ТОП-5 кнопочних телефонів для будь-якого гаманця

31/05/2020

Якщо ви думаєте, що кнопкові телефони відійшли в минуле разом з приходом сенсорних екранів, то це не так. Можливо ви думаєте, що ними користуються дотепер лише люди старшого покоління, яким важко розібратися з усіма інноваціями і фішками смартфонів, то це теж не так. Є велика кількість людей, які продовжують користуватися такими телефонами по причині того, що їх потрібно заряджати лише декілька разів на місяць. 

Хтось користується такими телефонами по причині їхньої міцності, бо якщо в однакових умовах впаде смартфон і кнопковий телефон, то у першого без чохла фактично немає шансів в той час, як другий в гіршому випадку розлетиться на окремі деталі, які потрібно буде просто скласти до купи і все працюватиме. Звісно ж, коли мова дійде до функцій, то тут зі смартфонами змагатися важко, хоча в останні роки з’явилися такі кнопкові телефони, які утворили цілий прошарок з назвою фічерфони. Зовні вони майже нічим не відрізняються від кнопкових телефонів, але частіше всього працюють на окремій операційній системі та мають багато фішок, якими зазвичай наділені тільки смартфони.

У нашій підбірці ТОП-5 кнопкових телефонів можна буде зустріти і звичайні “бабусяфони” і фічерфони, а серед них навіть буде один телефон форм-фактору “жабка” за яким користувачі настільки скучили, що компанія Samsung вирішила навіть представити смартфон з великим та гнучким екраном, який складається вдвоє, як і жабки, які колись були на піку популярності.

№5 — 2E E180 2019

Почнемо з найбільш доступного кнопкового телефона від компанії 2E. Звісно, перше, що приверне вашу увагу — вартість 299 грн. Уявіть собі, що ви можете отримати повноцінний апарат для зв’язку всього за 6-8 стаканчиків хорошого лате або за 2-3 піци середніх розмірів. У мене є чимало друзів, які мають два телефони, де один з них смартфон, а інший кнопковий телефон для того, щоб ним можна було користуватися на роботі, брати з собою в похід чи на рибалку. 

HKbZe4o2PUnjISSA787myoJNqfP48xqFF3L_uwv8G-pEVpXq30VULfA6ZvZkmhsBOYX1OA0ynbquSrO-G3_0nGUdVd0x1YpV0nvSOQo6zevH2nfKeQ4h5nSXQ7QLVgViich2Zc7v

Якщо коротко описувати 2E E180 2019, то він сподобається в першу чергу для тих хто шукає надійний, стильний та функціональний кнопковий телефон з двома SIM-картами та добрим десятком корисних функцій. Телефон доступний у трьох кольорах: червоний, чорний та блакитний.

Говорити про особливо продуманий дизайн телефону за 299 гривень не доводиться, але те, що клавіші розташовані під кутом, це однозначно додає зручності для набору тексту та введення номерів. Корпус смартфона матовий, але клавіші не матові, а покриті лаком для того, щоб не стиралися і прослужили до моменту аж поки ви не зміните телефон.

Що вам точно сподобається — наявність двох окремих клавіш виклику для кожної SIM-карти. Тобто, коли ви вводите номер, то відразу можете натиснути клавішу 1 або 2, які знаходяться в лівому верхньому куті клавіатури, щоб здійснити виклик з SIM-карти оператора, яка має більш вигідний тарифний план. Крім того, ви можете зберігати в телефонній книзі близько 500 номерів.

Спочатку може здатися, що на задній кришці телефону знаходиться сканер відбитків пальців, але це не так, то динамік, який між іншим грає дуже чисто та гучно. Пропустити дзвінок ви точно не зможете. Наявністю диктофону нікого не здивуєш навіть у кнопочному телефоні, але тут його можна швидко викликати натисканням клавіші зірочка. Про розваги тут теж попіклувалися. Наприклад ви можете увімкнути радіо навіть не підключаючи навушники, бо смартфон має вбудовану антену. Ну і як без ігор на кнопковому телефоні? Ніяк, тому для того, щоб ви могли провести зайву вільну хвилину можете запустити нескладну гру, яка передвстановлена виробником.

