Найвигідніші криптовалюти для майнінгу

19/01/2018

Усіх криптовалют на сьогодні налічується близько 2.5 тисяч різновидів, активних з них - близько 300 найменувань. При цьому далеко не усі з них можна добути майнінгом. Окремі криптовалюти створювалися із прицілом замінити, хоча б частково, фіатні валюти, тобто розрахункові гроші в руках у населення, як от гривні, долари, євро тощо.

Ми ж з вами розглянемо основні види криптовалют, які можна вигідно майнити у домашніх умовах, тобто на відеокартах або майнінгових фермах, які складаються з кількох відеокарт.

І хоч ситуація з наявністю відеокарт на складах вже значно краща, аніж ще півроку тому, ідея скласти ферму і сьогодні може викликати певні труднощі.

Та якщо ви вже маєте необхідні потужності для добування криптовалюти, пропонуємо ознайомитися із переліком тих “коінів”, які принесуть вам найбільший профіт.

Наперед забігаючи, зазначимо: майнити на відеокартах саме Bit coin - родоначальника усіх криптовалют, в домашніх умовах і навіть на кількох відеокартах абсолютно недоцільно. До того ж це дуже енергозатратна справа за рахунок складності математичних розрахунків по видобутку цієї криптовалюти. Для майнінгу Bitcoin створюються цілі ангари - від підлоги до стелі - забиті комп'ютерним обладнанням. Усе це називається майнінгом у промислових масштабах.

Так що ж майнити?

З врахуванням обладнання яке можна використовувати у домашніх умовах, ми  рекомендуємо звернути увагу на наступні альткоіни:

  • Litecoin
  • Namecoin
  • Dash
  • Ethereum
  • Monero
  • Dogecoin

Для вибору самої профітної криптовалюти, виходячи з параметрів вашої відеокарти, рекомендуємо попередньо ознайомитися з калькуляторами дохідності окремих відеокарт для тих чи інших криптовалют NiceHash та/або What To Mine. Там потрібно вибрати з переліку обладнання, яке у вас встановлено, обрати алгоритм, на якому ви збираєтеся майнити ту чи іншу криптовалюту та вписати вартість електроенергії у вашому регіоні. Виходячи з цих параметрів, калькулятор покаже рівень потенційного заробітку в розрізі за годину, день, тиждень, місяць та рік.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?