Акустика додому - на що звернути увагу при купівлі?

27/04/2018

Коли людство увійшло в епоху Інтернету та отримало доступ до всесвітніх медіа-бібліотек, кожен зрозумів, що більше не потрібно перезаписувати касети чи диски один в одного, щоб послухати улюбленого виконавця чи подивитися новий фільм. Виробники почали створювати велику кількість аудіо-техніки будь-якого формату - від аудіофільних систем до невеличких колонок із бездротовим типом підключення.

Щоб заощадити ваш час і полегшити пошук пристроїв, у даній статті ми у спрощеній формі розповіли про акустику домашнього призначення та її основні відмінності.

Варіант 1: Вибір акустики за потребами

Як і з будь-якою іншою технікою, перше питання, яке задає продавець: “Для чого ви будете використовувати пристрій?”.

Дійсно, при виборі акустики, у першу чергу ви маєте визначитися - наскільки високі вимоги перед нею ставите. Якщо ви заядлий аудіофіл, якому важливий кожний елемент звуку, точна відчутність низьких та високих частот, то звичайно, вам треба обирати акустику преміум-класу. Пристрої даного сегменту виготовляються у дерев’яних корпусах, що покращує звучання, оснащуються високотехнологічними звуковими процесорами, підсилювачами та преміальними компонентами.

Прикладом такої акустики є Edifier M3600 THX

 

215493.jpg

 

 Також професійна акустика має широкий набір інтерфейсів для підключення - із стандартними аудіо-роз’ємами передбачаються оптичні, коаксіальні виходи, тощо. Поціновувачі звуку отримують задоволення, навіть від налаштування аудіо, тому разом із акустикою вони купляють якісні кабелі та використовують для прослуховування не стиснуті FLAC-файли. Вважається, що найбільш “чистий” звук для музики гарантує акустика формату 2.0. Формат відображає кількість каналів звуку, а тому у даному типі акустики передбачені окремі динаміки, які відповідають за низькі, середні та за високі частоти.

Формат 2.1 відрізняється від попереднього наявністю сабвуферу - відокремленої частини, яка самостійно відповідає за відтворення низьких частот, тобто глибоких басів. Для тих, хто любить слухати поп-музику, R’n’B та реп - сабвуфер буде додавати басам більшої потужності, а відповідно й “сили” музичним композиціям. Це, звичайно справа смаку, але для перегляду фільмів чи ігор найкращими вважаються системи із присутнім окремим низькочастотним динаміком. Він надає відчуття об’єму звуку, а  у системах 5.1 чи 7.1, які вважаються акустиками домашніх кінотеатрів, комплекс фронтальних, тилових колонок та “саба” створює так званий “ефект присутності”. Тобто, глядач занурюється у сюжет фільму чи гри - можна буде відрізняти напрям руху персонажів, чути їхні голоси з різних сторін або ж очікувати появи актора в кадрі, завдяки наближенню кроків.

Прикладом системи 5.1 є Trust Vigor Brown

 

210439.jpg

 

Для геймерів, можна не завжди розраховувати виключно на спеціалізовані колонки, деякі виробники пропонують стерео-навушники ігрового призначення, які можуть подарувати більше емоцій та вражень - тим більше навушники більш зручні для домашнього використання, легше перевозяться та не будуть заважати оточуючим, якщо геймер захоче пограти в пізню пору доби.

Популярними серед геймерів є навушники Razer Kraken Essential V2.

 

199989.jpg

 

Якщо ж ваші потреби не професійні, а наприклад, ви як і я, просто хочете послухати улюблену музику вдома, то на щастя, ринок пропонує вам ще більшу кількість моделей, які треба обирати не скільки за технічними характеристиками, скільки за зручністю використання.

Варіант 2: Вибираємо найбільш зручну акустику

Як вже було сказано - для простого використання акустики представлено багато. Це радує душу, адже колонки можуть бути дротовими, бездротовими, компактними чи великими, а у дизайні фантазії виробників обмежень немає.

Серед асортименту акустики універсальним рішенням є колонки для десктопів. Їх можна підключати до стаціонарних ПК, ноутбуків, телевізорів, медіа-плеєрів та, навіть, мобільних пристроїв, при наявності необхідних аудіо-портів. Такі колонки підійдуть і для прослуховування музики, і для перегляду фільмів, інколи у комплекті вони постачаються із дистанційними пультами управління.

Хорошим прикладом є акустика Microlab SOLO 6C

 

10967.jpg

 

Хочеться виділити такий вид колонок, які підключаються до пристроїв через USB. Вони не вимагають живлення від мережі змінного струму, а також не займають багато місця на робочому столі. Але, потужність таких колонок знаходиться на досить низькому рівні, а тому вони не задовільнять більшості потреб і  будуть більше створювати музичний фон для роботи за ноутбуком чи ПК.

Приклад USB-колонок Microlab B-17

 

216215.jpg

 

Для тих, хто шукає акустику виключно для прослуховування музики, можна порадити придбати Bluetooth-колонки. Їх можна буде без зусиль переносити між кімнатами, а також підключати до різних пристроїв, що відповідно дає змогу користуватись пристроєм усім членам родини. Прийшовши додому, ви зможете одразу синхронізувати свій смартфон із колонкою та робити домашні справи під музику, не витрачаючи час на включення ПК та пошуку плейлиста. У більшості сучасних моделей акумулятори дозволяють працювати пристроям протягом довгого часу, а отже користувач не буде змушений постійно підзаряджати техніку.

Популярним, на даний момент, вибором серед користувачів є JBL Charge 3

 

JBL Charge 3 Blue.jpg

 

Цікавими варіантами, як на мене, є колонки, які підтримують і дротовий, і бездротовий тип підключення - наприклад, якщо чоловік є поціновувачем якісного звуку, а дружині подобається просто займатися своїми повсякденними справами із музичним супроводом, такі колонки однаково добре задовільнять вимоги обох.

До прикладу, колонки Edifier S2000 PRO підтримують подвійний тип підключення.

 

190317.jpg

 

У підсумку, хочеться звернути увагу на те, що акустика є таким типом техніки, про який дуже складно говорити, “не відчувши” у дії. Як у кожного користувача є свої вподобання, так і кожна аудіо-техніка залишає свій “присмак” після прослуховування. Найкращим способом вибору, на мій погляд, буде звичайно “тест” колонок, а при відсутності такої можливості ви зможете дізнатися більше із професійних оглядів, як наприклад цей: "Любителям потужного звуку: JBL Xtreme проти JBL BoomBox".

Ознайомитися із більшою кількістю товарів Ви можете у нас на сайті, перейшовши у каталог інтернет-магазину.

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?