Зарядка через NFC: коли чекати?

25/05/2020

Заряджання через NFC — звучить, як мінімум, дивно, але розвиток технологій настільки швидкий, що здивувати користувача стає все важче, але трапляється й таке. При виборі смартфона наявність NFC є однією з ключових умов для придбання, оскільки розраховуватися безконтактно сьогодні можна фактично скрізь і це дуже зручно.

apple-pay-free-photo-2210x1473.jpg

Абревіатура NFC розшифровується, як Near Field Communication — технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіусу дії. Ця технологія дає можливість обміну даними між пристроями, насамперед смартфонами та безконтактними платіжними терміналами, що перебувають на відстані близько 10 см.

ce75d83-master-pay.jpg

Нещодавно організація NFC Forum оголосила, що в нових версіях NFC буде доступна ще одна фішка — бездротова зарядка. Звісно вона буде не така потужна, як добре відома нам Qi, але для пристроїв, які споживають мало енергії і живляться малим струмом — фітнес-браслети, TWS-навушники, цього буде цілком достатньо.

s6Uk1eUiSeLx.jpg

Базова потужність стандарту бездротової зарядки Qi складає 5W, а потужність зарядки через NFC буде на рівні 1W. На жаль, така фішка буде доступна лише у пристроях з новим NFC-модулем і звичайне оновлення цю фішку не принесе на ваш смартфон, навіть, якщо там вже є NFC.

besprovodnaa_zaradka_cherez_nfc_modul_buduschee_uzhe_zdes_picture6_0.jpg

Новий стандарт WLC (Wireless Charging Specification) зовсім недавно додався до специфікації NFC, тому говорити про точний час, коли з’являться перші пристрої з такими можливостями говорити важко, але прогнозуємо, що вони будуть вже в наступному році у флагманських девайсах. Поки ж рекомендуємо вам поглянути на пристрої, які можуть заряджати інші девайси і без NFC зі стандартом WLC.

 

Товари:
Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?