Що варто знати і як діяти, коли у принтері закінчується фарба

20/04/2018

Якщо у вас є струменевий принтер, то рано чи пізно настане момент, коли закінчиться фарба або ймовірно і вже закінчилася тому ви тут. Дочитавши статтю до кінця ви отримаєте відповіді на питання:

  • що трапиться, якщо не зважати на попередження про закінчення фарби?
  • які основні види фарб використовують для заправки принтера?
  • яку фарбу обрати для свого принтера: водорозчинну чи пігментну?
  • які наслідки використання неоригінальної фарби?
  • принтери якого бренду краще обирати.

UxRrHXh2nC-U0Js2IkLm8NIcO_XamZyRp7a1-4N7LeAXLpklm-2uQHj6HRbA4J6ButiiiNCAiCIE5L5NNWdjIOI2zcUU-MgbS_mQQfM4lghVYg5E3ktVppyzgFcQhZBmZpZDcAa3

Проблему відсутності фарби у принтері можна вирішити декількома способами і кожен зі способів має свої нюанси:

Перший спосіб — купити нові картриджі. Саме такий варіант, зазвичай пропонує виробник, але ціна питання надто висока, щоб розглядати цей варіант, як логічний та розумний. Тобто, коли в принтері, який коштує трохи більше, ніж півтори тисячі гривень закінчиться фарба, вам доведеться витратити на нові картриджі майже 800 грн., що дорівнює половині вартості принтера. Цей спосіб надійний, але надто дорогий. Якщо ціна для вас не основне питання, то цей спосіб буде для вас цілком доречний.

Другий спосіб — принести картриджі у спеціалізований сервісний центр і там все зроблять за вас. Цей спосіб можна розглядати, але окрім вартості фарби доведеться заплатити ще й за роботу майстра. Якщо ви не хочете розбиратися з тим, куди заливати фарбу і яким чином, то цей варіант можна розглядати, але є варіанти завдяки яким ви можете суттєво економити на заправці принтера.

12_16.jpg

Два способи розглянуті вище є дороговартісні, тому ми розглянемо ще два способи, які фактично, нічим не гірші, але суттєво дешевші.

Третій спосіб — власноручно заправити картриджі. Цей варіант один з найдешевших, але потрібно знати, яку фарбу придбати, а також подивитися в мережі хоча б декілька відео, як проводиться заправка принтера за допомогою шприців. Процес заправки принтера через заливання фарби безпосередньо в картридж за допомогою шприца найбільш складний через декілька чинників: по-перше, потрібно купити відповідної фарби та шприци, по-друге потрібно розсверлити отвір у картриджі, по третє, цей процес дуже часто доволі “брудний”.

Четвертий спосіб актуальний, якщо на вашому принтері встановлена СБПЧ (система безперебійної подачі чорнил). Вам залишається лише придбати потрібні чорнила та доливати у відповідні резервуари, коли рівень фарби буде низький. Резервуари для фарби зазвичай прозорі, тому рівень чорнил відразу видно. Цей спосіб найдешевший та найпростіший. Але, щоб його використовувати потрібно, щоб принтер був обладнаний системою БПЧ та знати, яку фарбу заливати. Як її обирати та на що звертати увагу можна прочитати нижче.

3133_08.jpg

Що варто знати обираючи фарбу для принтера?

Модель принтера

Перше, що потрібно дізнатися — модель принтера. Якщо використовувати чорнило, яке не підходить під модель принтера, то є велика небезпека, що принтер вийде з ладу. Окрім моделі принтера варто визначитися, який з двох найпоширеніших видів фарби краще обрати.

