Amazfit GTR 3 — красивий смарт-годинник з автономністю більше 20 днів

26/11/2021

В жовтні компанія Amazfit представила три моделі смарт-годинників — GTS 3, GTR 3 та GTR 3 Pro. Сьогодні в нас на огляді модель GTR 3. Чи можна цей годинник назвати повноцінним смарт-годинником чи все ж таки GTR 3, як то часто буває, просто фітнес-браслет з великим екраном та розширеним набором функцій. Будемо розбиратися.

КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН

В коробці з годинником є тільки магнітна зарядка та документація, а також до корпусу годинника відразу прикріплений ремінець з фтореластомеру. Годинник виглядає стильно і навіть можна сказати елегантно. Особливого шарму йому надає екран, який виступає над рамками, хоча це зовсім не практичне рішення, якщо екран не прикритий сапфіровим склом, бо він буде покриватися подряпинами. Відразу потрібно потурбуватися про захисне скло чи плівку.

eJwUj3XUdZLfD9Avqcg056lQNA28ErEBSPeItA3pBuHFjbYa3q0eYAO27_TvjpodQMhS27o0FfzzpTbV8ZCYeXA0A-rjjpRbElFUJNzlBMNK7DhGn-u9XwfyZRJr1vi1kRHkPyLu

Годинник має круглу форму і багатьом таке рішення сподобається. Корпус виконаний з алюмінію, але GTR 3 настільки легкі, що фактично не відчуваються на руці. Приємно, що тут використовується стандартне кріплення ремінця 22 мм, тому можна обирати оригінальні або ставити будь-які інші ремінці на свій смак.

HiGs8q3grwchSKwuKiyQUkppjoK9V1f6sVVDuQIHvhEJxZAvqxB5M6_z856k1GGlpf7_EtLdkWodCR4ZCJLEZRTKpUs2L7H8XXnGrQ7bBwqxHJru-4TvzAZGIIVxM53Cg-ai7z5-

До речі, годинник вологозахищений і може занурюватися у воду на глибину до 50 метрів. Нижня частина годинника виконана з пластику і на ній розташовані різноманітні датчики. Для керування годинником передбачені дві фізичні клавіші та сенсорний екран. Цікаво, що верхня клавіша натискається, а також прокручується і називається вона Digital Crown, десь ми вже таке чули. Ця клавіша відповідає за увімкнення годинника, перехід в меню додатків, а також нею можна скролити текст та список додатків. Нижню клавішу можна налаштувати на потрібну вам функцію.

ЕКРАН

Тут встановлений AMOLED-екран, він має діагональ 1,39 дюйма з роздільною здатністю 454х454. Перша його сильна сторона — запас яскравості. Її вам тут точно не бракуватиме, навіть в сонячний день. До речі, є функція автояскравості. Екран випирає і не має рамок, а відповідно буде збирати подряпини, але разом з тим ним надзвичайно зручно керувати, бо палець не чіпляється за рамки.

ag517n6aXeFzTGEQUV-5KE1dionwtkSk7WdOnB3oRQPPeBph5JJ1bIT3sSgca02MxuOUP8LPQeK4U6ek3h7bTITjeSehM1xYWC0DxZBV7ANqlCyA8Ldvtu_hwBYgtTo4GTsNowc1

Якщо встановити темну тему оформлення циферблату, то буде здаватися, що екран займає взагалі 100% передньої панелі. Є режим Always-On Display і ви можете обирати стиль його оформлення. Також можна обирати і стиль оформления іконок в меню додатків.

Вам буде доступно близько 100 різноманітних циферблатів, які можна кастомізувати, щоб на них виводилась необхідна вам інформація.

mEG1Rh9bAh-dPwf5QV3J5rH2MfEnkuAWoXyrhlKO_etjxOXYB3ag_vIlHPDzSNnKeBUzK8Callco7QtPBcIPyRuMq_fQX2SnB2gHXGQxIY44_6pVdIwxgHX4BTfbmGsTMqWNc2mQ

КЕРУВАННЯ

Щоб змінити циферблат традиційно потрібно затиснути палець на поточному циферблаті. Якщо ви зробите свайп зверху-донизу, то відкриється меню швидких налаштувань. Свайпнувши знизу доверху відкриєте меню зі сповіщеннями з месенджерів та додатків. Якщо свайпати на головному екрані вправо/вліво, то будете перемикатися між інформаційними віджетами.

3w0MWabL-b2qC81oF6HkTOFIQOuzVCfVm1B3q9j5a6q3uUJJ-M84AG5YKUh_Cmv1Up4k5lf5-0cxj1GgrPcp_MjYQ8JOnRp0GDhDV1XTgNRgoHKFvU1csQVPhT1gQuaWWfQLiqxm

Якщо натиснути верхню клавішу, то перейдете в меню додатків, а якщо нижню, то до меню вибору тренувань.

