Тренуємося вдома з Apple Watch: додатки для домашніх тренувань

01/04/2020

В перервах між «поїздками» з однієї кімнати в другу та завоюваннями холодильника пропоную виділити час на спорт! Літо вже на порозі, а ти все ще без “кубиків” пресу? Діставай свій Apple Watch та давай тренуватися вдома!

тренування вдома

Apple Watch можна запросто використовувати як тренера, який буде командувати та змушувати на ще один підхід =) Для цього варто просто завантажити спеціальні додатки на смартфон. Що ж, поїхали!

Carrot

як тренуватися в домашніх умовах

Одним із самих простих, але корисних, додатків є Carrot. Прості вправи, простий (і трохи іронічний) інтерфейс. Але додаток змушує рухатись! «7 хвилин у пеклі» — так пишуть у додатку =) — 7 хвилин інтенсивних вправ раз на день і можна сміло далі «плавитися» на диванчику. =)

У плані підключення смартфона і годинника тут все максимально просто. До речі, без смарт-годинника нічого не вийде — додаток орієнтований саме на «жужання» на руці у людини, щоб вимірювати пульс і спалені калорії.

Усього тренування включає 12 вправ. Є декілька рівнів, які відкриваються лише після проходження попереднього. 

IlrbkcSqNvLdH93HFJndDZxi-knR025G2nfsFt6NKT6fjxoPNfVqonqrYz2S5bIV1ZNdMLWUoQ0bdIMSderBm-ZOrsjH4Ds8Nyse2hAhUPOyWjFI5WN4KK-fiZTqytJb9k_wyj29-LP5HtwjJxJ3E6KLIzU1LQb04FTBt3po2YGPFXPb7ESeaWfoU62kEijaWXqCH7FV4RvUddfiF-MLmAVc-qjc4rqn5ZC-c3fhFM-6Nm9CC2ufFf_3m606sn2XhbGrQYZHVhMzrhmU

SpqeyJVfC3OOWSQzD2bI4hU8QxByRgUh7uAIWOjYR0Dxg5wsrRnrCHuh-4nos6xQoSYqtVtd07cNgC1jNBioFkJ9NuS6_03ojdF_ez_z5DJtlvQgIZ9ATTP7ugg2Q0hchmfeNk7ehoNnu-XaTZPkbLfe5wmF87s3NTRqPl0Vk6oC91H4FoWVj0TOy_GwQZcvwlfpIs12Ps7wzJfyfi3Hw_l2pTCUjP1fnh2e5DkwaGiJv_BK3J5OwmNPplq-gD00VZ7NTKV4svERdflp

Додаток подає сигнал, коли час розпочинати вправу і коли можна зробити перерву. Вказується назва вправи, правда англійською мовою (але це ще один спосіб «підтягнути» англійську на карантині). А також показується техніка — «солідна» дама показує що треба робити (на випадок, якщо англійська, все ж таки, зовсім не твій «коник»).

Так, просто, без наворотів, але дієво і «гаряче»! Спробуй! =)

домашние тренировки

Nike Training

Мабуть, один з найвідоміших додатків для домашніх «спортиків». Компанія Найк розробила дійсно крутий додаток, де зібрано дуже багато вправ. Хочеш гарний прес і усі six packs? Тоді тобі сюди! Хочеш підкачати п‘яту точку, щоб купальник «сів» ідеально? Тоді Nike Training тобі в поміч! Хочеш підвищити витривалість чи сісти на шпагат? І тут додаток стане у пригоді! І ні, це не реклама =) Адже програма повністю безкоштовна для всіх користувачів. 

Великий плюс додатку у тому, що ти буквально «змагаєшся» зі своїми друзями та іншими користувачами. Кожне твоє тренування записується в історію і поступово ти отримуєш різні «медалі». Це розпалює запал та не дає мотивації закінчитись вже після першого «важко». За досягненням своїх друзів можна слідкувати у стрічці новин.

Якщо ти не знаєш з чого почати, додаток пропонує декілька програм: «Хороший початок», «Стрункість», «Без обладнання», «Тренування в залі». Кожна з них має різну тривалість та інтенсивність тренувань.

найк.jpg

Крім того, є різноманітні підбірки тренувань. Наприклад, якщо у тебе є лише 20 хв. — додаток пропонує цілих 10 work out’ів до 20 хв., за які можна реально максимально «вбитися» =)

найк1.jpg

Або ж, є підбірка на м‘язи пресу — 8 потужних тренувань для рельєфного кору! 

найк 2.jpg

Сідниці, руки, витривалість і т.д. — додаток пропонує тренування для всіх і кожного.

Зручно те, що на кожну вправу є відео, де можна подивитися техніку. Так результат від тренувань буде дійсно крутий! Правда для цього, все ж, знадобиться підглядати у смартфон =)

найк 3.jpg

Після запуску тренування на смартфоні, годинник автоматично запускає додаток. Звуковими сигналами він повідомляє про кожну вправу, її тривалість та фініш. До речі, внизу вказується серцевий ритм (правда для цього потрібно «дозволити» додатку брати інформацію про твоє здоров‘я).

