Що робити, якщо загубився зарядний пристрій до ноутбука

05/04/2018

Якщо загубиться зарядний пристрій до смартфону, то це не проблема, адже є три основні роз’єми: micro-USB, USB Type-C та Lightning на Apple-пристроях. Підібрати зарядне до них сьогодні дуже просто. Проте якщо вийшов з ладу чи загубився зарядний пристрій від ноутбука, то це проблема зовсім іншого рівня. Поглянувши на картинку нижче, зрозуміло чому і це ще не всі нюанси.

7VNJnKPLAacc-lL0uVhii6MFi7yi-HLmiYILWKiPDZsGuSNZ4aGrrCUVuAA1TqS6IEFtFZSH0af1meOa8dsZiakfSwxl9LhRoW4q4twqrzo6obeDE_ZxP-1qqH5CXAqLsm5CwkLu

Дочитавши цю статтю до кінця ви без проблем зможете придбати собі “правильний” зарядний пристрій навіть не виходячи з дому.

Важливо*

Не купуйте неоригінальні зарядні пристрої. Зазвичай вони набагато дешевші, але їхня дешевизна зумовлена тим, що матеріали з яких вони виготовляються є низької якості, а також часто відсутні елементи, які відповідають за безпеку та фільтрування перепадів напруги.

Важливо**

Деякі моделі ноутбуків не будуть приймати заряд, якщо підключений неоригінальний зарядний пристрій, тому є небезпека витратити кошти, а ноутбук так і буде без зарядки.

5 речей, які варто знати при виборі зарядного пристрою:

  1. Модель ноутбука. Якщо ви звернетеся в будь-який інтернет-магазин, то перше, що вас запитають — модель вашого ноутбука.
  2. Вхідна напруга. Цей показник вимірюється у Вольтах і на нього потрібно особливо звертати увагу, якщо ви купуєте зарядний пристрій десь закордоном. Простими словами, вхідна напруга — це напруга, яка подається з розетки в зарядний пристрій. В Україні — це 220V.
  3. Вихідна напруга. Теж вимірюється у Вольтах. Це напруга, яка з зарядного пристрою передається безпосередньо в ноутбук. Тут потрібно бути уважними, адже якщо ви підберете зарядне з суттєво більшою вихідною напругою, то є небезпека спалити ноутбук. Рекомендовано, щоб значення вихідної напруги відрізнялося від того, що вказане на ноутбуці не більше, ніж на 0,5V.
  4. Вихідний струм. Цей показник вимірюється в Амперах (позначається буквою “А”). Вихідний струм — це показник, який показує те, який струм може видати зарядний пристрій при напрузі, що на нього подається з розетки.
  5. Потужність зарядного пристрою. Цей показник вимірюється у Ватах та складається з двох показників: вихідної напруги та вихідного струму. Тобто, якщо вихідна напруга зарядного пристрою 11V, а вихідний струм 2А, то ці показники потрібно помножити і ми отримаємо значення потужності зарядного пристрою. Наприклад: 11V*2A=22W. Вихідна потужність зарядного пристрою складає 22 Вати.

Приклад підбору зарядного до ноутбука HP 255 G3

Потрібно взяти ноутбук та на нижній частині знайти відповідну наклейку, де виробник зазначає вихідну напругу та вихідний струм.

_W0aXBsmoXuYhYENPVQPMI4nqCjfamR9mJHJfXF9MUKVZ8avlTpiI786O2p5Ba_52PJYeSFEzoAOXvC-Z2Xe1bi20Q1Utow73ujdkJhmYqF2EfkLehIKOMhO7BGqVz7Kut6Cvd4K

Перевірити чи співпадають значення вихідної напруги (19,5V) та вихідного струму (2,31А) зі значеннями, які зазначені на зарядному пристрої.

FJDC93q4gbFn0OB_Y7SoTGIehBUHeCspWj3IWSoeFsUBu9FRdzf4ddyYFux8evLzayAtHcBcNL17M6mlxSFupolHTOcZq7C2N_d3cy7ZcMlw2ml-ITifWxrSpX1Aerts24bf-wMx

Якщо співпадають значення вихідної напруги і струму, а штекер має відповідну форму, то ви сміливо можете замовляти такий зарядний пристрій.

В інтернет-магазині КТС в розділі аксесуарів до ноутбуків ви можете самостійно віднайти зарядний пристрій, який підійде вам або звернутися до консультанта вказавши модель ноутбука та значення вихідної напруги та струму.

Читайте також:

Читайте також:
Новий зарядний пристрій Apple MagSafe для iPhone опублікували в FCC
Документ Федеральної комісії зі зв'язку було опубліковано у понеділок. У ньому є відомості про оновлений зарядний пристрій MagSafe для iPhone, який може бути випущений з очікуваним iPhone 13 вже цієї осені. У документації відзначається успішне схвалення «магнітного зарядного пристрою», здатного забе
07/09/2021
ТОП-7 аксесуарів, які варто взяти з собою в дорогу або мати в своєму авто
Якщо у вас є власний автомобіль або ви часто подорожуєте з друзями, то дана стаття буде для вас корисною. Щоб у важливий момент не сталося ситуацій на зразок: сідає батарея, а навігатор лише в смартфоні або потрібно відповісти на дзвінок, а у вас зайняті руки, рекомендуємо мати у своєму розпоряджені
22/05/2018
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?