ТОП-6 ігрових смартфонів-флагманів 2020

31/05/2020

Статистика Global Games Market Value відображає дані, що стосуються ігрової індустрії, яку зібрали аналітики за 2019 рік і опублікували напочатку 2020 року. Тенденція росту ринку мобільного геймінгу зберігається. Якщо говорити про гроші, то в 2019 році об’єм ринку PC-геймінгу склав — 35,3 мільярда доларів, ігрові консолі — 45,3 мільярда доларів, мобільний геймінг — 68,2 мільярда доларів, а це, на секундочку, 46% від усього. Така тенденція швидше за все буде зберігатися на найближчі кілька років, по тій причині, що справді цікаві ігри найбільш вимогливі і не всі можуть дозволити придбати собі персональний комп’ютер з відповідними характеристиками чи окремий пристрій для ігр — консоль PlayStation, XBox чи Nintendo, а от смартфони є у всіх та й ігри для мобільних платформ не такі вимогливі до заліза, тому якщо ви придбали середняк або флагман у вас фактично вже є все необхідне, щоб підкорювати геймерські висоти.

ТОП 10 ИГР БЕЗ ИНТЕРНЕТА ДЛЯ ANDROID & IOS ВЫПУСК 6 - YouTube

Я думав написати статтю про те, який смартфон варто вибрати для ігор в кожному ціновому сегменті, але така стаття була б надто об’ємною, тому за краще буде зробити серію статей, про те, які смартфони краще вибрати для ігор у 2020 році. Розпочнемо ми з найбільш пристосованих для ігор апаратів — флагманів, але перед тим розберемося, які смартфони можна вважати ігровими?

Я для себе визначив, що ігровим чи не ігровим я вважатиму смартфон залежно від того, які показники він матиме в наступних категоріях, що найбільш важливі для комфортного і ефективного ігрового процесу: продуктивність, екран, автономність, звук, дизайн, фішки. В такому порядку, як я перерахував для мене і є важливість тих чи інших характеристик. Якщо більш деталізувати, що входить до кожної категорії погляньте на списки нижче:

Загальна продуктивність: 

  • процесор;
  • графічний процесор;
  • об’єм та покоління оперативної пам’яті;
  • об’єм та покоління постійної пам’яті;
  • наявність охолодження.

Екран:

  • частота оновлення;
  • діагональ;
  • інші технології.

Автономність: 

  • об’єм батареї; 
  • підтримка швидкої зарядки. 

Звук:

  • стереодинаміки;
  • наявність роз’єму для навушників.

Для того, щоб було на що опиратися я також буду брати до уваги актуальні показники продуктивності кожного зі смартфонів згідно синтетичного рейтингу AnTuTu, який є у вільному доступі на сайті з аналогічною назвою. До речі, всі апарати, які представлені у цьому ТОПі тягнуть всі ігри, які сьогодні є для смартфонів на ультра налаштуваннях графіки.

Бенчмарк AnTuTu удалён из Google Play

№6 — Huawei P40 Pro

Так, це той самий апарат в якому немає Google-сервісів, але як виявилося після огляду цього смартфону він не сильно від цього постраждав. Поки Mate 40 ще не представлений саме P40 Pro є головним флагманом компанії. Якщо говорити про його продуктивність, то в синтетичному тесті AnTuTu він набирає 493316. Це дуже високий показник і є апарати, які набирають по 250-300 тисяч і без проблем справляються з більшістю ігор. Така продуктивність забезпечується найбільш прокачаним процесором власного виробництва Huawei — Kirin 990 5G. Він виконаний по 7-нанометровому техпроцесу і має інноваційну архітектуру. До того ж в цьому процесорі оновився цифровий процесор обробки сигналів, який відповідає за обробку зображення. Також тут є двоядерний нейропроцесор, який є передовою розробкою Huawei в сфері штучного інтелекту.

Huawei P40 против Huawei P40 Pro против Huawei P40 Pro Plus: что ...

