Oppo Reno5 Lite: конкурент для Samsung Galaxy A52 та Xiaomi Redmi Note 10 Pro

16/04/2021

Цей смартфон ще зовсім свіжий, бо був представлений 23 березня. Після презентації та оголошення ціни стало зрозуміло, що цей смартфон буде прямим конкурентом для Samsung Galaxy A52, який теж нещодавно з’явився на українському ринку. В цій статті коротко розглянемо основні фішки та можливості Oppo Reno5 Lite та дамо відповідь на питання для кого варто звернути увагу на цей девайс.

Купить Oppo Reno5 Lite

КОМПЛЕКТАЦІЯ: ВСЕ І ВІДРАЗУ

В той час, коли деякі виробники забирають адаптер для зарядки з комплекту Oppo дає разом зі смартфоном блок живлення на 30W, кабель USB Type-C, силіконовий чохол та навушники. Голка для SIM-карти та документація також присутні. З заводу на екран смартфона наклеєна заводська плівка. Купуючи смартфон Oppo ви, без перебільшення, отримуєте все і відразу.

Купить Oppo Reno5 Lite

ДИЗАЙН

Смартфон виконаний по всіх трендах 2021-го року. Екран має мінімальні рамки з усіх сторін і лише “підборіддя” трішки масивніше. У нас смартфон чорного кольору, який завдяки градієнту переливається у відтінки сірого. Бокові рамки та задня панель виконані з пластику, але відрізнити його від скла вкрай важко. Поки я не прочитав, що смартфон пластиковий, то щиро вірив, що це скло.

Купить Oppo Reno5 Lite

Камера знаходиться в прямокутному блоці. Сканера відбитків пальців ви не знайдете на задній панелі чи в клавіші живлення, бо він розташувався під екраном. Смартфон важить всього 172 грами, тому навіть під час тривалого користування рука не буде втомлюватись. 

Купить Oppo Reno5 Lite

Незважаючи на те, що задня панель глянцева відбитки пальців видаляються дуже легко. Ймовірно тому, що компанія подбала про олеофобне покриття і для задньої панелі. Смартфон захищений по стандарту IPX1, тобто дрібні краплі дощу він ще витримає, а можливо і більше, але краще не ризикувати.

Купить Oppo Reno5 Lite

ЕКРАН

Смартфон може похвалитися чудовим AMOLED-екраном на 6,43 дюйма. Буквально кілька днів тому у мене на огляді був смартфон Redmi 9T з IPS-матрицею і їй відверто не вистачало яскравості для користування при денному освітленні. В Oppo Reno5 Lite максимальна яскравість знаходиться на рівні 800 ніт, тому екран дуже яскравий і підходить для користування при будь-якій інтенсивності зовнішнього світла.

Купить Oppo Reno5 Lite

Виріз під фронтальну камеру знаходиться в мініатюрному отворі. Його можна приховати в налаштуваннях. Оскільки тут Amoled-матриця, то чорний колір ідеально чорний, також є можливість налаштувати Always-On Display. Кольори на екрані Reno5 Lite не вицвітають під кутом.

Купить Oppo Reno5 Lite

Можна налаштувати пробудження подвійним тапом, але це актуально тільки якщо телефон десь поруч вас на столі, бо якщо його тримати в руках, то він постійно буде активуватися, а відповідно втрачати заряд. Темна тема інтерфейсу також доступна.

Купить Oppo Reno5 Lite

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Смартфон працює на Android 11 з оболонкою ColorOS 11.1. Серцем смартфона є 12-нанометровий процесор від Mediatek Helio P95 з графікою PowerVR GM9446. Якщо не запускати ресурсоємні додатки та ігри, то ніяких підвисань не буде. У великій мірі це завдяки 8 ГБ оперативної пам’яті. Вбудованої пам’яті 128 ГБ. Є можливість розширювати сховище картками пам’яті до 256 ГБ.

Купить Oppo Reno5 Lite

Нескладні ігри на цьому смартфоні “літають”, а от з важкими ситуація інша. На середніх налаштуваннях графіки смартфон потягне більшість ігор, які сьогодні доступні на ринку. В тесті Geekbench смартфон теж непогано себе проявив. В одноядерному режимі набрав 381 бал, а в багатоядерному 1537 балів.

Купить Oppo Reno5 Lite

Смартфон має NFC-модуль для безконтактних оплат, bluetooth версії 5.1. До речі, є підтримка кодеків AptX та AptX HD. Звук в бездротових навушниках буде чудовий за умови, що ваші навушники теж будуть підтримувати ці кодеки. 

КАМЕРА

Основна камера смартфона складається з 4-х модулів. Основний на 48 МП, ультра ширококутний на 8 МП і два модулі по 2 МП для портретів та макрознімків. Нижче є кілька прикладів фотографій зроблених на цей смартфон. Перші з них зроблені на 48 МП камеру і варто сказати, що смартфон проявив себе дуже добре.

Купить Oppo Reno5 LiteКупить Oppo Reno5 Lite

Фотографії на ультраширококутну камеру виходять не настільки яскравими, але на Amoled-екрані смартфона виглядають дуже насиченими та деталізованими.

Купить Oppo Reno5 LiteКупить Oppo Reno5 Lite

Селфі-камера на 32 мегапікселі теж чудово себе проявляє в плані передачі кольорів, але не завжди справляється з правильним балансом білого. Смартфон може робити хороші нічні фото і для цього навіть є окремий режим з витримкою 45 секунд для якого потрібен штатив. 

Купить Oppo Reno5 Lite

Oppo Reno5 Lite може знімати відео 4К 30 кадрів за секунду, але головне у відео навіть не це. Смартфон може знімати відео на дві камери одночасно — на основну і на селфі-камеру. Для тих хто веде влог це надзвичайно крута фішка, оскільки ви можете демонструвати щось аудиторії на основну камеру і відразу ділитися своїми емоціями про побачене. Приклади такого відео можете подивитися у відео за посиланням нижче.

АВТОНОМНІСТЬ

В смартфоні акумулятор на 4310 мАг. На один день активного користування точно вистачить, але найголовніше, що ви можете відновити заряд акумулятора трохи більше, ніж за годину завдяки комплектній зарядці на 30W. Також в смартфоні передбачені режими економії енергії. 

Купить Oppo Reno5 Lite

ВИСНОВКИ

Oppo Reno5 Lite — один з кращих смартфонів у своїй ціновій категорії. Тут є все, що потрібно для користувача у 2021 році. Смартфон має стильний дизайн, великий AMOLED-екран, широкі можливості для фото та відео. Апарат виявився дуже збалансованим у всіх характеристиках тому підійде як для роботи з великою кількістю дзвінків так і для створення фото-відео контенту завдяки квадро-камері.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?