Головне за тиждень: електробайки для ЗСУ від Delfast, iPhone 14 без SIM-карти, Маск передумав купувати Twitter

19/05/2022

Швидкий перехід до новин:

Українська компанія Delfast передала електробайки для ЗСУ

Компанія Delfast, що виробляє найшвидші у світі електровелосипеди, передала їх на допомогу ЗСУ. На них прикріпили тубуси для перевезення джавелінів. Співзасновник компанії на своїй сторінці Facebook розказав, що електробайки передали ще на самому початку війни, але вирішили це зробити без розповсюдження інформації. Наразі отримали дозвіл від командування, тому вирішили поділитися тим, як українські військові використовують ці велосипеди.

281572718_5486759134701665_7826037085738377520_n.jpg

AR-окуляри від Google

Зовсім скоро мовний бар'єр перестане існувати: на конференції Google I/O розробники показали окуляри доповненої реальності із вбудованою функцією перекладача.

У короткому відео нам продемонстрували окуляри доповненої реальності, які мають одну мету сприймати мовлення та відображати переклад прямо перед вашими очима. У відео менеджер з продуктів Google Макс Спір назвав можливості цього прототипу «субтитрами для всього світу», і ми вперше бачимо, як члени сім’ї, що говорять різними мовами, спілкуються між собою. Безумовно, втілити це в життя буде надзвичайно складно, проте ми з нетерпінням очікуємо на вихід робочого пристрою, який дійсно може змінити світ.

1lbzO3LfrMK4T2zsLPtXzABmDCRnW_BQVCSZyewh7XD7HqtL5RvOemj1CKlVhupd-N3k4F05kDkMMGG1oxCXScPPb3YqSZRpfxEYW3lwNejOV2CMfGyXA6GX1E1h5NPv5ojYTYXwQge0XodiRA

iPhone 14 без слоту для SIM-карти

Нещодавно ми говорили про те, що невдовзі всі пристрої Apple перейдуть з фірмового роз'єму Lightning на Type-C, а тепер у мережі циркулюють чутки, що Apple може невдовзі випустити iPhone без фізичного слота для SIM-картки.

Нещодавно ресурс MacRumors отримав документ від анонімного інформатора, в якому йшлося про те, що Apple порадила великим операторам зв’язку США підготуватися до запуску смартфонів тільки з eSIM вже у вересні 2022 року. Таким чином, деякі версії iPhone 14 можуть вийти без фізичного слота для SIM-карти.

uthSNWPjx4XXxJ3mvfDYxLmVzPXZuDDM4Vvgwjntm4oG0ThuPDFABuwhScijrEOIW8_utiWQzCh7RL0P0baaGp9ay6DXgMblikvCJGm_WpMYqzxRj9q84VxcU_61Z5ETQfvvs6bJ_-NrqFFPJQ

Однак проблема полягає в тому, що eSIM доступна не у всіх країнах, так що для повного охоплення ринку Apple буде змушена поки що випускати версію зі слотом nano-SIM. Нагадаю, що в Україні е-SIM працює.

Ілон Маск передумав купувати Twitter?

Наприкінці квітня стало відомо, що CEO Tesla та SpaceX Ілон Маск купує соцмережу Twitter за $44 мільярди. Однак тепер угода, мабуть, під питанням.

Перепоною стала інформація про кількість фейкових облікових записів. Генеральний директор Twitter Параг Агравал стверджує, що у Twitter менше 5% ботів, однак у Ілона Маска інші дані: за його словами, насправді у соцмережі не менше 20% фейкових акаунтів. Financial Times також пише про те, що на Уолл-Стріт ходять чутки, що Ілон Маск нібито хоче переглянути умови угоди або повністю відмовитися від неї. На тлі цих новин акції Twitter продовжують падати.

sfchbwQF5jBxTZ739JngJwpRV678104FmELIy2tW3lgaePLUePu5h9I3f01dgQFhCYsd_orPXmwuXwuhNIQrot-yPs0nMClIpQw_g5zUo4zKo4bs1LznGUYbgoOqBbOJ-9cbzOxPGTXhkre41w

В той же час, ще вчора видання The New York Post писало, що Ілон Маск нібито продає акції SpaceX — імовірно, щоб розплатитися за покупку Twitter. Іронічно, що Ілон Маск занижує ціну на Twitter, пишучи в Twitter.

Українці можуть обирати дизайн військової марки 

Українці самостійно оберуть дизайн наступної військової марки Укрпошти: опитування відбувається у Дії.

«Перша поштова марка із „російським військовим кораблем“ стала відома на весь світ. Відтак, яким буде наступний дизайн військової марки, можна обрати у „Дії“, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

_3yIcubZkNGJk3JzHgx7VuvW3XM6nBeOPYNBcxA34qe3jJwuLMuIA9ojjlnfmfPM2sOrNmDI3ROU8KuXlcwzxdtYFukEvZO7csN-6NE8WoghRqys9srNjUOqET3XGIDVJRGe-i1ylQPuE4pa7Q

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?