До речі, цифра 493 тисячі балів в цьому апараті можлива також через наявність 8 ГБ оперативної пам’яті. Щодо вбудованої пам’яті, то вона тут UFS 3.0, що також позитивно впливає на швидкість роботи, а відповідно на досвід користування. Якщо говорити про екран, то тут встановлена OLED-матриця діагоналлю 6,58 дюйма та розширенням 1200х2640, що в підсумку дає щільність пікселів на рівні 441 на дюйм. Є підтримка HDR10, а частота оновлення знаходиться на рівні 90 Гц. Це не рекордний показник, але для ігор вже краще, ніж 60 Гц. Єдине, що може не сподобатись геймерам - заокругленні краї екрану через які теоретично виникатимуть випадкові натискання. Проте є одна річ, яка точно сподобається геймерам — у смартфоні реалізована система охолодження на базі графенової 3D-плівки, а також є спеціальна ультратонка випарна камера, яка забезпечує відведення гарячого повітря, тому навіть під час довгих ігрових сесій смартфон не повинен нагріватись.

Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro: ключевые ...

Як справи з автономністю? Вона не рекордна, але ємність акумулятора 4200 мАг — пристойний показник, особливо зважаючи на те, що смартфон підтримує швидку зарядку Huawei SuperCharge на 40 Вт, тому поки ви будете відпочивати між “катками” смартфон може відновити заряд батареї. На жаль, у смартфоні немає роз’єму для навушників, тому доведеться користуватися перехідником або TWS-навушниками з мінімальними затримками звуку. Між іншим, вага апарату складає 226 грамів

№5 —iPhone 11 Pro Max

Це найпотужніший смартфон компанії Apple і більшість ігор, які доступні користувачам на Android доступні на iOS, хоча є й чимало ексклюзивних ігор, яких на Android немає. У рейтингу AnTuTu апарат не “розриває” конкурентів, але разом з тим є потужнішим за Huawei P40 Pro+. В AnTuTu останній iPhone набирає 530 тисяч балів. Якщо врахувати те, наскільки добре оптимізована iOS-система, то це просто чудовий показник.

Такі цифри стали можливими завдяки процесору Appe A13 Bionic, який згідно трендів і вимог ринку виконаний по 7-нанометровому техпроцесу. В допомогу для процесора є ще 4 ГБ оперативної пам’яті. Об’єм вбудованої пам’яті може сягати 512 ГБ, але розширювати її за допомогою карт пам’яті звісно ж неможливо.

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro - какой смартфон лучше? « БНК

Екран порівняно з конкурентами сильна і в той же час слабка ланка iPhone 11 Pro Max. Його діагональ складає 6,5 дюйма. Розширення 1248х2688, відповідно щільність пікселів на рівні 458 на дюйм. Дисплей підтримує HDR10, а також 120 Гц, але це не ті 120 Гц про які ви подумали. Це не частота оновлення екрану, як в Pro-версії iPad — це швидкість відгуку. Так вона висока, але частота оновлення показник для ігор куди важливіший, тому екран у 11 Pro Max чудовий, але не найкращий.

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max: How to decide ...

Разом з тим варто визнати, що тримати смартфон під час ігрових сесій дуже зручно, особливо цьому сприяє шершава задня поверхня. Завдяки відсутності вигинів на екрані випадкові натискання виключені. В плані звуку iPhone завжди був одним з найкращих, тому до цього питань немає, тим більше завдяки стереодинамікам ефект занурення в гру ще глибший. Для автономності iPhone 11 Pro Max можуть позаздрити усі учасники цього ТОПу, бо він поряд з деякими бюджетними моделями Samsung взагалі є одним з найбільш автономних смартфонів на ринку. На 50% смартфон може зарядитися за 30 хвилин.

№4 — Asus ROG Phone 2

Незважаючи на те, що в AnTuTu цей апарат набирає менше, ніж iPhone 11 Pro Max все ж він стоїть вище від нього в нашому ТОПі, бо це смартфон, який усім своїм зовнішнім виглядом, фішками та потужністю говорить про те, що він ігровий, крім того сама компанія позиціонує його, як ігрове рішення і навіть в назві присутня абревіатура ROG, що означає Republic Of Gamers (республіка геймерів). Чим цей смартфон особливий в ігровому плані зараз будемо розбиратися.

