Що таке фітнес-браслет та навіщо він мені?

25/10/2015

Ви студент, який крім підготовки до сесії не має більше занять або офісний працівник, який з ранку до ночі не встає з робочого місця або спортсмен, який не може прожити жодного дня без спортзалу; або безробітний, який займається пошуком роботи. Ким би Ви не були, необхідно знати як працює організм, і долучитися до правильного способу життя, а в цьому допоможуть фітнес-трекери, з якими ми сьогодні познайомимось. Поговоримо про:

  • 5 основних функцій фітнес-браслета;
  • 6 фішок, які  роблять фітнес-трекери потрібними.

Що таке фітнес-браслет?

Фітнес-браслет - це гаджет, який - в більшості випадків - одягається на руку і має вбудовані датчики, які відслідковують активність протягом дня, включаючи: кількість кроків, пульс, сон, спалені калорії і т.д. 

Відразу хочемо розвіяти один дуже поширений міф: фітнес-браслети лише для жінок. Невідомо хто це придумав, але він точно був не правий, адже такий гаджет не прикраса, а засіб контролю за здоров’ям. Займатись спортом зараз в моді, тому пристрій не лише допоможе вам в цьому, а й зовнішнім виглядом показуватиме всім, що ви серйозно піклуєтесь про себе.

Для чого потрібен фітнес-браслет?

На перший погляд, фітнес-браслети потрібні лише тим, хто професійно займається спортом, або тим героям з силою волі, які щоранку прокидаються і в стильному “адідасі” нарізають круги на місцевому стадіоні. Але якщо:

  • ви працюєте в офісі і розумієте, що потрібно більше фізичної активності;
  • ви - студент, який більшу частину дня і ночі проводить за книгами і конспектами;
  • ви хочете нарешті “взяти себе в руки” і позбутись зайвих сантиметрів;
  • ви хочете зранку вставати з ліжка, а не сповзати з нього;
  • ви хочете контролювати своє здоров’я.

Будьте певні: фітнес-браслет - це той девайс, який вам потрібен.

5 основних функцій фітнес-браслета

1. Вимірювати, рахувати, нагадувати

Основою будь-якого фітнес-браслету є акселерометр - датчик, який визначає, коли ви рухаєтеся. Ваш фітнес-френд зможе ввечері за чашкою чаю “розповісти”:

  • скільки кроків зроблено за день;
  • яка відстань пройдена;
  • скільки часу на добу тривала активність;
  • приблизну кількість спалених калорій, а інколи, навіть скільки бензину було заощаджено.

Багатьма користувачами перевірено: якщо сьогодні було пройдено 7000 кроків, то завтра захочеться цей показник збільшити, як мінімум, ще на тисячу. Якщо ж протягом певного часу ви не рухалися, то браслет почне вібрувати і спонукати хоч трохи розім’ятись. Це особливо актуально, якщо ви працюєте в офісі. Тепер у вас є той, хто не втомиться мотивувати. 

Якщо ж ви хочете додати трохи азарту і духу суперництва у своє життя, то є фітнес-браслети, які дозволяють переглянути результати інших користувачів.

redmi-smart-band-pro-4.jpg

2. Якщо спати - то професійно

А хіба так можна? З фітнес-браслетом можна. Нікому не секрет, що здоров’я залежить насамперед від якісного сну. Якщо ж кожного ранку ви заочно стаєте учасником шоу “Останній герой”, де одне з випробувань - встати з ліжка, то щось іде не так. Вирішити проблему допоможе фітнес-браслет, який зранку нагадає про:

  • загальну тривалість сну;
  • тривалість глибокого сну;
  • тривалість швидкого сну;
  • надасть рекомендації, як зробити сон здоровішим.

Окрім інформації про сон, фітнес-браслети мають справді “супер-функцію” - будильник. Звучить трохи комічно, але це лише до першого її випробування на собі. Браслет визначає, коли ви у стадії швидкого сну і тоді будить ніжною вібрацією на зап’ясті.

redmi-smart-band-pro_i4.jpg

3. Слухай своє серце

Таку пораду дають багато психологів, але якщо у них ця фраза звучить дуже абстрактно, то з фітнес-браслетами все стає дуже буквально. У більшості з них є вбудований пульсометр. Що це дає:

  • ви у будь-який момент можете виміряти пульс;
  • коли пульс перевищуватиме допустиму межу, браслет вібруватиме.

