Ноутбук на кожен день: Lenovo IdeaPad S145-15

21/04/2020

Ноутбук Lenovo IdeaPad S145-15 — це хороший бюджетний варіант, якого цілком достатньо для базових функцій. Це гаджет для тих, хто не фанат геймінгу, а лише час від часу може запустити «The Sims» чи «Counter Strike». Це ноут для тих, хто любить «заліпнути» у серіали та фільми, адже тут хороші динаміки. Це лептоп для тих, хто може інколи «замалювати» зайве в фотошопі та створити вітальну листівку рідним. І так, це не професійний інструмент для геймера чи фотографа/відеографа. Проте, Lenovo IdeaPad S145-15 — чудовий ноутбук для посиденьок в інтернеті, рутинної роботи з документами, спілкування у соц. мережах, збереження фото і т.д.

 

Три важливих «Д»: Дизайн, дисплей, динаміки

Ноутбук вийшов на ринок у двох відтінках. Перший — це стильний чорний гаджет, який може бути з матовою або ж глянцевою кришкою. Мінус матової поверхні у тому, що на ній постійно залишаються «пальці» (якщо ти любитель поїсти картоплі фрі за ноутбуком — це, мабуть, не твій варіант). В той же час глянцевий варіант більш слизький і є більше шансів, що ноутбук вискочить з рук (це точно не для тих, за кого «ліпить сніжки мама»=) ).

Lenovo IdeaPad S145-15

Друге кольорове рішення — срібний ноутбук з глянцевою передньою панеллю. Тут вже кому який колір техніки більше подобається. 

Плюс Lenovo IdeaPad S145-15 у тому, що його легко можна взяти з собою. Його вага до 1,9 кг (і це навіть менше, ніж дві упаковки гречки!). Габарити ноуту дозволяють носити його навіть у жіночій сумочці (якщо раптом ти вирішила попрацювати у кав‘ярні) чи рюкзаку (якщо ти їдеш у подорож та береш ноут із собою). Для тих, хто любить конкретні числа: 362.2 x 251.5 x 19.9 мм в ширину, довжину та висоту відповідно.

Корпус зроблений з пластику, приємний на дотик. Дизайн ноуту дуже лаконічний, я б сказала мінімалістичніше нема куди =) 

ноутбук Lenovo IdeaPad S145-15

Гострі кути придають гаджету суворості та простоти. Ти ніби береш в руки ноутбук з минулого, без оцих «вилизаних» і навіяних купертинівцямм заокруглених кутів.

Lenovo IdeaPad ноутбук

На верхній панелі над екраном є веб-камера на 0,3 Мп для Skype дзвінків і т.д. Внизу зліва є індикатор та роз‘єм для зарядки, HDMI-порт (якщо захочеш підключити ноут до телевізора і відчути себе в кінотеатрі, наприклад), індикатор роботи гаджету, а також два роз‘єми USB 3.1 Type-A та один USB 2.0 Type-A. З правої сторони є порт для навушників або мікрофона mini-jack 3.5 мм і картрідер.

ноут Lenovo
 

Працювати за ноутом можна за допомогою тачпаду Multi-Touch або ж підключити при бажанні мишу.

Дисплей Lenovo IdeaPad S145-15 має 15,6 дюймів. Круто зроблена рамка навколо екрану — панелі навкруги настільки мінімальні, що їх майже не видно. 

Lenovo IdeaPad S145-15 відгуки отзывы

Частота оновлення екрану - 60 Герц, а розширення — FullHD - 1920x1080 пікселів. Ноутбук дає хорошу яскравість зображення (біля 200 ніт). Але тут «стоїть» TN матриця і це скоріше мінус, адже кут огляду доволі «скромний»: при куті вище 110* картинка дуже вицвітає.

Проте, дисплей має антиблікове покриття. Тому зможеш «заліпнути» у ноут навіть на пляжі під сонцем. 

Lenovo IdeaPad S

Крім того, гаджет розкривається на усі 180*, що дає можливість працювати за ноутбуком хоч лежачи, хоч сидячи, хоч стоячи (у період карантину це як ніколи актуально =) ). 
 

6B29943B-0EDA-4549-B032-13D6F057AC7D.jpeg

Звук у Lenovo IdeaPad S145-15 теж непоганий. Завдяки двом динамікам в 1,5 Вт і підтримкою системи Dolby Audio можно без проблем дивитися кіно та слухати музику з хорошим звучанням та гучністю.