Asus ROG Phone 2 выйдет в Европе до конца месяца

По-перше, він єдиний з усіх смартфонів у цьому ТОПі має ігровий дизайн з багатьма декоративними елементами та логотипом, який підсвічується різноманітними кольорами. У ньому є додатковий роз’єм для зарядки на боковій грані, щоб під час гри кабель не заважав для зручності тримання в руках. Коли ви тримаєте смартфон в альбомному форматі, то якраз під вказівними пальцями знаходяться ультразвукові тригери, які виконують ту ж саму роль, що і фізичні тригери на геймпадах. Ніби нічого нового, але звикати доведеться.

Щодо начинки, то вона тут теж пристойна. Варто сказати, що апарат представлений у минулому році, тому тут не останній процесор від Qualcomm, а Snapdragon 855+, який теж виконаний по 7-нанометровому техпроцесу. Графічний процесор Adreno 640. Оперативної пам’яті на виш вибір може бути аж 12 ГБ (LPDDR4X), а вбудованої навіть 1 ТБ звісно ж це пам’ять UFS 3.0.

Продажи ASUS ROG Phone 2 в Европе стартуют 20 сентября, цена ...

Оскільки смартфон в першу чергу орієнтується на аудиторію геймерів, то тут вирішили залишити роз’єм 3,5 мм. Діагональ екрану смартфона складає 6,59 дюйма з розширенням 2340×1080, він захищений склом Corning Gorilla Glass 6-го покоління, але не це його ключова фішка. Головне, що частота оновлення цього екрану складає 120 Гц. Крім того, ви можете виставляти проміжні значення 60 або 90 Гц.

Обзор мощнейшего смартфона ASUS ROG. Нагибает как надо

Окремо до смартфона ви можете придбати ще чимало аксесуарів. Задоволення не дешеве, як і сам смартфон, але якщо ви позиціонуєте себе як геймера, то аксесуари суттєво розширять ваші можливості. Щодо звуку, то він тут просто мега-крутий. Порівняти можу хіба зі звучанням ігрових смартфонів від Razer. Смартфон також має додатковий ігровий режим X-Mode, де ви можете переглянути інформацію щодо кількості кадрів, можете налаштувати сповіщення під час ігрових сесій тощо. Безумовно, якщо ви орієнтуєтесь лише на ігри, то цей смартфон вартий уваги. До слова, батарея гаджету має об’єм 6000 мАг, а це про щось та й говорить.

№3 — Samsung S20 Ultra 5G 

Цей смартфон на процесорі власного виробництва Exynos 990 набирає в AnTuTu майже 520 тисяч балів, цікаво скільки цей смартфон набирає на Snapdragon 865 з яким він продається на американському ринку. Одне, що точно відомо — це один з найпотужніших смартфонів, які зараз існують, тому власне він і потрапив до нашого списку. Ви можете вибирати версію навіть з 16 ГБ оперативної пам’яті, яка між іншим найшвидша з існуючих для смартфонів і найбільш енергоощадлива — LPDDR5. Вбудованої пам’яті смартфон може мати 1 ТБ і знову ж таки це пам’ять UFS 3.0.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Overview - MobileSMSPK.net

Я люблю нагадувати про те, що Samsung робить екрани ледь не для половини ринку, то логічно, що у своїх флагманських смартфонах будуть стояти найкращі, так і є. У смартфоні встановлений Dynamic Amoled з діагоналлю 6,9 дюймів та розширенням 1440 на 3200 пікселів, що в підсумку дає понад 510 пікселів на дюйм — чудовий показник. На відміну від трьох попередніх смартфонів цей підтримує HDR10+. Як і в ASUS ROG Phone 2 екран підтримує частоту оновлення 120 Гц. Загалом до екрану цього гаджету претензій не може бути в принципі, бо це краще, що є на ринку. Подейкують, що новий Galaxy Note 20 Plus матиме діагональ 7 дюймів.

