Акумулятори Eneloop та модельні ряди батарейок Panasonic: як розібратися?

07/03/2019

Якщо говорити про виробництво батарейок та акумуляторів, то компанія Panasonic відразу приходить на думку. Сьогодні ми поговоримо про дуже успішну серію акумуляторів, яка вже роками доводить свою практичність, якщо пригадати, то вперше вони з’явилися в Японії ще у 2005 році, тобто вже 14 років вони залишаються одними з найтоповіших на ринку. Отож, давайте розберемося, які акумулятори є в цій серії, чим вони відрізняються і який краще обрати саме для вас.

батарейки Panasonic

Модельний ряд

В модельному ряді Eneloop є три продукти:

  • Eneloop Lite — це базова модель;
  • Eneloop — стандартна;
  • Eneloop pro — топова модель.

Тепер пройдемося по них детальніше.

Eneloop Lite — це найпростіша, а відповідно і найдешевша версія акумуляторів Eneloop. Ємність акумулятора складає 950 мАг. Вони ідеально підійдуть вам побутових приладів, якими ви користуєтесь кожного дня, наприклад пульти дистанційного управління, годинники і т.д. Можливо спочатку ви переплатите, якщо будете купувати акумулятори, а не звичайні “одноразові” батарейки, але з часом вони відіб’ють свою вартість.

Батарейки Panasonic

Eneloop — стандартна версія, логічно, що це щось середнє між Lite і Pro. Цей акумулятор має ємність 1900 мАг. Враховуючи його ємність та можливу кількість перезаряджань вони ідеально підійдуть майже для будь-якої техніки: геймпади до приставок, бритви та тримери, будь-яка інша електроніка в якій використовуються пальчикові (АА) чи міні-пальчикові (ААА) батарейки.

батарейки Panasonic

Eneloop Pro — найбільш просунута модель серед представлених. Вона має ємність 2500 мАг і це те, що треба для користувачів більш потужною електронікою, наприклад: до спалаху у фотоапарат, для безпровідних клавіатури та миші, для радіокерованих іграшок. 

батарейки Panasonic

Додаткові переваги акумуляторів Eneloop

Є ряд питань відповідь на які варто знати перед покупкою акумуляторів Panasonic Eneloop.

Скільки разів можна перезарядити акумуляторні батарейки?

  • Eneloop Lite — до 3000 разів;
  • Eneloop — до 2100 разів;
  • Eneloop pro — до 500 разів.

Який показник саморозряджання?

В процесі зберігання акумулятори мають властивість розряджатися, а відповідно, коли вони вам знадобляться, то будуть непридатні до використання або попрацюють дуже короткий проміжок часу. Акумулятори Eneloop характеризуються високим ступенем спротиву саморозряджанню. Якщо акумулятор був заряджений на 100% і не використовувався приблизно 1 рік, то у:

  • Eneloop Lite залишиться приблизно 90% заряду;
  • Eneloop залишиться приблизно 90% заряду;
  • Eneloop pro залишиться приблизно 85% заряду.

Тобто усі три моделі акумуляторів навіть після зберігання тривалістю 1 рік можна використовувати навіть не підзаряджаючи. Додатковий плюс в тому, що вони продаються вже зарядженими. 


Чим заряджати?

Для акумуляторів Eneloop є спеціальні зарядні пристрої, які можна придбати або відразу з акумуляторами або окремо. Є три версії зарядних пристроїв:

  • Basic Charger — може зарядити 4 акумулятори типу АА (пальчикові) до 100% за 10 годин;
  • Advanced Charger — може зарядити 4 акумулятори типу АА (пальчикові) до 100% за 7 годин;
  • Smart&Quick — може зарядити 4 акумулятори типу АА (пальчикові) до 100% за 4 години.

Усіма зарядними пристроями можна заряджати, як пальчикові (АА) так і міні-пальчикові (ААА) акумулятори. Всі зарядні пристрої вмикаютьcя безпосередньо в розетку, але є у нас і варіант до якого в комплекті є дріт USB-A на Micro-USB.

батарейки eneloop

Підсумовуючи скажемо, що Panasonic Eneloop можуть похизуватися:

  • великою кількістю циклів перезарядки;
  • високою стійкістю до саморозряджання;
  • впізнаваним дизайном кожного акумулятора з модельного ряду.