1129478_middle.jpg

Види фарби

  1. Водорозчинна. Основною перевагою такої фарби є можливість друкувати фактично на будь-якому папері. Контрастність та яскравість кольорів на найвищому рівні. Головний мінус цієї фарби в тому, що вона розпливається при контакті з водою. Якщо ви збираєтесь друкувати важливі документи, то цей варіант не найкраще рішення.
  2. Пігментна. Головна перевага цієї фарби в тому, що вона стійка до води. По якості передачі кольору вона на одному рівні з водорозчинною. Серед недоліків можна відмітити те, що такою фарбою не можна друкувати на фотопапері.

181722791.jpg

Виробники фарби

Використовуючи неоригінальну фарбу потрібно додатково завантажувати профіль принтера для конкретного виробника фарби, тому що відтінки та характеристики фарби будуть відрізнятися від оригінальної і пропорції змішування для досягнення певних кольорів будуть відрізнятися.

Найкращим варіантом є покупка оригінального чорнила, але його вартість суттєво вища. Перевагою оригінального чорнила є те, що якість друку та кольори не будуть відрізнятися від тих, що були в оригінальних картриджах.

Поради та висновки

  • Якщо ви використовуєте неоригінальну фарбу і навіть заправляли картриджі власноручно, то ваш принтер вже не підлягає гарантійному ремонту;
  • Якщо ви раніше заправляли принтер водорозчинною фарбою, то ні в якому разі не використовуйте пігментну і навпаки;
  • Не видруковуйте все чорнило до кінця. Якщо у вас СБПЧ, то краще доливати фарбу, коли вона знаходиться на рівні не нижче ⅓ резервуару. У принтерах Canon фарба слугує і системою охолодження, якщо процес друку йде, а фарба закінчилася, то є велика ймовірність пошкодити деталі, які відповідають безпосередньо за подачу фарби на папір.
  • Якщо є можливість купувати оригінальну фарбу, то це найкращий варіант. Якщо ж навіть фарба оригінальна, але ви заливаєте її через шприц прямо в картридж, то гарантія “злітає”.
  • Щоб не засихали фарба та картриджі, відновлення яких складне, а інколи й неможливе, потрібно, як мінімум раз у два тижні друкувати що-небудь, бажано задіюючи усі кольори. На принтерах Epson, де фарба подається з СНБЧ прямо на друкуючу головку принтера, друкувати потрібно, хоча б раз у три-чотири місяці.

Якщо ви ще не придбали принтер або він у вас вийшов з ладу і ви шукаєте отримальний варіант, то рекомендуємо звернути увагу на принтери Epson з вбудованою системою безперебійної подачі чорнил прямо на друкуючу головку принтера. Окрім того, що такий варіант економний він ще й найбільш надійний.

Придбати принтери та чорнила до них ви можете в інтернет-магазині KTC-UA, або прийшовши в будь-який офлайновий магазин мережі.

Читайте також:
Принтер Canon SELPHY CP1300 - селфі виходять за межі Instagrаm
1 товарів Малий блок Хвиля цифрової революції захопила світ 21-го століття, подарувавши нам безліч крутих гаджетів, які сильно змінили наше життя. Паперові книги на полицях можна замінити одним рідером, а зберігаючі наші спогади фотоальбоми легко вміщаються у пам’яті цифрових накопичувачів. Але, чи
03/08/2018
Сесія близько - як гаджети можуть допомогти скласти все на відмінно?
Безтурботні студентські роки, що наповнені великим потоком інформації та приємних емоцій, раз на пів року розбавляються стресовими спогадами - сесіями. Неважливо, чи ти будеш складати свої перші заліки та іспити, чи ти вже професіонал написання шпаргалок - у даній статті ми підготували декілька “циф
29/05/2018
Фабрика друку Epson - відмінний вибір для заощадливого друку
Для тих, хто втомився від постійного перезаправлення картриджів у своєму принтері, компанія Epson знайшла вихід - інноваційна лінійка пристроїв під назвою “Фабрика друку Epson”.  Принтери та БФП з даної серії виділяються серед інших друкувальних пристроїв цікавою технологією подачі чорнил. Замість з
19/02/2018
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?