Що нового у Lenovo?

03/12/2018

Листопад – не час розслаблятися, адже до новорічних свят ще цілий місяць, за який можна встигнути не тільки придбати подарунки, а й познайомитися із новинками на ринку техніки та ІТ.

Так вирішила наша контент-команда, тому ми вирушили до засніженого Львова, щоб познайомитися із актуальним модельним рядом планшетів і ноутбуків Lenovo. Будемо ділитися новинками та трохи розповімо про історію бренду.

Як це було

Класично презентації компаній завжди розпочинаються із далеких років, коли вони ще називалися по-іншому і часто-густо займалися зовсім не тім, по чому фанати бренду знають компанію сьогодні. Samsung Electronics починали з виробництва рису, так і Lenovo, які називалися New Technology Developer Incorporated займалися розробкою спеціальних карт-перекладачів ієрогліфів. Ці карти значно спрощували життя користувачам із азіатських країн, дозволяючи набирати текст без купи габаритних клавіатур.

1984 рік став точкою старту для роботи компанії, а вже 1990 – моментом, коли ринок Китаю стали масово заповнювати першопрохідці – ноутбуки Legend. Вони одразу стали популярними пристроями, здобувши хорошу репутацію та повагу користувачів, потім із ними познайомився весь азійський регіон. Для масового входження на інші міжнародні ринки, компанія вирішила оновити назву, поєднавши в ній частку від минулої та частку «ново», яка мала асоціюватися із новим, інноваційним і прогресивним продуктом. Так ми отримали звичну назву Lenovo, техніка із якою зустрічається на вітринах магазинів і в офісах компаній.

Виходячи з історії бренду, можна прослідкувати, які рішення пропонує наразі компанія користувачам.

Ноутбуки Lenovo

Головною асоціацією із Lenovo часто виступають традиційні, класичні та незмінні ноутбуки ThinkPad. Вони з'явилися у 2005 році та швидко заповнили корпоративний сегмент, отримавши високі оцінки від фахівців різних сфер і спеціалістів.

ThinkPad є першою великою лінією ноутбуків, які відомі своєю міцністю та готовністю працювати за будь-яких умов. Ці ноутбуки допомагають проводити наукові дослідження, працюють на будівництвах, навіть полетіли із космонавтами у космос, і до речі, були першими ноутбуками, які змогли працювати поза межами нашої планети. Така стійкість та витривалість гарантується особливою конструкцією, а також величезним комплексом тестувань, яким піддаються ноутбуки даної серії.

Незмінною «фішкою» моделей є червоний трекпоінт на клавіатурі – розробники позиціонують його як вбудовану мишку, яка дозволить продовжити роботу за несприятливих умов для використання трекпада.

Флагманською моделлю серії є X1 Carbon, який починаючи від міцного корпусу, захищеної начинки та закінчуючи спеціальними програмними функціями здатен витримати найбільш високі навантаження.

Другою лінією ноутбуків, в яку виробник закладає ідею масового використання є Ideapad, яка з'явилася у 2008 році.

Ноутбуки цієї лінійки включають й інші моделі – Lenovo Yoga та геймерські Legion. Але для широкого загалу користувачів, Ideapad уявляються як стандартні моделі із різноманітною начинкою, яка може допомогти і початківцям і просунутим юзерам виконати роботу, вчитися та відпочивати.

Новинками у цій лінійці є моделі 330S, літера S у назві відображає більш компактний дизайн, так званий "ультраслім". 

Нові IdeaPad мають не тільки оновлену начинку а й дизайн, в якому приємно вражають тонкі рамки довкола дисплею та витончені габарти. Із додаткових переваг хочеться відзначити наявність швидкої зарядки, яка дозволяє ноутбукам бути більш витривалими та готовими  до роботи в не офісних умовах.

IdeaPad 530 є старшими моделями, які мають більш потужну начинку і більший запас продуктивності. Вони підійдуть для вимогливих користувачів, адже надають швидкісні накопичувачі та інтерфейси, а також зустрічаються із модулями новітньої пам'яті Optane.

У геймерському сегменті Lenovo відома лінійкою Legion, в якій вже існувало багато яскравих моделей із широким набором можливих конфігурацій для геймерів різного рівня професійності.

Оновлені моделі Legion відрізняються від усіх представлених на ринку тим, що мають особливий дизайн. Жодних агресивних вигинів, кольорів та оздоблення, яке так притаманно ігровому сегменту. Нові Legion створені вражати не зовнішньо, а внутрішньо, залишаючи можливість власнику використовувати його не тільки як геймерський, а й робочий інструмент.

530 є молодшою версією із полікарбонатним корпусом і білою підсвіткою клавіатури. Старший Legion 730 отримав металевий корпус і різнокольорову підсвітку із 16-ма можливими налаштуваннями.

Родзинкою лінійки є IPS екрани із частотою оновлення 144 Гц. Геймери оцінять такий дисплей у динамічних ігрових жанрах, а от при щоденній роботі, такі екрани дозволять насолодитися чіткою графікою під час перегляду мультимедійного контенту.

Пристрої-трансформери

Також Lenovo часто згадують, як виробника гнучких і стильних трансформерів Yoga. Першим експериментом компанії на ниві пристроїв 2-в-1 була модель Lenovo U1 hybrid. Пристрій виглядав як планшет із клавіатурою, але його особливість полягала у тому, що окремі елементи працювали на 2-х різних операційних системах.

lenovo-ideapad-u1-hybrid-lepad-slate_0.jpg

Таке рішення було реалізоване з метою отримання необхідної продуктивності при максимальному енергозбереженні. Але недолік у необхідності постійного перенесення клавіатури залишався, що було вирішено створенням революційно нового форм-фактору – Lenovo Yoga.

Yoga Tablet – яскрава демонстрація зручності форм-фактору, за якого сенсорний планшет може використовуватися і для роботи, і для відпочинку у будь-яких положеннях. 

Lenovo Yoga Book взагалі може працювати у якості нетбука, графічного планшета та робочого інструмента для простих задач.


Велике розмаїття рішень від Lenovo дозволяє обрати найбільш вигідний варіант для себе. Ноутбуки, планшети та пристрої-трансформери дійсно вражають своїми можливостями, тому із кожним поколінням технічні девайси спроможні на більше. Дякуємо партнерам за насичену зустріч і чекаємо ще більших новинок. Слідкуйте за новинами ІТ на сторінках КТС у соціальних мережах:

Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?