ТОП-5 кращих бюджетних TWS-навушників 2020 року

20/10/2020

Бездротові навушники різко увійшли в наше життя і дедалі рідше на вулиці можна зустріти перехожих з проводовими навушниками, бо якщо обирати між якістю звучання і зручністю, то все ж переважає зручність. Варто сказати, що тестуючи TWS-навушники за останній рік все рідше доводиться шукати компроміс між зручністю та якістю звучання. У світі TWS є знані лідери, як наприклад AirPods, Galaxy Buds усіх поколінь, більш дорогі моделі Huawei та Sony, але чи можна вибрати щось гідне у ціновому сегменті від 50 до 90 доларів? Можна, п’ять варіантів TWS-навушників з нашого ТОПу це доведуть.

№5 Realme Buds Air

Чудова бюджетна альтернатива для AirPods. Realme Buds Air з’явилися на ринку і за трохи більше, ніж $50 ви отримуєте навушники з чудовою ергономікою, мінімалістичним кейсом, чистим звучанням з великим запасом гучності, а також такі фішки, як бездротова зарядка та play/pause при вийнятті навушника з вуха.

Перше, що ви точно оціните — запас гучності. Він тут дуже великий. Зважаючи на те, що це вкладиші, а не вакуумні навушники, то мене потішила наявність пристойних басів. Так, для низьких частот бракує концентрованості та глибини, але все ж вони тут є і це вже перемога. Навушники підтримують SBC та AAC.

o072KkO_pYLwN5VYTSf5RvIN6JIqlQ6AKXTeVxaVoanDBIs0acY6etDQttcmvRTif3c3xOZf-qgZeEtydWUZTt229afHa7d1csBFVPK4oH1jaS1INwBf_lfGd_5QUwsS-mXQCxnk

До речі, навушники мають спеціальний ігровий режим, який можна активувати довгим натисканням на обидва навушники. Якщо він увімкнувся ви почуєте звук стартеру автомобіля. У цьому режимі затримка, яка тут варто сказати фактично відсутня, зменшується ще більше для того, щоб ви комфортно почували себе у грі, особливо у шутерах. Щоправда в ігровому режимі радіус з’єднання зменшується з 10 до 6 метрів.

Якщо викрутити звук на максимум, то дається взнаки той факт, що це відкриті навушники. Вашу музику будуть чути ваші колеги по офісу чи родичі в квартирі, хоча для цього потрібна тиша. На нижньому торці кейсу розташувався роз’єм USB Type-C, що дуже приємно, бо є моделі TWS-навушники, які суттєво дорожчі, але при цьому заряджаються через micro-USB. Крім того, кейс підтримує бездротову зарядку.

bHLHRVhzxFJGMDRNbU5yvqTaRKGMf_W2aOob0gyr_UqgX-70H-75HuVKAOpJ3qryrNFoZi7SPlj5pVClJtb9exxgg9uxJRNiDX8-pmF8hOnjVQLK0JKX8Ujxp0nmVzmkWqsPTmpy

№4 Mifo O4

Хороший звук, якщо зважати на ціну, захист IPX7, Ambiend Sound, просте підключення, оригінальний кейс, бездротова зарядка і як вишенька на торті мотузка на корпусі кейсу — це все про TWS-навушники MIfo O4.

O_DaByXPFib1F9CJ9GDqE7mOxQFsZkTKC380yiAg2zYHRfLFLVZTu6nfvW4Pg1_XLHjx2EefevIOgkqONm_xq52N6f4Oe_MnwkA8tvtllZCTs7w8lGWeldqkct-P2ZtTc8eb_3nA

Кейс квадратний, але зважаючи на те, де він відкривається і де закріплюється мотузка, то він схожий на ромб. Завдяки soft-touch покриттю кейс не збирає відбитків пальців, а якщо вони з’являються, то їх дуже легко видалити. Кейс, справді, компактний я його носив у кишені і все чудово, на відміну від Mifo О5 в яких був масивний металевий кейс. 

На корпусі у нас є спеціальна дужка для закріплення мотузки, на іншій грані є роз’єм USB Type-C, а біля нього отвір для світодіоду, він світиться білим, коли заряджається. Кейс підтримує бездротову зарядку, а це між іншим навушники, які коштують всього $60.

Внутрішня частина навушника виконана з білого пластику і  він не збирає відбитків пальців. Навушники мають суворі кольори: білий і металевий сірий, ви можете їх і в спортзал носити і під сорочку і все виглядає стильно.

Mifo O4 мають захист від вологи по стандарту IPX7, тобто їх можна на короткий час занурити у воду на глибину до одного метра, але незважаючи на цей захист робити це ми вам категорично не рекомендуємо. Краплі дощу, пробіжки вранці, коли навколо густий туман, заняття в спортзалі, коли на навушник може потрапити піт для них взагалі не зашкодить.