Серед інших фішок та приємностей варто відмітити — ліхтарик, який може працювати також індикатором про вхідний виклик, щось схоже є на iPhone. Телефон має камеру на 0,3 МП, звісно вона не для якісних фото, а для того, щоб в крайніх випадках ви могли сфотографувати якийсь текст чи документ. Однозначною перевагою кнопочних телефонів є наявність функції швидкого набору, яку можна призначати на 8 клавіш. Як вишенька на торті тут є українська мова.

Такий телефон може стати першим телефоном для вашої дитини, щоб вона завжди була на зв’язку завдяки батареї на 800 мАг, а також тут є функція SOS, коли можна надіслати SMS про точні координати свого місцезнаходження.

№4 — SIGMA X-Style 31 Power

SIGMA X-Style 31 Power — кнопковий телефон діагональ екрану якого складає 2,8 дюйма і він достатньо чіткий для свого цінового сегменту адже має розширення 240 на 320 пікселів. Звісно ж екран кольоровий. На клавішах букви представлені на трьох мовах: українська, російська та англійська. Як і в попередньому телефоні у нашому ТОПі цей апарат представлений у трьох кольорах: синій, червоний та чорний, але має додатковий сірий та камуфляжний варіант кольору.

Про ключову фішку цього телефону говорить навіть головна клавіша “ок”, яка знаходиться між навігаційними клавішами. На ній зображена батарея, у назві телефону також присутнє слово Power. Тому ключовою фішкою цього телефону звісно ж є автономність. Якщо у попередньому девайсі батарея була ємністю 800 мАг, то тут вже 3100 мАг. Ви можете забути за зарядний пристрій та розетку, але і це ще не всі приємності, оскільки телефон має повноцінний роз’єм USB-A зі спеціальною гумовою заглушкою. Ви можете використовувати цей телефон, як павербанк та підзаряджати інші пристрої. Пристрій має дві SIM-карти, які в парі з потужною батарею дають фактично необмежені можливості для спілкування.

jkzFoFL9MNgnozxBrZCa3wgkK6IqhDWNE-45dRmDnIY3dRkprPWWTO6ExArIEnH3PnUXr-iTaIbbT15qBIQggDyaSue2jlBicLpUYbRc30Voa4bz4a4LL9tEO3pbAn5ejHZV1JDX
Телефон має заокруглені краї та приємне soft-touch покриття, тому він не повинен зісковзувати з рук. Незважаючи на те, що телефон коштує трохи більше, ніж 800 гривень він тяжіє до фічерфонів, оскільки підтримує картки пам’яті до 32 ГБ, а також має вбудований модуль bluetooth 3.0. Якщо врахувати той момент, що пристрій має роз’єм для навушників 3,5 мм., то це суттєво розширює мультимедійні можливості цього телефону.

Ngc3W27wfDIvvZ_-Njev993327JZ6JSBSLYyuGXmNb66fl4gfb1ozgjko_Z0leppJJUOKos69ww-ojSEj22eroZjWQ_GwaMrxHz9cHu9k6JV1Oq12anDFMyydkST92Re0_yYySOK

Як і в попередньому девайсі телефонна книга вміщує до 500 номерів. Тут ви також знайдете ліхтарик, який є невід’ємною частиною більшості кнопочних телефонів, який разом виконує функцію спалаху для 0,3-мегапіксельної камери. Щоб увімкнути ліхтар вам достатньо натиснути клавішу “0” та потримати.

№3 — Philips E182 Xenium

Цей телефон мені максимально схожий на колись популярний Nokia 6300. Насправді для свого цінового сегменту цей телефон має дуже привабливий вигляд. Цифрова клавіатура відділена від джойстика та клавіш виклику іншим кольором.

