Головне за тиждень: Apple відмовиться від Lightning, Redmi Buds 4 Pro представили в Європі, Nord Watch від OnePlus

05/10/2022

Швидкий перехід до новин:

Apple відмовиться від Lightning в iPhone до кінця 2024 року

4 жовтня Європейський парламент прийняв остаточне рішення щодо впровадження USB-C як єдиного стандарту зарядки широкого спектра гаджетів, включаючи смартфони iPhone та навушники AirPods.

‎Відповідно до закону, до кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та фотокамери, які постачатимуться в Європу, повинні оснащуватися зарядним портом USB Type-C, а з весни 2026 року нові правила щодо єдиної зарядки будуть поширюватись на ноутбуки.

1zuTdyX4SdjRuMVWW9AWnWgoLV7LmJ1I7ju31Hvo7ZyTMwqI6EKeknbdw8_6yKxyvoUo0yFfmbSFx73c7oqRjPDbFZBqvzTsrw-VEfDjkoOYA-4Cnu1crl7K94FAVBtonmLjBDHS5hObjHI5CnkaZPxibksJv6PKI5tqiCmAopXBx1OSGQPPpJrpJg

Насамперед, це торкнеться Apple, адже в iPhone поки що використовують пропрієтарний Lightning. Свого часу в Купертино критикували цю ініціативу, стверджуючи, що вона задушить інновації.

Раніше ходили чутки, що Apple ймовірно скористається лазівкою та просто покладе до комплекту відповідний перехідник або ж взагалі відмовиться від роз'ємів встановлюючі у нові iPhone виключно бездротову зарядку MagSafe.

Нещодавні повідомлення від відомих аналітиків Мін Чі Куо та Марка Гурмана вказують, що Apple все-таки схиляється до заміни Lightning на USB-C. Очікується, що лінійка iPhone 2023 року ознаменує довгоочікуваний перехід на новий роз'єм. Воно й не дивно, бо по всіх параметрах Lightning є застарілим інтерфейсом з точки зору швидкості передачі даних та потужності заряджання.

Платна підписка на роздільну здатність 4K в YouTube

З'явилися чутки, що відеохостинг зробить роздільну здатність 4K платною. Користувачі Reddit та YouTube опублікували скріншоти меню вибору роздільної здатності роликів, де режим 2160p/4K відображається як функція, що доступна тільки для передплатників YouTube Premium.

Невідомо, чи є це тестом серед обмеженого кола користувачів у різних країнах, чи чимось, що Google щойно почав впроваджувати. Автор наведеного скріншоту все ще може отримати доступ до відео 4K на безкоштовному YouTube.

4h9VQX7EXDI-97w-jhXgvivbfFplpZ-2SSQ7nXkRc7S8DJlsA0DpTKXoR-Au7MLdBIbAebQ9yZJlGOEpyjQcq7-FFT25PmbzaJT6bnWbKX4OTImEbrR5PUVaC28HRcDkXNObVutKtKrvvaujb4tihv-gPUpN2qz_PSJpiWwMc8ojbMdTjnfEhRld4Q

Останньою великою новиною про YouTube Premium стало те, що передплатники могли отримати безкоштовний ігровий пакет Stadia. Проте цей сервіс нещодавно було закрито – можливо, YouTube Premium шукає інші способи монетизації сервісу.

За інформацією Google, на YouTube Premium та Music підписано 50 млн людей. Ця кількість перевищує аудиторію Netflix та інших потокових сервісів.

Вийшов перший трейлер ремейка Dead Space

Видавництво Electronic Arts і студія Motive представили перший геймплейний трейлер ремейка культового хорора з елементами виживання Dead Space. У ролику показали битви, польоти в умовах нульової гравітації, різноманітних ворогів і багато іншого.

Історія в грі буде трохи розширена в порівнянні з оригіналом. Наприклад, користувачі зможуть більше дізнатися про останні години життя екіпажу "Ішимури".