-T5_vRVLwiNHuJc5YgRfrly5IWHYmQdy53kxi2R-_AteY8r4k8t-X4C99oDdHnbBG8iPHOFbv6caMvH94Twt771RY_kOnqoKgsTtp5sjr6sut3eTVyQd4b8q_MrFaL6p_RAku4Sm

Момент, який я не можу пропустити, тут немає затримки звуку і картинка цілком відповідає тому, що відбувається на екрані. Якщо дивитися фільми чи відео на YouTube, то це просто необхідно. Тут є вбудований кодек AAC, це можна побачити відразу в налаштуваннях bluetooth, тому якість звуку на високому рівні. Якщо говорити про мої суб’єктивні відчуття:

  • великий запас гучності, я слухав зазвичай на 70% і цього було цілком достатньо;
  • тут, справді, є баси і великою мірою це зумовлено тим, що вони вакуумні.

Кейс заряджається приблизно дві години. Від одного заряду навушники можуть грати 5-6 годин. За тиждень користування, поїздок в громадському транспорті, прослуховування музики вдома я не зміг розрядити кейс і навушники в нуль.

ZXcTSYNxaGas88jUQiqoyNv7Cq7q7SAXLJpDFGa52qpbt2h3HFlcJGoU44zRp7SAkQrlkDFxhKdX1VWvVsY2rY3GA-gOsh_N2pIixXmm7E6Y2QfQNQcTfnCMqgBH1JLnkkz0Y5SV

№3 Anker SoundCore Life Note

Life Note — це одні з кращих TWS-навушників в своєму сегменті, які з кейсом можуть грати до 40 годин, підтримують aptX, мають механічні клавіші на корпусі для керування. 

2-MO1J_htaU44q7LNkrqD4_axcp0WYB_d1eL5UUc6KMZr083VIleJxrFcwHhjz96HijyFelkZkJNuHGSbZVCv5KWId65KvCGY13iLJmBHdOdx2Puf0F9kOLkrsE9XsVNNGzDj5zZ

Передусім скажу, що роз’єм для заряджання USB Type-C. Life Note від одного заряду грають 7 годин. Якщо ж говорити про загальну автономність, то Life Note можуть грати разом з кейсом до 40 годин і тут стає зрозуміло чому кейс у них масивний. Приємно, що ви можете поставити навушники Life Note в кейс на 10 хвилин і після цього відтворення продовжиться ще на 1 годину.

nY0zYguDu83-IzoirzNbwaex9ZhhJBXeY9uIygQrzWAWS1MwYQBPkRFToQ8jnT17xkTqqulBGwTtm55zHtYHLLgbHOcC1Q1NUqtV462MTwJOgj7XdU2Tk9snBdsPDsM5brdHHma-

Зважаючи на те, що вони вакуумні я очікував багато басу і я його отримав і при цьому інші частоти не завалені. Тут є підтримка кодеку aptX і тут, між іншим, графеновий драйвер. За 1799 гривень для мене еталонно звучали Mifo 04, але після того, як я послухав ці вуха, то в моєму особистому ТОПі за цю вартість навушники Anker Life Note стають на перше місце.

Life Note мають простий кейс, він достатньо масивний і в кишені буде відчуватися. Виконаний зі звичайного пластику та має роз’єм Type-C. Всередині все мінімалістично. Два гнізда для навушників та позначки, де має бути правий, а де лівий.

evH-k325RSsepL6IaonCzq6mOImxWzOkoIjp1tptegECsd1h8_rlJ_zvc1DktYGWTpDhXzo2rfcEWe82xk0dp_lH0hCJhmg79NR7FhtN5UG_nWzhmjy8hOOYslajeprpAD6dE3Ns

№2 Oppo Enco W31

Кейс виконаний у вигляді тонкої “шайби”, яка відкривається схоже, як дзеркало, котре зазвичай носять у косметичці, а не так, як це реалізовано у Huawei Freebuds 3. Чи зручно так відкривати кейс? Спочатку здавалося, що ні, але вже за декілька годин використання звик. Корпус виконаний з матового пластику і майже не збирає відбитків пальців. Для заряджання на кейсі є роз’єм USB Type-C.

r65whTIdbf937ESe6ZwxEBzSOA02oj_0u5ZrJAxI-lTnR1eMFecD25lCl-zXjSpBZwcKRwE_rI0xg2GMHQbKEA2oc7t82cXNseFpp0EYkXMde5WEXqI4FqpKibIZ6dGrCr4o-IBP

Щодо навушників, то їхня ергономіка та зручність посадки у вухах заслуговує окремої похвали. Звісно це все дуже індивідуально, але більш зручних TWS-навушників я ще не бачив. Тримаються міцно і з ними навіть комфортніше, ніж без них.

На навушниках є два розумні мікрофони, які відповідають за відсікання шумів при розмовах і працюють вони чудово. Також навушники оснащені датчиком “присутності”, тому коли ви дістанете їх з вуха музика стає на паузу, а коли повернете назад у вуха, то відтворення продовжується. В комплекті є змінні амбюшури, тому ви можете одягнути ті, які найкраще підходять саме вам, щоб забезпечити максимально надійну посадку, пасивну шумоізоляцію та збалансоване звучання.