Як і в попередньому девайсі автономність це ключова фішка телефону. Ми знаємо, що навіть якщо ємність батареї буде на рівні 1000 мАг, то кнопковий телефон може пропрацювати стільки, що для смартфонів і не снилося, а тут батарея на 3100 мАг, тому ви реально можете забути, де знаходиться розетка у вашому домі.

До речі, як і попередній апарат Philips E182 Xenium має повноцінний USB-роз’єм, щоб ви могли підключати інші пристрої і заряджати від нього. Якщо ви цей телефон використовуватимете, як другий чи робочий, то ви без проблем зможете підзарядити від нього свій смартфон. Як це зробити? Дуже просто, вам достатньо через кабель підключити інший пристрій, а після цього натиснути та тримати клавішу “5”, режим заряджання активується. Користувачі перевірили цю фішку на практиці і виявилося, що за 45 хвилин, цей телефон зміг зарядити батарею на 4000 мАг на 20%. Хто користується смартфонами знає, як часто для важливого дзвінка чи листа не вистачає декількох відсотків, а тут вони завжди під рукою.

_bpyzW3yDZFathzQjqPG4oDQzHqk5Gdiy1UPIs0Jno0rfQkV9ywWz2euJPuywU7dHX_54FKFWap7mL5ypyK3qNeiS9L7Z5WRa0gR7QneMYQe1GxT7q6qInyyVTNEoBb9E_QvaeO7

Екран телефону має діагональ 2,4 дюйма з IPS-матрицею. Клавіші мають підсвітку, тому ви без проблем зможете написати SMS навіть у повній темряві. Апарат підтримує 2 SIM-карти, має FM-радіо, яке активується навіть без навушників, але їх теж можна підключати через роз’єм mini-jack.

Серед інших фішок варто відмітити можливість запису дзвінків та розмов. Ви також можете встановити карту пам’яті до 32 ГБ для того, щоб завантажити на пристрій своєї музики. До речі, задня кришка телефону знімається і ви легко можете замінити батарею. Власники смартфонів про таку можливість вже, мабуть, геть забули.

Ліхтарик — невід’ємна функція будь-якого кнопкового телефону тут теж є і щоб його активувати достатньо натиснути і потримати джойстик. Камера тут теж є, як і в більшості кнопкових телефонів вона тут не для крутих знімків, а для галочки. Якщо ви шукаєте не вимогливий, але в той же час стильний та дуже автономний апарат, то  Philips E182 Xenium вас точно не підведе.

№2 — Nokia 2720 Flip

Напевне жоден ТОП кнопкових телефонів неможливо уявити без представників компанії Nokia. Так, серед смартфонів вона вже давно не лідирує, але у світі звичайних телефонів та фічерфонів вона безумовно серед лідерів. Nokia 2720 Flip без перебільшення унікальний телефон переш за все через свій форм-фактор. Також цей девайс працює на операційній системі KaiOS*. Це третя по популярності операційна система у світі, яка вже давно має більше 100 мільйонів користувачів.

*KaiOS - це операційна система, яка розрахована на бюджетні пристрої. Враховуючи те, що ця операційка орієнтується на недорогі апарати, то у неї мінімальні вимоги до заліза. Також вона пристосована до невеликих екранів і клавішного управління. Великий акцент розробники ставлять на енергоефективність. Якщо говорити про типовий телефон на KaiOS, то це: не потужний процесор, екран з діагоналлю 2-3 дюйма, оперативна пам’ять від 256 до 512 МБ.

AMg4ntc8MbKevVXN8ukYp8m22ZhTrP92BMD_W4YVgDnHx8DLA_zbpgcYt9-Dbh72TopOOoWuEQh4WdQgdsX6SBcbzrTxa8hLyxLXc0cr1TCFsthfzUv8AKCEVHpgskYTAeHObNZQ

Телефон є оновленою версією телефона, який був представлений у 2009 році. У нього є зовнішній екран для сповіщень, щоб користувач відразу бачив інформацію про вхідний виклик чи переглядав сповіщення. Завершити розмову можна просто закривши телефон. Батарея Nokia 2720 Flip дає до 28 днів роботи в режимі очікування. Вам не потрібно буде турбуватися про розряджену батарею. Доступ до мережі, спілкування і прості ігри до ваших послуг.