4. Калорії рахувати не потрібно

Відтепер можна контролювати все, що їси. Особистий дієтолог на відстані витягнутої руки і навіть ближче :) 

Деякі фітнес-браслети мають власний щоденник харчування. Для того, щоб його вести потрібно сканувати штрих-коди на продуктах, які споживаєш, і він рахуватиме все за вас. Крім того, програма на смартфоні малюватиме красиві графіки про спалені і спожиті калорії, а також ви знатимете про баланс білків, жирів та вуглеводів. 

5. Тренер потрібний? Ні, я зі своїм.

Фітнес-браслет допоможе вести особистий календар тренувань. Функція smart-coach буде надавати рекомендації, як покращити результати. З фітнес-браслетом є всі ресурси для того, щоб будувати своє тіло так, як вам того захочеться.

bralet-xiaomi-mi-band-7-pro-03.jpg

6 фішок, які  роблять фітнес-трекери потрібними

1. Сповіщення. Завдяки синхронізації зі смартфоном тепер жоден дзвінок, sms чи активність в соцмережах не будуть пропущені. Фітнес-браслети по замовчуванню вібрують при вхідному виклику. Для решти програм є окремі налаштування. Чи потрібно виводити решту сповіщень на дисплей фітнес-трекера вирішуйте самі, але пам’ятайте: це зменшує час роботи батареї. 

2. GPS-модуль. Далеко не усі моделі фітнес-браслетів можуть цим похвалитися. Моделі, в яких вбудований GPS-модуль, більш точно визначають пройдену відстань, кількість кроків та решту даних, пов’язаних з активністю. Похибка може бути в межах 200 метрів на 10 кілометрах, що дуже солідний показник.

3. Автономність. Фішка в тому, що є браслети, які “живуть” до місяця без підзарядки. Які ще гаджети можуть похизуватися такою автономністю?!

xiaomi-mi-band-7-1280x720.jpg

5. Водонепроникність. В більшості фітнес-браслетів передбачений захист по стандарту iP68 чи 5АТМ.

6. Дизайн. Потрібно на ділову зустріч - "ловіть" фітнес-трекер класичної зовнішності. Поспішаєте на вечірку - тримайте яскравий браслет, який підкреслить стиль. Ідете в спортзал - прихопіть з собою браслет, який не заважатиме під час тренувань. Коротше кажучи, різноманітність кольору, форми і стилю просто зашкалює. 

Причин придбати фітнес-браслет безліч, і навряд чи їх можна всі написати в межах однієї статті. Тому виділимо основні.

Як ми вже казали, фітнес-браслет допомагає стежити за станом здоров’я організму. Так як майже кожен пристрій має застосунок для Android чи iOS, то можна спостерігати за змінами показників за довгий проміжок часу, що допоможе навіть попередити певні хвороби.

Якщо ви не звикли носити годинник, то браслет не буде приносити дискомфорт, адже забудете про нього вже через декілька годин і він стане для вас непомітним. Майже всі розумні годинники мають різноманітні датчики стану здоров’я, але вони не створені для стеження за станом здоров’я вашого організму. Тому якщо у пріоритеті спорт чи здоров’я, то вибирайте краще браслет. Фітнес-браслет – недорогий пристрій з багатьма можливостями.

Фітнес-браслет надзвичайно корисний для кожного, адже здоров’я – найважливіше, що у нас є. Тому економити на своєму організмі не можна, і розумний пристрій допоможе вам у цьому.

Будьте стильними та здоровими! Заходьте і обирайте свій фітнес-браслет на сайті КТС

Читайте також:
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?
У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів. Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Ban
21/04/2023
Головне за тиждень: смартфон від Coca-cola, новий фітнес-браслет від Redmi
Швидкий перехід до новин: Coca-Cola планує анонсувати фірмовий смартфон Смарт-браслет Redmi Band 2 буде представлений в Європі OnePlus 11R 5G презентують разом з OnePlus 11 та OnePlus Buds Pro 2 Екшн від Square Enix отримав низькі оцінки на агрегаторах MacBook Pro 14 з чіпом M2 отримав повіль
27/01/2023
7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro
Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом н
17/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?