JN9Y1DTTGTK4IX9a97v30p27ZP3f96X9f93y_oYODtVgU94RYE36M48V_drz1lwakQ_5ZUnuQMQ6tEz5XSnRhZ8Q0cAhXfKvCjWTD9Od9FlBFhIZS6UHKWsGIE4J_e64Pf4BM7XN_VjjnplmXGK-qPwiFFYl5MzRvXDwtXCswUniSmKVK0eBV_BKZw

Головний герой Айзек Кларк навчиться говорити, а окремі персонажі отримають розширені сюжетні лінії. Наскільки це хороше рішення? Уявіть, що Гордон Фрімен в новій частині Half-Life теж буде розмовляти.

Базовий геймплей в грі залишиться без змін, проте очікуються поліпшення, які підвищать загальну зручність. Графіка в хорорі створювалася з нуля на рушії Frostbite, а тривимірне звучання допоможе підкреслити похмуру атмосферу. На всіх платформах вже відкрилися попередні замовлення. У Steam звичайна версія коштує 1500 гривень, а розширена — 1700.

Redmi Buds 4 Pro представили в Європі

TWS-навушники з ANC, захистом IP54 і автономністю до 36 годин за 99 євро. Модель дебютувала в Китаї ще в травні. Навушники отримали вакуумну конструкцію, 10-міліметрові та 6-міліметрові драйвери, а також захист від крапель води і поту IP54. Redmi Buds 4 Pro працюють по Bluetooth 5.3.

У навушниках є підтримка системи активного шумозаглушення. Вона глушить сторонні звуки до 43 дБ. Крім цього новинка може похвалитися затримкою в 59 мс, підтримкою Hi-Res Audio, кодека LDAC і автономністю до 36 годин (з кейсом).

zXjp1WfLbiaFphIqv_6mbXDPJL8HDnTZZtgn099HPlRR1ixoi6BbvESiYY9xJiMSouULDKIKrzD-Mb0tExPfgoF7J6Cb55b-utw2UoLUaZH-KJ71jND6BpXT89bJZAiS0P066D5fUxhaarEugy2anwf8K4RSP4iE7rHb0D8pzpG1DWe78dgJswcP9w

Зауважу, що раніше кодек LDAC застосовували переважно у флагманських навушниках від Sony. Факт того, що тепер він є у вухах від Xiaomi говорить про поширення цього кодеку і, можливо, його подальший розвиток до рівня популярного aptxHD.

Самі навушники пропрацюють від одного заряду до 9 годин (без ANC). Заряджаються Redmi Buds 4 Pro через порт USB-C. Redmi Buds 4 Pro вже почали продавати в Європі. Навушники коштують 99 євро. Як вони звучать? Судячи з характеристик мають звучати добре, як насправді - дізнаємось, коли їх отримаємо.

OnePlus офіційно представила смарт-годинник Nord Watch за $85

Компанія OnePlus приєдналася до світу смарт-годинників у березні 2021 року, тепер вона в рамках своєї бюджетної лінійки Nord представила і доступну модель OnеPlus Nord Watch – з великим і яскравим дисплеєм і часом роботи без підзарядки до 30 днів.

Годинник не має власного GPS, що означає, що він може отримувати дані про місцезнаходження лише зі смартфона через Bluetooth 5.2.

eSoUiLAEGOwbyPnT2-NHszxuxqgzskNzISseljNNBMesMp2cw_XDYioZ5rCRxs2ePoquMiPPbaFN1vohPRe78puGw3HfxGsHlsX0cuoGB4JvlImmL67_ldAHvefRA8FZADLBfYRDVa5HcGKbpEV-0aDsQlyyclttLVHui1CmAJxTzrfxLdalmMfkYw

OnePlus розробила годинник у стилі унісекс, і він може допомогти жінкам відстежувати свій щомісячний цикл. Він має датчик серцевого ритму, монітор SpO2 та підтримує відстеження сну. Завдяки акселерометру годинник здатен автоматично визначати фізичну активність і підтримує 105 типів вправ. Він також має клас захисту IP68 для повного захисту від пилу та води.

Корпус годинника – цинковий сплав і пластик, ремінець – силіконовий. У режимі низького енергоспоживання годинник може працювати місяць, а в режимі активного використання – 10 днів, як заявляють в OnePlus.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?