Apple AirPods Pro: знову бестселлер?

27/11/2019

Так це Apple AirPods Pro і це знову бестселлер, а ще враховуючи, що Apple представила їх перед Новим роком, то можна тільки уявити собі, як вони будуть розлітатися. Дивно тільки те, що Apple тепер такі продукти просто виводить на сайт без ніяких пафосних презентацій. Так відбулося і з останнім Macbook на 16 дюймів і з новими TWS-навушниками від яблучної компанії.

КОРОБКА ТА КОМПЛЕКТАЦІЯ

Тут фактично ніяких змін, коробка така ж аскетична, біленька із зображенням навушників. Всередині є інструкція, кабель USB Type-C на Lightning та змінні амбюшури трьох розмірів: S, M, L. Хто купував попередні версії навушників, то вже чудово з цією коробкою та комплектацією знайомий.

5dbef607643e5292534190.jpg

КЕЙС

Кейс не дуже змінився порівняно з попередніми AirPods. Він став ширший та нижчий. По ергономіці він аналогічний. Він легко поміщається у кишеню, а інколи навіть у маленький карман поряд з кишенею. Кришка кейсу отримала ще міцніше кріплення і воно взагалі не люфтить. На кейсі є одна клавіша, яка потрібна для спарювання пристрою та один індикатор. Корпус, як і раніше виконаний з білого пластику і він насправді довговічний, але з часом покриється подряпинами. Знизу кейса є роз’єм Lightning, а враховуючи, що в комплекті є кабель на Type-C, то ви можете заряджати його навіть від свого MacBook.

5dc450647eece50e81620ef7.jpg

Кейс підтримує бездротову зарядку, що приємно, правда Apple не має своєї бездротової зарядки, що неприємно. Майже лайфхак для тих, хто вже купив чи ще купить ці навушники. Їх діставати з кейсу дуже легко, просто їх потрібно тягнути на себе, бо якщо до верху, то потрібно буде прикладати купу зусиль, а воно не буде вийматися, бо форма навушників не дозволить їм легко вийти з кейсу.

НАВУШНИКИ

Перше, що ми бачимо - вони стали вакуумні і це багатьом любителям попередніх AirPods не дуже сподобалося, але тут є свої переваги. Дизайн навушників на відміну від кейсу змінився кардинально, ніжка стала коротшою і тепер виглядає набагато акуратнішою. Крім того, нові AirPods Pro легко впізнати.

Apple_AirPods-Pro_Expanded_102819.jpg

Мікрофони прикриті чорною сіткою, є інфрачервоний датчик і спеціальна зона для управління відтворенням і шумозаглушенням. Між іншим, навушники тепер захищені по стандарту IPX4, тобто приймати душ та купатися в них все ще не можна, але прогулянка чи пробіжка під дощем чи заняття в спортзалі для них точно не зашкодять. Як вони лежать у вушній раковині порівняно з попередніми AirPods мложете глянути на зображенні нижче.

airpodsprom.jpg

Один навушник важить всього 5,4 грама і це просто повітря і при цьому вони нашпиговані різною електронікою. Якщо AirPods першого покоління не у всіх трималися у вухах, то завдяки тому, що ці навушники вакуумні, то це фактично виключено. Тепер і загубити їх набагато важче.

Apple_AirPods-Pro_Lifestyle_102819.jpg

ТЕСТ ПРИЛЯГАННЯ НАВУШНИКІВ

Apple турбується про те, щоб ви слухали музику в максимальній якості, а шумозаглушення працювало так, як треба. В налаштуваннях bluetooth є пункт “ТЕСТ ПРИЛЯГАННЯ НАСАДОК” і він реально працює та допоможе підібрати оптимальні амбюшури або поправити ті, що вам підходять. 

AirPods-Pro-teaser-006.jpg

ОСНАЩЕННЯ та УПРАВЛІННЯ

Що є всередині цього навушника? Насправді там купа електроніки. Основне це — чіп Apple H1, такий як і в AirPods другого покоління. Версія bluetooth 5.0. Якщо ви дивитесь відео, то затримки фактично немає, хто користувався TWS-навушниками в яких є затримка, то розуміє, що це реально набридає. Під час тестування з’єднання жодного разу не втрачалося.

