором демонструє різний ступінь підігріву рідини. Ось наприклад, як змінюється колір інтерфейсу меню при нагріві:

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettleэлектрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettleэлектрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

У режимі очікування, користувач зможе тримати воду при конкретній температурі:

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Можна буде задати таймер, скільки чайник повинен тримати воду при заданій температурі. Максимально він зможе це робити протягом 12 годин. Це дуже корисна функція при зустрічі гостей - людина завжди буде мати гарячу воду, щоб пригостити гостей чаєм чи кавою.

На початку, я думала, що смарт-чайник буде створений таким чином, що підключаючи до смарт-розетки, його можна буде вмикати дистанційно, наприклад, при підході додому. Але, з точки зору безпеки (користувач повинен перевірити чи набрана вода) розробники напевно залишили необхідність ручного увімкнення кнопки на ручці. Теоретично, можна було б вбудувати окремий датчик для визначення рівня води у колбі та доопрацювати функціонал чайника, щоб він був повністю дистанційний, але, ми з колегами прийшли до висновку, що це б вплинуло на збільшення вартості пристрою, а насправді, підійти самому та увімкнути чайник на кухні не так важко, щоб платити за це дуже великі кошти.

Основними перевагами сяомівських чайників полягає у їх дизайні та таких важливих параметрах як швидкість нагріву та тиха робота. Чайники мінімально шумлять і для повідомлення про кінець роботи видають тихий звук, який не дратує, і навіть, в офісі не відволікає від роботи.

электрочайник Xiaomi MIJia Electric Kettle, Xiaomi MiJia Smart Home Kettle

Враховуючи їх вартість і доволі високу якість виконання вони є гарними прикладами хорошої роботи компанії. Для тих, кому подобається такий стиль і потрібно підібрати новий чайник - обов'язково зверніть увагу на ці дві моделі. А вже, яку вибрати - просту чи смарт, вирішуйте самі, наскільки важливо саме вам будуть описані вище розумні функції. Смачного вам чаю, ароматної кави та вдалого вибору!

Читайте також: 

Читайте також:
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Momax — новий бренд-конкурент для Xiaomi, Baseus, Hoco та JoyRoom в Україні?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. В назві закладено те, що бренд намагається бути лідером в сфері аксесуарів для мобільних пристроїв, лідером на ринку пристроїв для розумного будинку та бажає
26/05/2022
Dyson — техніка без компромісів
Компанія Dyson зарекомендувала себе на ринку побутових пристроїв для краси та дому в якості професійних та надійних гаджетів. Сьогодні ми розглянемо чотири пристрої від цієї компанії і вкотре переконаємося, що це техніка без компромісів. Зволожувач повітря Dyson AM10 Легендарний зволожувач повіт
27/10/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?