Samsung Galaxy A31: чотири камери та сканер під екраном

26/03/2020

Galaxy A30, який був представлений у лютому 2019 року отримав схвальні відгуки від оглядачів, а пізніше це підтвердилося реальними продажами. Сьогодні він коштує трохи більше чотирьох тисяч гривень, між іншим розширений огляд на цей смартфон є на нашому YouTube-каналі.

Samsung має практику через деякий час після виходу одного апарату представити його покращену версію - "S-версію". Так сталося і з Galaxy A30, незабаром з’явився Galaxy A30s в якому була проведена робота над помилками. Між іншим, огляд на цей апарат теж є на нашому YouTube-каналі.

СХОЖІСТЬ З ПОПЕРЕДНИКАМИ

І ось настав час виходу Galaxy A31, які ключові зміни у ньому відбулися порівняно з A30 та A30s зараз будемо розбиратися. Якщо говорити про дизайн, то зміни є, але вони мінімальні. Загалом збережений почерк і можна прослідкувати спадкоємність від моделі до моделі, а також помітні дрібні вдосконалення згідно трендів ринку. Якщо в A30 — 2 камери, в A30s — три камери, то в A31 — чотири камери.

Купить Galaxy A31

На задній панелі нового смартфона є ледь помітні геометричні фігури. Апарат буде представлений у чотирьох кольорах:

  • Prism Crush Black — чорний;
  • Prism Crush Blue — синій;
  • Prism Crush Red — червоний;
  • Prism Crush White — білий.

Купить Galaxy A31

Суттєво змінилася і вага апарату. Якщо А30 та А30s мали вагу 165 грам та 169 грам відповідно, то A31 — 185 грам і для цього є вагома причина про яку згадаємо нижче.

ДИСПЛЕЙ КРАЩИЙ СЕРЕД УСІХ АПАРАТІВ A30-ї СЕРІЇ

Екран найбільш схожий по характеристиках з Galaxy A30, бо якщо пригадати Galaxy A30s, то там в плані екрану відбувся суттєвий down-grade. Який екран у нового апарату? Тут очікувано встановлена Amoled-матриця з діагоналлю 6,4 дюйма, як і в інших апаратів A30-ї серії. Розширення знаходиться на рівні 1080х2400 пікселів зі щільністю пікселів 411 на дюйм. Цікава особливість нового дисплею полягає і в тому, що в нього вбудований сканер відбитків пальців. Наскільки коректно і швидко він працюватиме оцінимо після тривалого тестування пристрою.

Купить Galaxy A31

ПРОЦЕСОР, ОПЕРАТИВКА, ПАМ’ЯТЬ

Тепер 64 ГБ — це мінімальний варіант вбудованої пам’яті, можемо пригадати, що у A30 та А30s був ще варіант на 32 ГБ, але він стає дедалі більш неактуальним, особливо зважаючи на постійно зростаючу “вагу” знімків та відео з основної та фронтальної камери. Апарат працюватиме на процесорі MediaTek Helio P65 та матиме на борту 4 ГБ оперативної пам’яті. Також буде версія на 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої. До речі, є можливість розширювати внутрішнє сховище за допомогою карток пам’яті аж до 512 ГБ.

Купить Galaxy A31

КАМЕРА: ШИРОКИЙ КУТ, МАКРО, ПОРТРЕТ

Основна камера у 2020 році, яка складається аж з 4 сенсорів вже нікого не дивує. Об’єктиви у Galaxy A31 розташовані в прямокутному блоці камер, а поруч них є спалах. 

  • Основний об’єктив на 48 МП з діафрагмою f/2.0;
  • Ширококутний об’єктив на 8 МП для фотографій з кутом огляду 123°;
  • Макрооб’єктив на 5 МП;
  • Сенсор глибини на 5 МП для якісних портретів.

Купить Galaxy A31

Що є більш затребуваним у камері смартфона: можливість знімати у макро з надзвичайно близької відстані чи все таки мати можливість наближчення (zoom), тобто телеоб’єктив? Складне питання, але разом з тим, мабуть, щось наблизити доводиться набагато частіше, ніж фотографувати зблизька. Щоб був компроміс очікуємо у Galaxy A31s п’ять камер. Фронтальна камера теж отримала upgrade. Вона, як і раніше одинарна, але тепер може робити фото з розширенням 20 мегапікселів.

АВТОНОМНІСТЬ: ВСІМ 4, ЙОМУ 5

У новому апараті зробили акцент саме на автономності. І хоч апарат підтримує зарядку максимум на 15W, як і в попередніх двох смартфонах цієї серії, то ємність акумулятора суттєво зросла і тепер вона складає 5000 мАг проти 4000 мАг у Galaxy A30 та A30s. 

ВИСНОВКИ

Поглянувши на  Galaxy A31 стає зрозуміло, що це не просто покращена версія попереднього смартфона з косметичними покращеннями, тут є суттєві зміни:

  • батарея зросла на 1000 мАг і тепер складає 5000 мАг;
  • сканер відбитків пальців тепер знаходиться під екраном;
  • мінімальний об’єм оперативної та вбудованої пам’яті складає 4/64 ГБ проти 3/32 у Galaxy A30;
  • блок камер отримав ще один додатковий модуль;
  • розширення селфі-камери зросло з 16 до 20 мегапікселів.

Звісно ж апарат підтримує NFC, bluetooth 5,0 та Wi-FI 5 Гц. По заявлених характеристиках апарат справляє враження сильного бюджетника. Ціни для ринку України поки невідомі. Тим часом можете звернути увагу на смартфони від Samsung, котрі вийшли у 2020 році і вже доступні для покупки.

 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?