Тут, передбачувано, є стереодинаміки і вони виробництва AKG, а відповідно звук чудовий, як і в оновлених Galaxy Buds Plus. Батарея смартфону має ємність 5000 мАг, а також є підтримка швидкої зарядки на 45W. Цей смартфон не має особливих фішок пов’язаних з іграми, однак він дуже потужний і має прекрасний екран, звучання та автономність.

№2 — OnePlus 8 Pro

Це найсвіжіший смартфон в нашому переліку. Звісно ж апарат такого рівня працює на Qualcomm Snapdragon 865 та має графіку Adreno 650. Іншого ми і не очікували. Оперативної пам’яті може бути 8 ГБ або 12 ГБ, а вбудованої 128 ГБ або 256 ГБ. З коробки апарат працює на ОС Android 10.0 та фірмовій оболонці OxygenOS 10.0. В AnTuTu апарат набирає космічні 582 тисячі балів.

OnePlus признала ошибку с отключением «рентгеновского» режима на ...

Екран має назву Fluid-AMOLED його діагональ 6,78 дюйма, а розширення 1440х3168. Він, як і екран попереднього смартфона у нашому ТОПі, підтримує частоту оновлення 120 Гц та HDR10+. Пікова яскравість екрану досягає 1300 ніт, тому ви можете грати навіть під прямим сонячним промінням, а зображення буде залишатися контрастним та читабельним.

OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro представят 15 апреля – Wi-Fi.ru

Батарея OnePlus 8 Pro має ємність 4510 мАг. Смартфон підтримує швидку зарядку на 30W і здатен зарядитися від 0 до 50% за 23 хвилини. Апарат обладнаний стереодинаміками, але на жаль роз’єму для навушників немає. До речі, апарат підтримує функцію HDR Boost, яка підсилює тіні та покращує деталізацію під час iгор.

№1 — Mi 10 Pro

Навіть важко сказати за рахунок чого, але цей смартфон в синтетичному тесті AnTuTu набирає рекордні 593 тисячі балів і таким чином стає на перше місце серед смартфонів-флагманів, які можна вважати ігровими по ряду характеристик, ключова з яких - потужність. Коротко про неї: Snapdragon 865, 12 ГБ оперативної пам’яті, 512 Гб вбудованої UFS 3.0. 

Стартовали продажи флагманского Xiaomi Mi 10 Pro

При високих навантаженнях у апарату спостерігається тротлінг. Ймовірно виробник це передбачав, тому для особливо ярих любителів віртуальних баталій є можливість докупити зовнішній куллер, який за словами виробника може знизити температуру апарату аж на 10 градусів.

teyMpJTiBavs1SeJCEyBo2AJ8jXRKJwgVQglETPbWA4m8rTlWE4u0SvXCsMYPnvXzx5PdKBcPVOtlQqJvEwfWa0SBX9pR-14THKOujb-RioWBmthPn2t78CGP9aK4weaO20NcFoT

Єдине, що мені незрозуміло — чому в апараті, який за своєю потужністю просто створений для ігор не поставити екран з частотою оновлення 120 Гц? Звісно час відгуку тут на рівні 180 Гц, тобто ще вищий, ніж у iPhone 11 Pro Max, але це не настільки важлива характеристика, як частота оновлення. Загалом екран тут відмінний, особливо, що стосується кольоропередачі та кутів огляду. Його діагональ складає 6,67 дюйма.

Що стосується FPS у іграх, то ситуація наступна:

  • PUBG — 40 FPS;
  • Shadowgun Legends — 71 FPS
  • Call of Duty Mobile — 60 FPS; 
  • Королівська Битва — 40 FPS;
  • Tacticool — 90 FPS.

Xiaomi работает над новым изданием Mi 10 с более крутым экраном

Як бачите, навіть в достатньо вимогливих іграх апарат показує себе дуже добре, бо в тому ж Galaxy S20 Ultra кількість FPS обмежується 60-ма, хоча частота оновлення екрану 120 Гц. Апарат має стереодинаміки, ємність батареї складає 4500 мАг і є підтримка швидкої зарядки на 50W.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?