Дизайн гаджета дуже стриманий і лаконічний в якому є і глянцеві поверхні і матові частини. Діагональ внутрішнього екрану 2,8 дюйма з розширенням 240х320 пікселів, зовнішній 1,3 дюйма з розширенням 240х240 пікселів. Камера на 2 МП, FM-радіо, SoC Qualcomm 205, 512 МБ ОЗУ і 4 ГБ флэш-пам’яті, аккумулятор емкостію 1500 мАг. Є можливість використовувати картки microSD об’ємом до 32 ГБ і двома SIM-картками. Підтримка 4G, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.1.

№1 — Nokia 800 Tough

Поглянувши на цей телефон вперше на думку приходить слово “захищеність”. Насправді, так і є, він захищений по стандарту IP68. Цей стандарт «дозволяє» йому перебувати під водою на глибині 1,5 метра протягом 30 хв. Він має ударостійкий корпус. Може витримати падіння з 2-метрової висоти, а також легко переживе екстремальні температури — від -20 до +55. Також стандарт передбачає захист від морського солоного туману, від піщаних бур, від сильної вібрації та поштовхів. Телефон, насправді, дуже міцний. Знизу телефон має кріплення для карабіна, а його торці виконані з прогумованого матеріалу, який забезпечує міцний хват і створює додатковий захист. В меню швидких налаштувань можна увімкнути ліхтарик.

Nc6KP2If5cN3bhnrvfH6rvJjGSDE-usPCZeNYk1rMwULXbjVGa2tligFd-D2czENL20uP6om3t3w1nRcIPj4f79mZL1LBFgxfMAi5r7EiOpaYiAD5T5JvpihwDZw5Rs07_WVUUzA

Телефон має екран на 2,4 дюйма з роздільною здатністю 240х320 пікселів. щільність пікселів на рівні 167 ppi. Завдяки KaiOS в телефоні попередньо є Facebook і Google Асистент, для виклику якого передбачена окрема клавіша. За продуктивність відповідає 2-ядерний Qualcomm Snapdragon 205, графічний процесор Adreno 304. Також є 512 Мб оперативної пам'яті і 4 ГБ внутрішнього сховища,яке можна розширити картою пам'яті microSD до 32 Гб.

7foRxcBv-SQ78IF73z89XIcuXdm03un6FG-ol9b5fnAB1ZHI6M95RkE311P3ipVNRFMvVpFlNTvYovwoEbzKBKpheEml6As6GTgfngjLRooH76knN-dH5AmpfV0D2e5WMDC_JPkr

Камера на 2 МП має світлодіодний спалах. Nokia 800 Tough може працювати в автономному режимі близько місяця без додаткової підзарядки. Акумулятор має ємність 2100 мАг.

В інші характеристики входить підтримка Wi-Fi (802.11b/g/n), 2,4 ГГц, with A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.1, FM-радіо. Є порт microUSB і роз'єм для навушників. Це ідеальний смартфон, якщо ви працюєте на будівництві чи в цеху, де потрібен захист, хороша автономність і при цьому стандартні функції та месенджери.

ВИСНОВКИ

Мабуть, після того, як ви прочитали про можливості кожного з апаратів, то ваша думка про них кардинально змінилася, бо це не просто телефони для людей похилого віку, це телефони з масою корисних функцій, які по смарт-функціях часто наближаються до смартфонів, а там де до них недотягують, то компенсують компактністю та чудовою автономністю. Кожен з цих апаратів ви можете придбати собі чи для будь-кого з родини за лічені секунди перейшовши в картку конкретного телефону:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?