ДОДАТОК ZEPP ТА ФУНКЦІЇ ЗДОРОВ’Я

Щоб під’єднати годинник до смартфона на iOS чи Android, то потрібно завантажити додаток Zepp. В ньому, як зазвичай ви можете шукати і завантажувати нові циферблати, оновлювати ПЗ, налаштовувати сповіщення та слідкувати за статистичними показниками про здоров’я.

fpiXI2v7gd7H7PGrNNNR3GAeZqkHSDx98-KdBJOZKGmAJfhtDowIGZ4jJ5PvMGABgTH-E1kb6yp9PgNwu0RK_AhRwi215N4TwHfCKqV1O5f-VKKeIVN2J45cYqpOLQ6R-6E4ZCCD

Цікаво, що в годиннику з’явився додатковий магазин додатків для встановлення сторонніх програм, наприклад можна встановити Spotify, принаймні так заявлялося на презентації, однак я його серед запропонованих додатків не знайшов. Загалом перелік дуже обмежений, але і на цьому дякуємо.

Тепер коротко про найцікавіші можливості смарт-годинника. Звісно, що вимірюванням пульсу чи навіть кисню в крові сьогодні нікого не здивуєш, тому в GTR 3 є фішка, яка вимірює відразу чотири показники в один дотик за 45 секунд: пульс, частоту дихання, стрес та рівень кисню в крові.

vw6lTT_kPS1OexnT8QzaGpiZ6Y96mrxyGf3Do7iDw0_00Fg7SyVClvWih4Mt8AZse_yeMpaH0_x5vW57UkKnLRAdm8dQWE6GTUlaKRPHh2lLEqNTiW1cbHOnnS6KgcK7_cS_JIM2

Звісно є трекер сну, а на його основі працює розумний будильник, який буде будити вас в тій фазі сну в які найлегше прокинутись і це дуже зручна фішка, щоб прокидатися з гарним настроєм. Також тут реально прокачали PAI — індекс персональної активності. Він став точніший та враховує всі повсякденні активності, раніше враховувалися тільки дані тренувань.

На сповіщення, які приходять вам на годинник відповідати чи реагувати неможливо, відповідати на дзвінки також немає можливості, а можна тільки відхиляти та ігнорувати. Безконтактна оплата через NFC також недоступна.

ФІТНЕС-ФУНКЦІЇ

Годинник підтримує близько 150 різноманітних видів активностей і саме головне, що 8 найбільш затребуваних визначаються автоматично: ходьба на вулиці, ходьба в приміщенні, біг на вулиці та в приміщенні, катання на велосипеді, плавання в басейні, еліптичний та гребний тренажер. GPS працює коректно, тому після тренування в додатку ви побачите всю статистику про швидкість, подолану відстань та карту вашого маршруту.

FRhCsf8rDarlaP8kHBZf7U8JshHxGtR41ljglID_J8mvdB5XIRB_HQhNRxAV9Riuh1TJd1kdP5ivNtNuZkiO1sjUPxxcZdmm4OW-aGsV9_d3jCAvCk5sDWL1d83VBO_5Pd1hY0rY

АВТОНОМНІСТЬ

Годинник має батарею на 450 мАг і цього достатньо для того, щоб при всіх увімкнених датчиках ви отримали 7 днів автономної роботи, а при помірному користуванні, аж 21 день, а в економному режимі більше місяця. При моєму сценарії користування мені їх вистачить на 12-15 днів і для смарт-годинника це феноменальний показник. Для зарядки потрібно приблизно 1,5 години часу. До речі, магнітна зарядка не дуже зручна, але благо використовувати її вам доведеться нечасто.

r5kljkhDRv0xRsHXDU0lyOOJnWMID_7i-pnZIxs1H_s9ByQxxfsRhJiaSAlAskW3xzGfzJyNGFSfViK3lGxcfHXIzHwC8mUZXuXOBcnRbLxXgBtHGf8RA9VJyWeAnUByd4q_3NlJ

ВИСНОВКИ

Amazfit один з основних гравців на ринку смарт-годинників. До переваг конкретно GTR 3 віднесу легкий та стильний корпус, можливість обирати ремінці на свій смак, захист від вологи 5 ATM, плавний інтерфейс операційної системи Zepp OS, більше 150 режимів тренувань, чудову автономність та зручне керування через клавіші.

Разом з тим варто сказати, що в цьому годиннику хотілося б бачити динамік, щоб можна було відповідати на дзвінки. Ну і не вистачає можливості хоч якось реагувати на отримані сповіщення та можливості оплачувати покупки.

В будь-якому випадку цей годинник не можна вважати фітнес-трекером, бо він таки пішов далі в своїх можливостях, але й до повноцінного смарт-годинника, якими є Apple Watch чи Galaxy Watch 4 він ще трохи не дотягує. 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?