1_Apple_AirPods-Pro_SiP-Design_102819.jpg

Як здійснюється управління навушниками та відтворенням:

  • Одне натискання - play або пауза;
  • Два натискання - наступний трек; 
  • Три натискання - попередный трек;. 
  • При дзвінку натисканням можете відповісти; 
  • Якщо натиснути і утримувати, то ви активуєте режим шумозаглушення або режим звукової прозорості.

ШУМОЗАГЛУШЕННЯ

Мабуть, саме ця фішка — активне шумозаглушення найбільше цікавить усіх. У нас якось вже були навушники від Xiaomi AirDots Pro в яких теж обіцяли активний шумодав, але на практиці ніякої різниці фактично не відчувалося. Як з цим у Apple. Передусім скажу, що тут є три режими:

  • Гасіння шуму;
  • Вимкнено;
  • Проникність або прозорість.

Отож, коли ви вмикаєте режим “гасіння шуму”, то шум реально гаситься і ви будете чути лише різкі звуки, коли хтось говорить гучніше звичайного, собака гавкає тощо, але фоновий шум, наприклад від вітру просто відсікається. Працює дуже круто, воно відчувається настільки, як і має відчуватися. Шумозаглушення реально працює. Коли ви натискаєте на режим “вимкнути”, то “гасіння шуму” вимикається і залишається лише пасивне шумозагшушення від наявності у вухах силіконових амбюшур.

Screen-Shot-2019-10-30-at-2.31.17-AM-1480x733.png

Третій режим “прозорість” працює таким чином, що ви чуєте все навколо так ніби навушників у вухах у вас взагалі нема, от коли ви пересуваєтесь містом, то цей режим буде найбільш доречний. Увімкнувши його ви можете нормально спілкуватися з тими хто поряд, бо коли ви погано чуєте те, що відбувається навколо, то починаєте підвищувати голос, а тут все буде природньо. Вмикати режим прозорості можна просто потримавшись за ніжку декілька секунд, якщо зробити це знову, то ви увімкнете режим “гасіння шуму”. 

ЗВУК

Це найсуб’єктивніший пункт в огляді навушників, однак якщо порівнювати звучання з попередніми AirPods, то є, як мінімум, три пункти, які очевидно покращилися:

  • більший запас гучності, на максимумі його навіть забагато;
  • басовитіший звук і це у великій мірі через те, що навушники вакуумні;
  • завдяки шумозаглушенню ви можете чути більше детелей у треках, які слухаєте.

airpods-pro-first-impressiions-reviews.jpeg

Це універсальні навушники для дуже широкої аудиторії, тому визначати, який стиль музики в них слухати варто, а який не варто ми не будемо. Меломани, аудіофіли, звуколюби, нотофани і т.д. скажуть, що звучать AirPods не так круто, як деякі моделі Sony чи Sennheiser і вони будуть праві, але цільова аудиторія цих навушників інша і зважаючи, що це TWS — то  звучать вони дуже круто. До чого тут приставка Pro? Моя думка, що ні до чого.

АВТОНОМНІСТЬ

Навушники грають від одного повного заряду з увімкненим шумозаглушенням 4,5 години. Так заявляв виробник і ця цифра відповідає дійсності. Разом з кейсом навушників вистачить на 24 години відтворення. Завжди хочеться більше, але цей показник і так дуже гідний. Між іншим за 5 хвилин заряджання в кейсі навушники можуть грати ще приблизно одну годину. Бездротовим шляхом навушники будуть заряджатися від 1 до 2 годин, все залежить від вашого бездротового зарядного пристрою, по дроту все буде швидше. Рівень заряду акумулятора навушників та кейсу ви можете подивитися на iPhone дуже легко, при підключенні для вас спеціальна анімація все покаже на Android потрібно буде щось видумувати і ставити додаткове ПЗ.

apple-airpods-pro-review-db-18.jpg

ВИСНОВОК

AirPods Pro - на сьогодні одні з кращих TWS-навушників на ринку, особливо, якщо у вас iPhone, то ви отримаєте всі переваги цих навушників. Ергономіка чудова, вони справді класно сидять у вухах, басовитий звук, в цьому аспекті точно є апгрейд з попередніми версіями AirPods. Ну і звісно ж активне шумозаглушення з режимом “прозорості”. Крім усього це одні з найбільш компактніших навушників.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?