Щодо ціни, то коштують акумулятори дорожче порівняно з рішеннями конкурентів, проте це адекватна ціна зважаючи на те, що ви вирішите свою проблему, як мінімум на найближчих 5 років, тому це не переплата, а доплата за надійність та практичність.

І ще варто розуміти для яких саме цілей ви купуєте акумулятори. Якщо все, що вам потрібно — це батарейка для годинника, то і звичайної батарейки вам буде цілком достатньо. Але якщо вам потрібні акумулятори для спалаху до фотоапарату чи радіокерованої техніки, то тут, на мою думку, без варіантів.

Модельні ряди батарейок Panasonic

Якщо у вас в домі є чимало електроніки, яка живиться від батарейок, але на акумулятори ви поки не готові розщедритися або електроніка, якою ви користуєтесь не потребує частої заміни батарейок, а відповідно акумулятори купувати нелогічно, то ця частина відео буде для вас корисною.

батарейки Panasonic

Якщо у вас вдома від батарейок живиться лише годинник, який висить на стіні, то вам немає сенсу переплачувати за найтоповішу версію, але якщо наприклад ви маєте рідіокеровану іграшку, то вам немає сенсу купувати найдешевшу версію. Щоб знати, що купувати, а що ні потрібно розумітися в модельних рядах батарейок Panasonic, отож коротко охарактеризуємо кожен: їх всього п’ять, принаймні тих, що ми можемо вам рекомендувати.

Топова лінійка — Panasonic Evolta

Це батарейки з рекордною тривалістю роботи серед усіх наявних у Panasonic. Мають одні з кращих показників по захисту від протікання. Можуть використовуватися в пристроях будь-якого рівня енергоспоживання. Можуть зберігатися до 10 років. Між іншим мають дуже зручну упаковку, легко відкривати. Можуть використовуватися для фотоапаратів, спалахів, безпровідних аксесуарів до ПК. 

батарейки Panasonic

Преміальна лінійка — Panasonic Pro Power

Це друга по крутості лінійка батарейок Panasonic, як і Evolta вони не втрачають своїх властивостей протягом 10-ти років. Їх найдоречніше використовувати для різноманітних радіокерованих іграшок, ліхтарів і.д.

батарейки panasonic

Стандартна лінійка — Panasonic Everyday Power

Назва стандартної лінійки батарейок Panasonic говорить сама за себе — це батарейки, так би мовити, на кожен день. По співвідношенню ціна-якість — оптимальний варіант. Такі батарейки найдоречніше використовувати в електронних вагах, ліхтарях чи наприклад пристроях для вимірювання тиску. Теж зберігають свої властивості протягом 10-ти років.

батарейки Panasonic

Економічна лінійка — Panasonic Alkaline Power

Це батарейки для пристроїв з середнім та низьким рівнем споживання енергії. Ідеальний варіант для використання в пультах дистанційного керування, годинниках і т.д.

батарейки Panasonic

Бюджетна лінійка — Panasonic Red Zinc

Ці батарейки легко ідентифікувати по кольору. Вони годяться для різноманітних пристроїв з низьким рівнем споживання енергії. Відповідно і по ціні вони найбільш доступні.

батарейки Panasonic

Тепер коли ви орієнтуєтесь в модельних рядах батарейок та акумуляторів Panasonic ви можете перейти за посиланням та обрати ті, які найкраще підійдуть для вашитх потреб.

Читайте також: 

Читайте також:
Як вибрати мишку для ПК чи ноутбука?
В цій статті ми коротко розповімо вам на що варто звернути увагу при виборі мишки для ноутбука чи ПК і пояснимо деякі характеристики, які мають при виборі визначальне значення. Це потрібно для того, щоб для себе краще зрозуміти, що ви шукаєте. ДИЗАЙН ТА ЕРГОНОМІКА Передусім миша має відповідати ва
30/11/2020
Нічник Xiaomi Mijia Infrared Smart Night Light 2: виявляє та освітлює
Не можете знайти вимикач у темряві, коли йдете випити води вночі? Відкривши шафу важко знайти потрібні речі, бо мало світла? Для звичайних нічників потрібне окреме місце та підставки, а у вас обмаль простору? Якщо бодай одне з цих питань для вас актуальне, то у нас є чудове і просте у всіх сенсах рі
23/04/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?