8 аргументів “ЗА” ліцензійне програмне забезпечення

20/03/2018

Можна придбати потужний ПК чи ноутбук, але без хорошого програмного забезпечення уся його потужність не може бути повністю реалізована для виконання практичних завдань.

  • Яке ПЗ обрати: ліцензійне чи піратське?
  • Чи вартий ліцензійний soft своїх грошей?
  • Який сенс платити, якщо можна завантажити безкоштовно?

Такі питання для себе задавав, мабуть, кожен хто хоча б раз в житті встановлював якусь програму на комп’ютер чи ноутбук. Прочитавши 8 пунктів, які написані нижче, ви отримаєте відповіді.

* час прочитання — 3 хвилини

k-X16KekeNH9rFp86UyxRR15TMn8y1OBFUruY6Zsr9oSaSQbUtxUFZfIl0f6DBkoY7pUHQJAE6G6vjH2BKr3b6khs0WRbu0Pt_p1t23XjHsuoV9JBmN3B6OZePN3yCADgXvg0w-m

  • Оновлення. Якщо ви використовуєте ліцензійне ПЗ, то постійно отримуватимете оновлення. Програмісти сходяться на думці, що не існує ідеального коду, а відповідно навіть в найпопулярніших програмах є “дірки”, які потрібно латати. З кожним оновленням слабких ділянок стає менше. Якщо ж у вас піратське ПЗ, то оновлень у вас не буде, а відповідно найсвіжіші можливості програм будуть недоступні. Крім того доведеться миритися з усіма багами та помилками.
  • Стабільність роботи. Відповідно до досліджень Harrison Group Research, продуктивність піратського ПЗ на 56% нижча, ніж ліцензійного. Чому так відбувається? Тому, що ті, хто “ламає” програму, зазвичай вирізають з неї добру частину коду, або навпаки доповнюють сумнівними патчами.
  • Інформаційна безпека. При встановлені піратського ПЗ ніхто не гарантує, що ваші персональні дані, включаючи адреси електронної пошти, паролі, тощо не будуть передані третім особам або, що ними не володіє автор піратської програми. Збереження вашої репутації та безпеки можливе лише з ліцензійним ПЗ.
  • Технічна підтримка. За наявності проблем з ліцензійною програмою можна запросто звернутися до розробників або ж вона буде виправлена з наступним оновленням, якщо ж у вас виникли проблеми в роботі піратської програми ви не зможете звернутися до підтримки і тим більше висувати претензії щодо некоректної роботи софту.

Реальний кейс:

У знайомого встановлена ліцензійна операційна система Windows. З часом з’явилася проблема з постійним підсвічуванням вікна WiFi. Він звернувся у технічну підтримку з описом проблеми і через 2 дні прийшло оновлення, яке виправило недолік системи. На піратській копії таке неможливо впринципі.

Як бонус на ліцензійному Windows коректно працює вбудований антивірус, а в браузері можна встановити деякі розширення, які не встановляться на піратську версію.

1_лыценз.jpg

  • Відсутність проблем з законом. Використання піратського ПЗ — пряме порушення закону про авторське право. Якщо в домашніх умовах на ПК це важко перевірити, то у великих компаніях та державних установах використання піратських програм — неприпустиме, в іншому випадку будуть накладені штрафи та санкції.
  • Збереження ваших файлів. За інформацією Group IB ймовірність збоїв, втрати файлів та зараження вірусами вище на 35%, ніж в ліцензійних версіях.
  • Відсутність реклами. В ліцензійних, придбаних вами програмах відсутня реклама. В піратських копіях реклама відверто заважатиме вам працювати, а її кількість точно буде виводити вас з рівноваги під час роботи.
  • Спокій та чиста совість. Вам непотрібно буде шукати в мережі “крякнуті” програми на сумнівних сайтах з великою ймовірністю підхопити вірус. Ви економите ваш час, який теж гроші. Плюс до усього, ви банально матимете чисту совість інвестуючи в те, що розробники зроблять свій софт ще кращим. Ризики пов’язані з піратським софтом можуть обійтися набагато дорожче, ніж вартість ліцензійного ПЗ, а репутація — річ безцінна.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?