AirPods Pro вже не ті: огляд TWS-навушників Hoco ES36

09/01/2020

Якщо особливо не придивлятись, то може здатися, що у нас на огляді навушники від Apple, а саме нові AirPods Pro, але на них ми вже робили огляд, який ви можете знайти прогорнувши нижче і вони нам, справді, сподобалися. Так що ж у мене в руках? Це TWS-навушники від бренду Hoco. Можливо ви вперше чуєте про цю компанію, але вона на ринку мобільних аксесуарів вже 11 років починаючи з 2009 року.

Якщо говорити конкретно про ці навушники, то відразу скажу, що Hoco дуже довго шукали, як же ж зробити так, щоб навушники були красиві, ергономічні, зручні і щоб кейс був гарний і невеликих розмірів і їм це вдалося — вони просто "один в один" скопіювали те, що зробили в Купертіно і навіть, коли ви підключаєтесь до них через bluetooth, то ці навушники в меню bluetooth підписані, як AirPods Pro. Ви скажете: “Совісті у них нема”, але насправді вона є, бо на коробці таки пише, що це Hoco ES36, а не Apple і за це дякуємо, а ще коштують вони на 7 тисяч гривень дешевше, ніж AirPods Pro від Apple. 

00100lrPORTRAIT_00100_BURST20200106150141110_COVER.jpg

ЩО В КОРОБЦІ?

В коробці знаходиться кейс з навушниками. В комплекті є кабель Lightening. Як бачите в Hoco орієнтуються на власників iPhone.

IMG_20200106_150428.jpg

Також в комплекті ви знайдете дві пари змінних амбюшур різних розмірів, одні вже на навушниках. Ну і звісно ж різні папірячки з корисною інформацією про те, як правильно їх підключити.

IMG_20200106_154136.jpg

КЕЙС

Якщо ви бачили кейс від AirPods Pro, то нічого нового я вам не розкажу, але якщо коротко пробігтися, то на передній панелі у нас розташований світлодіодний індикатор і здавалося б все аналогічно, але пластмаса кейсу у Hoco має пустоту всередині, а відповідно, коли індикатор буде світитися в темноті, то навколо індикатора буде цілий ореол аналогічного кольору. Дрібниця? Згідний, але візуально це дуже дешевить кейс. По цій же причині кейс та й самі навушники дуже легенькі і це можна було б вважати перевагою, але в мене є якась підсвідома установка, що топові гаджети мають мати приємну важкість. На нижньому торці є роз’єм Lightening для заряджання. На задній частині у нас розташований металевий шарнір кришки та клавіша. Кейс підтримує бездротову зарядку і за це респект.

IMG_20200106_150451.jpg

ЯК ПІДКЛЮЧИТИ ДО СМАРТФОНУ?

Якщо у вас iPhone, то все буде знайомо і тут варто віддати належне компанії Hoco:

  • відкрити кейс поруч з iPhone;
  • на екрані з’явиться анімація з навушниками;
  • натиснути “підключити”;
  • затиснути клавішу на кейсі навушників, щоб відбулося спарювання.

Цікавий момент, анімація з Apple AirPods Pro скопійована один в один, на екрані навіть є підказка про те, що потрібно затиснути один навушник, щоб увімкнути режим "шумозаглушення" чи перемикнутися на режим "прозорості", якого тут і близько немає. Та й затискати тут немає що, бо керування здійснюється тапами.

IMG_20200106_153659.jpg

Не скажу, що підключити їх до Android набагато складніше, але це не так зручно і не так красиво:

  • увімкнути bluetooth на смартфоні;
  • відкрити кришку кейсу, навушники можуть залишатися всередині;
  • серед знайдених пристроїв в меню bluetooth обрати AirPods Pro.

Підсумовуючи скажу, що копіювати в Hoco навчилися на високому рівні. Навіть можна вводити новий крилатий вислів: “Копіюй, як Hoco”.

