Як обрати iPad для роботи в сфері SMM?

08/09/2020

SMM - доволі нова сфера, яка все більше і більше набирає "вагу" у плані просування бізнесу. Реклама через соціальні мережі стає популярнішою та ефективнішою, ніж будь-яка інша. Відповідно і кількість людей, які займаються маркетингом у режимі он лайн, постійно зростає. Ти один з таких спеціалістів? Тоді стаття для тебе! ;) 

Хей, SMM-щик в “здании”

Робота у сфері SMM - це коли тобі сигналять автомобілі не тому, що ти в коротенькій спідниці, а тому, що ти “залипаєш” у телефоні :) Це коли смартфон нагадує, що твій екранний час вже б’є всі рекорди, а ти такий “зараз, зараз, тільки дороблю контент план на вересень”. :) 

Загалом робота цікава, але потребує повного “занурення”. І правильних гаджетів для швидкості та зручності процесів. Хороший варіант - iPad в поєднанні зі стилусом
 

5E2024CF-76EC-44DA-8C4A-9154453C7D6A.jpeg

Для чого? 

Окей, для чого мені iPad, якщо у мене є ноутбук та смартфон? Б'ємось об заклад, що я тебе переконаю, що з iPad твоє життя стане краще? :))))

  • По перше, редагувати текст на екрані iPad зручніше, ніж на смарті навіть з найбільшою діагоналлю. Великий сенсорний екран айпаду і можливість робити графічні нотатки дуже спрощують роботу. Коли бачиш текст повністю, так як він буде відображатись, наприклад, під постом Instagram, редагувати зручніше. 

  • По-друге, на iPad можна ма-лю-ва-ти. SMM - не лише про рекламу і тексти. Це і правильний візуальний контент. І інколи доводиться створювати картинки з “голови”. Наприклад, атмосферні векторні малюнки, логотипи, листівки для посилок і так далі. iPad дає таку можливість завдяки сенсорному дисплею, на відміну від більшості ноутбуків. 

13C7E049-E416-45E9-B339-B1794E3F8F79.jpeg

  • По-третє, створювати контент-план чи “розкладку” профілю на iPad мега зручно. Як і на  iPhone, сюди можна завантажити безліч спеціальних додатків для створення плану постів та візуалу, щоб подивитися як “вписується” у профіль те чи інше фото або сформувати для себе послідовність того, що і за чим постити. І, звісно, на екрані в 10 чи 12 дюймів все видно набагато краще, ніж на дисплеї смарту в 6,1 чи 6,4 дюйма.

3E74730E-E478-442E-A7DE-1BBE2887F2A4.jpeg

  • По-четверте, планшет значно компактніший та легший за ноутбук. Якщо ти ціниш свою спину та здоров'я, то потурбуйся про свій комфорт. 

  • По-п'яте, на iPad можна робити фото. Можна "не відходячи від каси" відразу наробити контент для реклами, тут же обробити фото в Lightroom і так далі. 

Який iPad обрати? 

За 20 років купертинівці випустили 13 версій iPad‘ів. Проте перші версії гаджетів були націлені в більшій мірі на розваги та дозвілля. Якщо ж говорити про використання айпаду в роботі, то краще взяти iPad із серії Pro. У них набагато потужніше «залізо», динаміки, камера і т.д.

Серія iPad Pro вперше вийшла на ринок у 2015-му. І практично кожного року виходить нова, удосконалена, версія. «Прошки» називають цифрами, які вказують на діагональ дисплею. 

До iPad Pro можна під‘єднувати інші пристрої (клавіатуру, мишу, телевізор і т.д.). Також є можливість використання Apple Pencil, який упростить твою роботу у рази. 

Якщо ти трушний SMM’щик, то тобі точно потрібен iPad Pro. Залишилось лише визначитися з розмірами, об‘ємами пам‘яті та кольором. І якщо останній фактор — це далеко не найважливіше, то діагональ планшету та вбудована пам'ять —нюанси, які варті уваги.

3D8A43CD-F4BD-45EB-8A83-59F674F57DE0.jpeg

1. Перше, на що варто подивитися - розмір дисплею. Однозначно, бери з максимальною діагоналлю. Так як ти плануєш проводити за ним багато робочого часу, то не варто обмежувати себе міні версіями iPad‘ів. Apple iPad Pro 12.9 (в ідеалі 2020-го року, звісно) - це пЬОрфект. Але і діагональ в 11 дюйми теж цілком підійде. :)

2. Другий важливий moment - "запаси" пам'яті. Щоб потім не "їсти" собі нерви, подумай відразу про хороший об'єм вбудованих гігабайтів. Серед варіантів на 128, 256 та 524 Гб обирай другий або третій, щоб точно вистачило. Повір, якісні фото "важать" багато, а видаляти та "чистити" гаджет від застарілого контенту виходить не завжди.

3. Камера. Якщо ти збираєшся робити фото контент на планшет, то обирай новіші моделі iPad. Так, наприклад, в iPad'ах 2020 року є ширококутний сенсор на 12 Мп та Ultra Wide сенсор з кутами огляду в 125*. Це дасть можливіть робити дійсно "смачні" кадри. 

759F4589-7BB0-4A24-AFCC-BA245597E9D8.jpeg

Висновок

Якщо ти ще вагаєшся чи варто купувати iPad для роботи в сфері SMM, то я скажу однозначне "так". ;) Він того вартий та "відпрацьовує" свою вартість на усі 100%. 

Читай також:

Back To School: гаджети для навчання

Samsung Galaxy M51: два дні без підзарядки — легко

Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?