Процесор

По «начинці» є декілька модифікацій моделі Lenovo IdeaPad S145-15. У більш лайтовій комплектації ми маємо двоядерний процесор Intel Pentium 5405U на 2,3 ГГЦ, оперативну пам‘ять типу DDR4 на 4 Гб та внутрішню пам‘ять на 500 Гб. Але є конфігурації і на процесорах Intel Core i7 або Intel Celeron з 12 Гб оперативки та 1 Тб загальної пам‘яті. Також є варіанти з відеокартою NVIDIA.

Для розміщення оперативної пам‘яті є лише один слот, він не розпаяний. Тому, при бажанні, можна встановити і більший об‘єм. Це зробить ноут більш потужним для геймінгу, наприклад =) 

У ноутбуці встановлений модуль WiFi типу 802.11 a/b/g/n/ac, тобто з можливістю підключення до 5-герцової частоти. Також є модуль Bluetooth 4.2 для бездротового підключення різних гаджетів (бездротових навушників, наприклад). 

Акумулятор 

Потужність акумулятора в Lenovo IdeaPad S145-15 — 30 Вт. На тривалість його роботи впливає комплектація, використання дискретної карти, сценарій дій користувача і так далі.

3CD094EA-A878-4EE9-8482-FE4AD69C133C.jpeg

За словами виробника Lenovo IdeaPad S145-15 може працювати 6,5 годин без єдиної підзарядки. По факту ж це число трохи менше. Так, при активному використанні гаджету (мається на увазі використання базових програм для роботи та «серфінг» в інтернеті при максимальній яскравості екрану) ноут «протримався» до 5 годин. Не густо, не густо. Але на фільм в дорозі вистачить =)

Блок заряджання тут доволі компактний і має вихідну потужність в 2.25 Ампери.

Висновки

So, чи варто купувати Lenovo IdeaPad S145-15? Давайте підсумуємо.

 Плюси:

  • Адекватна ціна;

  • Тихий;

  • Тонкий, стильний і приємний на дотик корпус;

  • Малогабаритний;

  • Дає хороший звук;

  • Справляється з базовими задачами.

Мінуси:

  • TN екран;

  • Акумулятор «тримає» не більше 5-ти годин;

  • Не дуже потужний процесор.

5BA9F36A-0026-4EAC-B655-5A98EC440E82.jpeg

Lenovo IdeaPad S145-15 — хороший робочий інструмент: за адекватну вартість ти отримуєш хороший ноутбук з діагоналлю 15.6 дюймів з можливістю самостійного апгрейду. І так, він не хапає зірок з небе у плані потужності і «важких» сучасних ігор та інших завдань, проте він для цього і не створений.

Якщо ти шукаєш ноутбук для спілкування та пошуку інфи в інтернеті, для базових програм по роботі, для поїздок і перегляду кіно, з гарним дизайном та ще й за доступну ціну, то Lenovo IdeaPad S145-15 — те, що тобі чудово підійде!

Читай також:

Товари:
Читайте також:
У чому різниця між Thunderbolt та USB-C?
Поки що рівень уніфікації роз’ємів та кабелів не досяг того рівня, щоб можна було використовувати один кабель для всього, але ринок потрохи до цього йде. Остання презентація Apple зайвий раз це доводить. В цьому матеріалі ми поговоримо про Thunderbolt та USB-C. Хоча вони виглядають однаково все ж іс
15/09/2023
HР Pavilion 15: універсальний солдат для роботи, навчання та ігор
У нас на огляді ексклюзивний HР Pavilion 15, який на вигляд є типовим офісним калькулятором, проте потягне навіть Cyberpunk 2077. Цікаво? Тоді гайда до огляду. Дизайн Кришка дисплею та накладка над клавіатурою виконані з алюмінію, а нижня кришка з пластику. Повноформатна клавіатура з цифровим блок
15/07/2023
Що показала Apple на WWDC 2023?
Конференція для розробників WWDC - щорічний літній івент, який чекають мільйони Apple-фанів. Цьогорічна конференція для Apple стала епохальною, адже був презентований новий продукт — VR-гарнітура Vision Pro. Крім цього, очікувано ми побачили оновлення iOS, iPadOS, watchOS, macOS, оновлений 15-дюймов
06/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?