Що нового в iOS 14?

23/06/2020

WWDC (всесвітня конференція для розробників на платформах Apple) відбулася і вже по традиції на цьому заході анонсували нову версію операційної системи для iPhone. До початку конференції було багато чуток про те, що операційка буде перейменована на “iPhone OS”, але цього не сталося тому все залишається на своїх місцях. Зміна назви не принципова річ для користувача, але нових можливостей усі любителі iPhone з нетерпінням чекали і дочекалися.

ДОМАШНІЙ ЕКРАН

Тепер можна додавати віджети на головний робочий стіл, а відповідно при розблокуванні девайсу вас відразу зустрічатиме інформація, яка найбільш потрібна, наприклад віджет, який показує скільки відсотків заряду залишилося в кожному AirPods. Розмір віджетів можна змінювати, як вам завгодно і це практична фішка. Я до прикладу дуже часто користуюся календарем і було б чудово, якби була можливість “розтягнути” його хоча б на половину екрану і моніторити усі заплановані події і тепер це можливо. Звісно ж кількість та різноманітність віджетів буде зростати і ви їх можете додавати на екран утримуючи палець на будь-якому вільному місці робочого столу протягом декількох секунд. До всіх стандартних додатків віджети вже є готові і головне, що інформація на віджетах буде оновлюватись в реальному часі.

iOS 14

В AppStore є сотні додатків, які суттєво розширюють можливості iPhone, але як після встановлення цих програм не загубитися у них і швидко знаходити потрібну у відповідний момент? Apple про це потурбувалася і тепер є інструмент для організації і пошуку відповідних додатків — App  Library. Ваші додатки будуть автоматично сортуватися до відповідних папок, наприклад соцмережі, ігри, стрімінгові сервіси тощо. Ну і ніхто не сумнівався в тому, що Apple зробить це красиво.

iOS 14

КЕРУВАННЯ ВИКЛИКОМ

Тепер вхідний виклик не “перекриє” вам перегляд прямої трансляції в instagram і не знищить весь прогрес у іграх в найбільш невідповідний момент, а все тому що прохання тисяч користувачів було почуте. Тепер вхідний виклик буде відображатися у верхній частині екрану і ви легко можете його відхилити чи прийняти і продовжити грати, дивитись чи працювати. Багато користувачів погодяться, що навіть якщо б в новій версії iOS з’явилася тільки ця фішка і більш нічого, то цього достатньо, щоб перейти на нову ОС.

iOS 14

КАРТИНКА В КАРТИНЦІ

Для власників iPad ця функція вже знайома, а от на iPhone вона вперше. Тепер ви можете дивитися відео і при цьому продовжувати спілкуватись в месенджерах. Можете переглядати вебінар чи конференцію і відразу писати конспект в нотатках.

iOS 14

ПЕРЕКЛАДАЧ

В iOS 14 з’явиться перекладач, який підтримує 14 мов і є чудовою альтернативою для Google Translate. Це додаток від сторонніх розробників. Він підтримує на даний час 14 мов: англійську, французьку, італійську, японську, корейську, португальську, мандаринську, арабську, німецьку, іспанську та російську. Текст можна вводити за допомогою голосу. Крім того, додаток може працювати в альбомному режимі для максимальної зручності.

iOS 14

ПОВІДОМЛЕННЯ ТА НОВІ MEMOJI

Придумати щось нове і більш зручне пов’язане з месенджерами вкрай важко, але відшліфувати те, що й так добре працює, можна і саме це Apple зробила. Тепер ви можете у групових чатах відповідати на конкретні повідомлення так, як це реалізовано в Telegram, але найбільш цікава фішка навіть не в цьому, а в тому, що ви можете налаштувати чат так, що вам будуть приходити сповіщення лише про ті SMS, де звертаються безпосередньо до вас. Дрібниця, а приємно.

iOS 14

Звісно ж Apple не могла не скористатися нагодою, щоб підкинути нові варіанти memoji. Тому тепер їх буде ще більше, а їх налаштування будуть ще гнучкіші.

iOS 14

ФУНКЦІЯ APP CLIPS

Цікаве нововведення, яке дозволяє завантажувати з App Store не повноцінний додаток, а його “лайт версію”. Що це дає? Ви можете завантажити необхідний додаток за лічені секунди, щоб відразу ним скористатись. Наприклад, це може знадобитися для оплати парковки. 

iOS 14

CARKEY

Ця функція дозволяє зробити з iPhone повноцінний ключ від автомобіля. Ваше авто потрібно буде додати в додаток Wallet, а вже звідти можна буде відкривати двері, запускати двигун та інші функції авто. Це, справді, майбутнє, але для багатьох дуже далеке майбутнє, оскільки на даний момент функція працює тільки з найновішою BMW i5.

iOS 14

ПОШТА ТА БРАУЗЕР

Разом з новою операційкою у вас з’явиться можливість замінити стандартні додатки “Пошта” та браузер Safari на будь-які інші, які ви завантажите з App Store. Багато користувачів iPhone звикли до Google Chrome чи Gmail і тепер не доведеться їх кожного разу шукати “вручну”, а можна поставити по замовчуванню.

iOS 14

ВЕЛОСИПЕД В КАРТАХ

У офіційному додатку “карти” тепер з’явиться ще один вид транспорту — велосипед. Це одне з незначних нововведень, але для багатьох спортсменів та любителів покататися на двоколісному сподобається. Ну і Apple не втратила нагоди нагадати про те, що вони “еко-френдлі”.

iOS 14

ОНОВЛЕНА SIRI

Цього оновлення чекали давно, десь приблизно, як і оновлення інтерфейсу вхідного дзвінка. Тепер при виклику Siri вона не займає весь екран, а лише невелику частину знизу екрану у вигляді фірмової іконки. Крім того, з’явилася можливість швидких відповідей, без переадресації на окремі сторінки. Коли ви запитаєте у Siri про погоду, то вверху екрану з’явиться спливаюче вікно з відповідною інформацією, а не ціла сторінка. Також подібним чином можна буде надиктовувати голосові повідомлення у відповідь на вхідні SMS.

iOS 14

iPhone, які підтримують iOS 14

Як можете побачити зі списку нижче, що нову iOS підтримують усі iPhone, які підтримували iOS 13.

  • iPhone SE 2020
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11 Pro 
  • iPhone 11
  • iPhone XS Max
  • iPhone XS 
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE

ВИСНОВКИ

Питання про те чи варто оновлювати свій апарат на iOS 14 навіть не стоїть, оскільки відповідь очевидна. Згодом зможемо протестувати нову ОС на реальному апараті і розповімо про приховані фішки та можливості. 

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?