IMG_20200106_150514.jpg

НАВУШНИКИ

Щодо самих навушників, то по зручності посадки у вухах вони для AirPods Pro взагалі не поступаються. Вони вакуумного типу і у вухах тримаються дуже міцно. Можна одягнути і хитати головою, як кінь у спекотний день і нічого не буде — вони не вилетять, а це автоматично переносить їх в когорту навушників, які підійдуть для заняття спортом, ранкових пробіжок тощо. Крім того, через незначні габарити вони абсолютно не відчуваються під шапкою, тому і в зимовий період ними буде зручно користуватися.

00000PORTRAIT_00000_BURST20200106153322757-01~2.jpeg

Зовні вони, як AirPods Pro від Apple, тому тут немає потреби зупинятися. Є лише незначні відмінності, вони більш видовжені. Щодо захисту від вологи, то прямо в інструкції написано: "Якщо волога потрапить на навушники, то припиніть їх використовувати".

IMG_20200106_150556.jpg

КЕРУВАННЯ

Найбільш необхідні команди ви можете виконувати тапаючи по навушниках. Сенсорна зона знаходиться над чорною вставкою на зовнішній стороні навушника.

  • Пауза/Відтворення — один тап на будь-який з навушників;
  • Наступний трек — подвійний тап по будь-якому навушнику;
  • Попередній трек — потрійний тап по будь-якому навушнику;
  • Виклик асистента — тривале натискання на лівий навушник;
  • Прийняти виклик — одне натискання;
  • Завершити виклик — подвійне натискання.

IMG_20200106_153740.jpg

Здавалося б все прекрасно, але ложка дьогтю в цій бочці меду таки знайшлася. Навушники реагують на те, коли ви хочете їх поправити і музика може стати на паузу, може асистент увімкнутися. Однак і це ще не страшно, але їдучи додому я замотався великим шарфом аж по вуха і при кожному дотик шарфа до навушника музика ставала на паузу, знову вмикалася, я вже якось поправляв і що тільки не робив і це просто виводило з себе.

IMG_20200106_150639.jpg

ЗВУК

Якщо про те чи будуть вони триматися у вухах я не хвилююся, бо з ергономікою все  чудово, то щодо звучання у мене є певні сумніви у тому плані чи сподобаються вони конкретно вам. Перед покупкою раджу забігти на магазин і спробувати. Грають гучно питань нема, але на максимальній гучності високих частот надто багато, що аж не дуже приємно. Тут версія bluetooth 5.0, тому за час мого тестування все працювало стабільно, з’єднання не переривалося. Питання, яке особисто для мене завжди стоїть ребром “чи відстає звук від картинки під час відтворення відео?” — так, відстає. Затримка мінімальна і загалом миритися можна, але певний дискомфорт присутній.

IMG_20200106_153800.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Від одного заряду навушники можуть грати приблизно 3 години, дехто каже що доходив і до 5 годин, мені якось дуже важко в це вірити, хіба на мінімальній гучності. Кейс має батарею ємністю 180 мАг. Наушники заряджаються приблизно за 1 годину. В режимі очікування вони можуть бути близько 150 годин. Як ми вже згадували є підтримка бездротової зарядки.

IMG_20200106_150526.jpg

ВИСНОВКИ

Ці навушники сподобаються тим, хто любить вакуумні навушники, а також тим, хто хоче, щоб перехожі думали, що ви мажор. Основні переваги цих навушників — це ергономіка та зручність посадки у вухах, компактний кейс, підтримка бездротової зарядки, наявність основних позицій в плані керування. Хоча я навіть не знаю це я похвалив Hoco чи Apple? Ну звісно ж варто віднести до переваг вартість. Серед недоліків виокремив би випадкове спрацювання при найменшому дотику і не дуже басовитий звук. Якщо ви готові з цим миритися, то отримаєте хороші TWS-навушники за адекватну ціну.

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?