PC9iRESA3C54uI2JGqTUg-V4JTDyK7tKzImnbDvcrEXBO_yYNZx7UKhACm4GjMfMqPNhdD8Hl3R2MuXeHPsLSRCca38ResS4X_MVTHBpgLN6RwRpYI_D31qXWqpQRpt-vz5HbJCv

Запас гучності достатній, щоб не ставити відмітку на максимум. Розсинхрону звуку та картинки немає, тому фільми та ролики на YouTube ви зможете дивитися без дискомфорту і теж саме стосується ігор. Загалом звук мені сподобався, бо в бюджетному ціновому сегменті рідко вдається натрапити на прийнятний звук і тим більше зі збалансованими басами, а Oppo якраз пропонує такий варіант.

Час відтворення не ключова фішка цих навушників і знаходиться цей показник на рівні 3,5 години, а з кейсом цей показник зростає до 15-ти годин. Щоб зарядити навушники від кейсу на 100% вам знадобиться 80 хвилин, а щоб зарядити кейс на 100% вам потрібно буде залишити його на зарядці на 2,5 години.

Навушники Oppo Enco W31 чудовий варіант TWS-навушників у бюджетному сегменті. Придбавши їх ви отримаєте збалансоване звучання з можливістю перемикання на режим підсилення басів,  а також такі фішки, як пауза при діставанні з вуха. Єдине до чого є питання — керування, хотілося б все ж таки мати можливість поставити музику на паузу не дістаючи з вуха, а також мати можливість перемикнути трек назад без смартфона, але такі речі безперечно компенсуються чудовою ергономікою, мінімалістичним кейсом та доступною вартістю.

4MOsGT9jMihEdgHGtucE2rdKSy9iKdDYL0HcxFdudJoNGSUKqeR120-SpmwuYbQZYbxHXylc_tvbvN5zexzG8oCKykO4tPBqcGZrAFtNkxIHNbB7QlQRmlHYUTaGxebpel5jbiV0

№1 JBL TUNE 220TWS

JBL Tune 220 TWS — це повністю бездротові “вуха” з чудовим звучанням, які мають хороший бас, якщо зважати на формфактор. Для керування використовуються механічні клавіші, що дуже зручно. Корпус навушників і кейсу матовий, тому не збирає забруднень. Серед неоднозначних моментів можу відмітити — відсутність вологозахисту та паузи, коли виймаєте навушник з вуха, але цього я, чесно кажучи,  не чекав. Загалом, JBL Tune 220 TWS стануть чудовою альтернативою AirPods по зручності і по звучанню.

Tw9wUk4RhbtDWwPNwYQ6yj6yuvzH1j9I112hFtrduEULU1bQIpSfiZUTSti-uP85PO-6Xz3b6fAzAP7EUR2AQRZVuuKl4U3KC4YG9Ro56A6pb4hRsXaohsjAGxzvpc-Kad17t94y

Кейс не глянцевий, тому він майже не збирає відбитки пальців та подряпини. Якщо його відкрити, то можемо побачити червону та синю крапку. Аналогічні крапки є на навушниках, щоб ви завжди могли правильно вставляти їх до кейсу.

Версія bluetooth в навушниках — 5.0, що забезпечує відтворення без затримок і на відстані достатній для комфортного пересування по офісі чи будинку.

F0ZHGrbe6FwVcUDQnHJK4Rgd5_HtX4IU71X7HfoZgv5VUq_MVVPBBTGx9NJvuhJmnNjOPJ3aas1xdSGsuDYu_F2ngYlx6YNqRN09-6SxisBx9Of7d8ZQspFLLcDXubTL4as8518I

Навушники оснащені 12,5 мм. драйвером та підтримують фірмову технологію Pure Bass і це відчувається, особливо, якщо зважати на те, що це навушники-вкладиші. Вони, справді, круто звучать, десь на рівні AirPods, але коштують суттєво менше. Між іншим в цих навушниках вас буде чудово чути співрозмовник завдяки тому, що мікрофон вбудований в ніжку і він знаходиться близько до джерела звуку.

JBL Tune 220 TWS не ставлять рекорди автономності, але при цьому я не відчував нестачі автономної роботи. Від одного заряду навушники грають 3 години. Кейс дозволяє продовжити відтворення ще на 16 годин, що в сумі дає 19 годин.

wuZkdP0bfQuqXDVFfUlUjuxv5AjzGlUxjpyw4svF95p6D7UWwz4d70M5sR2MKoDJKOWh-F5sUco2rs9fBrVEHD3FZMpYCqy75gczmmq9fMk4wl0nz7PPmVQY0SoayvoB39CehFXk

ВИСНОВКИ

Як ви могли зрозуміти, необов’язково витрачати всі гроші світу, щоб придбати гідні TWS-навушники, бо це можна зробити потративши менше 90 доларів. Причому всі представлені у ТОПі моделі заряджаються через USB Type-C, деякі підтримують бездротову зарядку і абсолютно всі звучать чудово. 

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?