Головне за тиждень: Google передасть Україні 43 тисячі ноутбуків, Xiaomi представила Mi Band 7, Xbox офіційно працюватиме в Україні

26/05/2022

Швидкий перехід до новин:

Google передасть 43 000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів

Повідомляють, що американська компанія надає фінансову допомогу для закупівлі, ліцензування та розповсюдження 43 000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів, щоб вони могли продовжувати спілкуватися та співпрацювати зі своїми учнями, де б вони зараз не знаходилися.

KFTzEB4F0rXDVWLcFdG9dOxPqsQ392T_9Vap3iDO6Rd1wio64gN55ELilaNWM0vmdIo77pwSootWROG3dI9igMlebZdtK6szjxMl1apktFcw3Uj8S5mKPWnNgv6CP74TfCzRIi2-mb2NCPMxEg

Іншою ініціативою компанії стало створення YouTube-платформи “Навчання”. На ній українські учні можуть знайти освітній контент. Також для кожного класу створено окремий канал, який містить плейлисти, що відповідають різним шкільним предметам.

Можливо, після цього компанія Google почне офіційно продавати свої Chromebook в Україні, а там вже і смартфони Pixel підтягнуться.

Магазини Balenciaga прийматимуть Bitcoin та Ethereum

Магазини Balenciaga прийматимуть оплату в криптовалюті Bitcoin та Ethereum. Спочатку планують приймати тільки дві криптовалюти, проте згодом їхню кількість розширюватимуть, як і список країн, де їх будуть приймати. Наразі в Balenciaga ще не вирішили, які платіжні сервіси інтегрують для транзакцій.

A3U6XuEBzZPAjsTdYWTHmR6CN90K414S8bLlms9ZzHnFxymn4o5Ky9YM6cwHKheTir6ehvhVio0y14CFie68-Bszf1pafioftXzEZ_AeUlG1NM9EbFLQfFyVtBgtXWUJo2tva6nnuUyrnJtVzA

Нагадаємо, що бренд Gucci вже приймає оплату в криптовалюті.

Представлені Redmi Buds 4 та Buds 4 Pro

Днями на своїй презентації Xiaomi представила бездротові навушники Redmi Buds 4 та Buds 4 Pro. Обидві моделі оснащені 10-мм динамічними драйверами та захищені за стандартом IP54. Версія Pro підтримує Bluetooth 5.3, пропонує систему заглушення шумів до 43 дБ та забезпечує затримку всього 59 мс.

vbqk0FoX6IoQOdXMGyQQZ0gJBPe7JNzKm5h8Fr-Y1N5oU45XcOdTUTg9rkOLhIYJWUtA4VMrnAn3ZZFxGdjxp88BZcpSQIyjnngGHnlOuneNdV1jMw-fhp09YZLC7gfnvB-HBRbPqh3eoibVNA

За словами виробника, ви отримаєте 9 годин постійного використання без ANC, а чохол забезпечує додаткові 36 годин автономної роботи.

Redmi Buds 4 також пропонують активне шумопоглинання, але з нижчим рейтингом 35 дБ. Крім того, для підключення використовується Bluetooth 5.2, а зарядний кейс забезпечує до 30 годин автономної роботи.

Представили Xiaomi Mi Band 7

На цій же презентації китайці порадували довгоочікуваним оновленням, певно, найпопулярнішого фітнес-трекера - Xiaomi Mi Band 7. Сьоме покоління пристрою отримало дві важливі зміни. Перша — це покращений дисплей. Він отримав AMOLED-матрицю з глибоким чорним кольором  та функцію Always-On Display. Друга важлива зміна — підтримка 120 спортивних режимів. Крім того, браслет має нові кольори ремінців та безліч нових циферблатів.

FtE2Q31NJd6DPdrfiw97MuYUnq_U-wZQI93Ra40lYJMaFy0Y5geHtcdkXA5gEO9E37O8oAJuos2h1pobF4pWeh_YP7_NpdxxHujv1FNv2Fx74pFqGUKcOMQrhyM16cvDMWQ2ulf0MquaLURHtw

Звичайно, гаджет оснастили пульсометром, датчиком вимірювання SpO2, а також функціями моніторингу сну та менструальних циклів. На додачу до цього Xiaomi Mi Band 7 здатний відстежувати показник VO2 max, рівень навантаження під час тренувань та час відновлення. Як і попередня версія, новинка не боїться води (5 АТМ) та живе до 14 днів у звичайному режимі.

У продаж надійдуть звичайна та NFC-версія браслету, чи буде NFC працювати за межами Китаю поки-що невідомо. Дуже хотілося б, бо у Android-юзерів вибір годинників з безконтактною оплатою дуже обмежений.

Хbox офіційно запрацює в Україні

У Мінцифрі домовилися з компанією Microsoft про офіційний запуск сервісів Xbox в Україні. Такої домовленості було досягнуто під час переговорів з президентом Microsoft Бредом Смітом на форумі у Давосі.

"Домовилися про те, що Xbox буде офіційно зареєстровано в Україні. Нарешті з'явиться можливість зареєструвати український аккаунт та буде доступна українська мова" - заявили у Мінцифрі. 

GtrPqtZ0yGVniD7FV87IWJ4egWzbyILp7btUukTW3Fm8KzNcx-nPtxco8-xLhRFHX1M2ZmnMQgb_PYqQE6zBX8XAqZFSnQFUy7plGKd6sKWQf46w1V3s1sb5EELHXTUjAaiZgVe-gYl0QO7d5Q

Microsoft також допоможе Україні документувати воєнні злочини рф та вже співпрацює з командою ООН щодо обміну інформації про збитки завдані Україні війною.

Оновлення сервісу Google Maps та режим Immersive View

Immersive View – це поєднання у Google Maps двох існуючих функціоналів – Street View та супутникових знімків, щоб створити «багату цифрову модель світу». Тобто, фактично компанія об’єднає у своєму сервісі мільярди переглядів вулиць та аерофотознімків.

gEjh52JNbreDfkhH7ZvQ8yHL_IEFnpBezv0_BnzzKFKVU69DGPe7pd_u8i_vuaX8U5VpA1k1cyM4yxoHGBFZjaL_UcWNYisotk5-RZ9DEAzqjdHz1Pmn9yQxLx0V5Gu1W5PHqxUzzfRmtanFug

На оновлених Google Картах можна буде не тільки побачити пейзажі та пам’ятки архітектури, але й побувати віртуально всередині будівель чи побачити певні райони вночі, вдень, у погану погоду або ж з натовпом. В режимі Immersive View симулюється погода, авто на дорогах, пташки в небі, сонце рухається відповідно до часу доби. У Лондоні, наприклад, є анімоване колесо огляду, що обертається. Обіцяють, що цей режим працюватиме майже на всіх смартфонах та пристроях, проте на початку він буде доступним у Лос-Анджелесі, Лондоні, Нью-Йорку, Сан-Франциско та Токіо.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?