Android 11: що нового?

21/02/2020

Компанія Google привідкрила завісу на те, яким буде Android 11 і не просто привідкрила, бо новий Android вже доступний у вигляді Developer Preview. Звісно спочатку його можна поставити лише на смартфони "пошуковика", а саме на моделі: Pixel 2/2XL, 3/3XL, 3а/3a XL, 4/4XL. Головний реліз операційної системи запланований на третій квартал 2020 року і до того часу ще багато чого буде перероблене, удосконалене і змінене, але головні риси нової системи та її ключові фішки вже відомі. Про них і поговоримо в цій статті. В назві операційної системи немає навіть натяку на “солодощі” чи букви, все строго, просто 11 і все. Головний логотип теж доволі аскетичний, ви можете побачити його нижче.

Android 11, Google Pixel

НІЧНИЙ РЕЖИМ МОЖНА НАЛАШТОВУВАТИ

Якщо ви користуєтесь пристроями на Android, то темну тему інтерфейсу ви можете увімкнути або вимкнути, більше ніяких налаштувань. В Android 11 ви зможете налаштувати час, коли вона буде вмикатися і вимикатися або просто можете поставити галочку “від світанку до заходу”. Це фішка не нова, але тепер вона буде інтегрована в систему.

Android 11, Google Pixel

ПОВІДОМЛЕННЯ В СТИЛІ “BUBBLE”

Фішка теж не нова, оскільки вже давно використовується у Messenger від Facebook, однак тепер вона теж буде реалізована на рівні системи. “Булька” або “Bubble”, як і у випадку з Facebook буде відображатися поверх усіх вікон і ви зможете її переміщати у зручне місце на екрані і паралельно займатися своїми справами: перегляд YouTube, читання новин, ігри. Щоб перевести звичайне повідомлення з панелі сповіщень у формат “Bubble” достатньо буде затиснути його і потримати, а після цього обрати пункт меню “показати в bubble” і все запрацює.

Android 11, Google Pixel

ЗАПИС ЕКРАНУ ТА ДОВГІ СКРІНШОТИ

Деякі функції, які з’являться в новому Android вже давно відомі користувачам iOS та навіть для деяких користувачів китайських смартфонів. Наприклад, у Android 11 з’явиться системна функція запису відео з екрану смартфона,  а також можливість робити повноформатні скріншоти за допомогою скролінгу.

Android 11, Google Pixel

УДОСКОНАЛЕНИЙ АВІАРЕЖИМ

Раніше на Android при увімкненні режиму “у літаку” завжди вимикався bluetooth. У новій версії Android цього більше не буде. Це дуже зручно, якщо ви слухаєте музику через bluetooth-навушники, то при увімкненні авіарежиму, наприклад в літаку у вас відразу вимикалася музика, а тепер відтворення продовжиться без проблем.

Android 11, Google Pixel

РЕВЕРСИВНА ЗАРЯДКА ДЛЯ GOOGLE PIXEL 5

Є інформація, що у флагмані від Google, який буде працювати на Android 11 з’явиться функція, яка вже давно знайома користувачам Samsung та Huawei — Battery Share, тобто від смартфона можна буде заряджати сумісні аксесуари та пристрої бездротовим шляхом.

Android 11, Google Pixel

ДОЗВІЛ НА ДОСТУП ДО КАМЕРИ, МІКРОФОНА, ГЕОЛОКАЦІЇ

Оскільки у 2020 році велику увагу приділяють конфіденційності, то і Google вирішила не стояти осторонь. Тепер, коли ви запускаєте новий додаток і у вас смартфон запитує доступ до мікрофона, камери чи геолокації, то ви можете:

  • заборонити доступ;
  • надати доступ на одноразове використання;
  • надати доступ тільки при використанні додатку.

Раніше в цьому переліку була ще одна позиція “дозволяти завжди”, тепер її немає, що теоретично захистить вас і ваші дані в моменти, коли ви не користуєтесь певним додатком.

Android 11, Google Pixel

СПОВІЩЕННЯ ТА ШВИДКІ НАЛАШТУВАННЯ

В Android 11 cуттєво зміниться робота зі сповіщеннями. З’явиться додаткова вкладка під назвою “чати” або “бесіди”. Між іншим, окрім текстових відповідей можна буде відправляти графічні повідомлення прямо зі шторки. В меню швидких налаштувань можна інтегрувати плеєр для керування відтворенням. Наскільки це зручно можна буде сказати після тривалого тесту, а поки тільки констатуємо факт.

Android 11, Google Pixel

ДОДАТКОВІ ФІШКИ

Враховуючи той факт, що на Android працюють пристрої різноманітних форм-факторів, наприклад: Galaxy Fold, Galaxy Z Flip, Xiaomi Mi 10 з екраном типу “водоспад”, то Android тепер буде краще “підігнаний” під них, щоб користувачу було максимально зручно. На Google Pixel 4 додалася нова опція у Motion Sense - пауза у відтворенні. Для цього достатньо просто опустити руку над смартфоном, навіть не торкаючись його. Також в Android 11 з’явиться функція “чутливість екрану” суть якої полягає в тому, що екран стає більш чутливий якщо на ньому наклеєна плівка чи скло і увімкнена відповідна функція. Samsung у своїй оболонці вже давно використовує дану фічу.

Надворі лише лютий, а Developer Preview Android 11 вже доступний. Ймовірно такий ранній запуск зумовлений тим, що Google хоче до офіційного релізу максимально “допиляти” всі недоліки. Надіємось на те, що перераховані вище нововведення — це крапля в морі того, що Google планує додати до своєї операційки.

Читайте також:

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?