KAbC_QRYvCv6mbDJeYOwLpVZsquGekP3Zzs4L-CpOaAB3owpz6YPjETR9vUn1kw9gRmyYYXhVPyXQgLI6FVtTcoxGCiNWIEVI-KXmnoFONLnGO7avH49B_VpSUOl9cyusfoX0WvCelZ7NSfF0QL_hFFIZIyC7mgxhWhM36abZE8K2HviuukbYNoQ0dYRQTK-hU4Xu022q7JbD9Rlpm5QUX6Df4XCK33FY8F4Zr3jb7AeuBGpdBU5I09Pd8d7N8fJc9nJTy9qoswau49d

Workout

Якщо не шкода 120$ за довічний абонемент або 15$ в місяць, то можеш завантажити додаток Workout. Головна фішка в тому, що згідно з твоїми цілями, додаток настроює тобі індивідуальну програму тренувань. 

4_111.jpg

Для цього необхідно відповісти всього на декілька питань, вказати свій рівень підготовки, скільки разів на тиждень хочеш тренуватись і що, в цілому, хочеш отримати від тренувань. Все просто: 3 хвилини і твоя програма готова! Починай хоч вже (і не чекай наступного понеділка!)

1_222.jpg1_333.jpg1_444.jpg6_555.jpg

ш666.jpg5_777.jpg5_888.jpg4_999.jpg

Крім того, у додатку інформація про різноманітні дієти, які допоможуть тобі швидше «побудувати» тіло твоєї мрії.

харчування на карантині

Аналогічно як і попередні додатки, Workout виводиться на Apple Watch, подаючи сигнали коли починати «пахати», а коли можна перевести дихання. 

Sworkit

Дещо дешевше обійдеться тобі персональний тренер у вигляді додатку Sworkit: 60$ в рік або 10$ кожного місяця. 

Sworkit пропонує великий набір тренувань, за допомогою яких можна пропрацювати повністю усе тіло. Тут є і силові, і кардіо, і йога, і стретчинг, і т.д.

своркинг.jpg

Крім того, можна обрати інвентар, з яким ти хочеш займатись. Це актуально зараз як ніколи, адже далеко не у всіх вдома є розбірна гантель чи еспандери.

своркіт.jpg

На Apple Watch додаток виводиться не дуже зручно, на мій погляд. Вказується лише вправа і сердечний ритм - ніякої інформації про те, скільки прийдеться «мучитись». І ще один негативний момент: можна «перемотати» вправу. Чим це погано? Якщо тобі буде важко, ти можеш просто пропустити і ніяких зусиль. В ось, наприклад, в The CARROT такої «халяви» немає: все робиться поступово і не можна перемотати випади чи планку як не улюблений момент у фільмі. 

IxYlD6nYvu96UbICWWD5eZKD8YimyOH1Myhlqe61119YHu_MAeft5DYH1EL9NvOE1ovNwO4_b9iAEnG5aBKcWQtPFK7SakmLox6cQFswUsRX2y9aeGCNxKwQip8rRLp9_1P5NXIy6JEFV3q-6nqwnDsMUxbcYNfQYwevsr6XsTcIzYuP9RgcyBQjNTWgggz7ZPpbUktEchRnPId6HTvyDZUtKwLc6LXiLfiS6ImoS31TxyQhE9d5D_yPLg1ogdpWIVjG6SOdxT8t0J1Q
 

8fit


Високо інтервальний тренінг, йога, стретчинг, пілатес, табата і навіть бокс — ост які категорії тренувань пропонує додаток.

своркіт1.jpg

При запуску додатку ти вказуєш свої параметри, свої цілі і т.д. На основі цього додаток вибудовує тобі програму тренувань та вираховує кількість калорій, яка необхідна для досягнення вказаної цілі.

Тренуватися по 8fit вдома зручно, адже, окрім відео на смартфоні, ти маєш звукові нагадування на своєму смарт годиннику.

Перевага 8fit у тому, що під кожним тренуванням вказана орієнтовна кількість калорій. Це зручно, якщо ви худнете і рахуєте калораж за день.

Крім тренувань, можна скласти свій план харчування. Додаток обов‘язково запитає тебе чи ти їси м‘ясо, чи вегетаріанець/ веган, а можливо дотримуєшся Палео дієти? 

своркіт2.jpg

Також тебе запитають про продукти, які ти не любиш, і скільки разів на день ти їси, які рецепти тобі підходять та чи важлива тобі різноманітність.

Тут є різні корисні статті та купа інформації про харчування, спорт і wellness сферу у цілому. Правда, англійською мовою =)

своркіт3.jpg

Усе це «добро» коштує 20$, 50$ та 60$ за місяць, пів року та рік користування додатком відповідно.

тренування на карантині

Підсумки

So, Apple Watch тобі не тільки для «краси», якщо що =) Зараз твій смарт-годинник може стати твоїм вірним та настирним тренером, який буде змушувати повторити ще раз (а в деяких додатках звукові сигнали дійсно як тортури!)

Підбирай зручний для себе додаток і вперед! Досить займати горизонтальне положення перед телевізором — сезон купальників вже зовсім скоро!

Читай також:

- Сиджу вдома: як провести час з користю?

Годинник Apple Watch: для краси чи для спорту?

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?