Огляд спортивних бездротових навушників Adidas RPT-01

14/04/2021

Навушники Adidas RPT-01 вперше були показані на виставці IFA в Берліні. Вони виготовлені у тісній співпраці зі шведською компанією Zound Industries. Дехто з недовірою ставиться до того, що спортивні бренди, які не спеціалізуються на розумній електроніці і тим більше не мають відношення до аудіо починають випускати пристрої під своїм брендом. Доля об’єктивності в цьому є, але це точно не стосується Adidas RPT-01. В цих навушниках виробник до деталей продумав конструкцію та фішки, щоб задовольнити всі потреби спортсменів і саме головне, що тут подбали про звук.

Навушники Adidas RPT-01

КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН

Поставляються навушники в твердій картонній упаковці з якісною поліграфією. В комплекті з навушниками є кабель USB-A на USB Type-C та інструкція. Нічого екстраординарного.

Навушники Adidas RPT-01

По дизайну навушники не вдасться сплутати з жодними іншими. Майже по всій поверхні вони обтягнуті тканевим матеріалом, який приємний на дотик. Дужка навушників дуже гнучка, тому ви без проблем можете залишати навушники в рюкзаку. Висота посадки легко регулюється і міцно фіксується. Внутрішня частина дужки має прорезинену пластину з логотипом Adidas, яка легко знімається тому її можна без проблем очистити після тренування. 

Навушники Adidas RPT-01

Навушники мають захист по стандарту IPx4, тому можна не хвилюватися при потраплянні на них поту чи крапель дощу. Оскільки амбушюри виконані з тканини, то з часом вони будуть забруднюватися. Виробник про це подбав, тому вони знімаються. Не так легко як на AirPods Max, але все ж це зробити можна. Їх можна обережно випрати і після повного висихання знову приєднати до корпусу навушників.

Навушники Adidas RPT-01

Вага навушників всього 209 грамів. Вони міцно фіксуються на голові, що дуже доречно при заняттях спортом, однак якщо ви використовуєте окуляри для зору чи сонцезахисні, то вже за кілька десятків хвилин вам буде трохи дискомфортно. На корпусі є всього дві клавіші і далі ми розкажемо за що вони відповідають. Від дужки до навушників йде спеціальна мотузка, яка обмежує максимальний радіус розкладання навушників. На ній є напис Right та Left. На нижній частині правого наушника розташувався роз’єм USB Type-C. Також на правому навушнику розташувався світловий індикатор.

Навушники Adidas RPT-01

ПІДКЛЮЧЕННЯ ТА ДОДАТОК

Підключення навушників до смартфона відбувається дуже просто. Достатньо натиснути спеціальний джойстик на 2 секунди і навушники перейдуть в режим спарювання. Далі потрібно відкрити меню bluetooth на смартфоні, віднайти Adidas RPT-01 та дозволити підключення.

Навушники Adidas RPT-01

Для того, щоб в повній мірі насолодитися всіма фішками навушників потрібно завантажити фірмовий додаток Adidas Headphones. В ньому ви можете подивитися поточний рівень заряду батареї навушників, налаштувати еквалайзер вручну або вибрати один з готових пресетів. Також в додатку можна перевірити статус підключення навушників, а саме головне, що тут можна переналаштувати клавішу, яка знаходиться на лівому навушнику на різні дії.

Навушники Adidas RPT-01

КЕРУВАННЯ ВІДТВОРЕННЯМ

Найцікавіший елемент керування — джойстик на правому навушнику. Він може рухатися вправо-вліво, вверх-вниз, а також його можна натискати. Він схожий за принципом роботи на ті джойстики, що колись використовували для навігації в мобільних телефонах, найчастіше в Sony Ericson. Які дії керування доступні?

  • збільшення та зменшення гучності — джойстик натиснути вверх або вниз;
  • попередній або наступний трек — джойстик натиснути вправо або вліво;
  • відтворення або пауза — одне раз натиснути джойстик по центру;
  • увімкнути чи вимкнути навушники — затиснути в центральному положенні на 2 секунди;
  • активація bluetooth — затиснути в центральному положенні на 4 секунди.

Навушники Adidas RPT-01

Джойстиком користуватися насправді дуже зручно і до цього швидко можна звикнути. На лівому навушнику доступна одна клавіша, яку можна налаштувати в додатку на деякі дії, наприклад запуск додатку Adidas Running, запуск Spotify чи виклик голосового асистента.

Навушники Adidas RPT-01

ЗВУЧАННЯ

Навушники мають чудову пасивну шумоізоляцію, однак тут немає активного шумозаглушення та й важко сказати чи потрібна система ANC в спортивних навушниках. Навушники повністю бездротові і навіть немає можливості підключитися через провід та й для спортивних навушників знову ж таки це не потрібно. В Adidas RPT-01 використовується bluetooth 5.0. Щодо кодеків, то все стандартно, тобто при приєднанні до Android-смартфона буде використовуватись SBC, а якщо приєднати до iPhone, то буде використовуватись AAC.

Навушники Adidas RPT-01

Найбільш цікаво те, що спортивні навушники зазвичай сфокусовані на зручності, захищеності, високій автономності і це зрозуміло, але тут крім усіх інших переваг не забули і про звук. Навушники реально чудово звучать та мають хороший запас гучності. Не відчувається відставання звуку від зображення. В додатку є можливість налаштувати еквалайзер.

Навушники Adidas RPT-01

АВТОНОМНІСТЬ

Навушники від одного заряду грають близько 40 годин на максимальній гучності. Навіть якщо ви слухаєте музику більш, ніж 4 години в день, то вам їх вистачить на 9-10 днів. Відновити заряд на 100% можна за 2,5 години. Якщо навушники розрядились до нуля, то за 5 хвилин заряджання вони відновлять заряд на 1 годину відтворення.

Навушники Adidas RPT-01

ВИСНОВКИ

Якщо ви шукаєте накладні навушники для спорту від авторитетного бренду, то Adidas RPT-01 вам точно підійдуть. Вони міцно фіксуються на голові, мають захист від вологи та поту, мають зручне керування джойстиком, легко піддаються очищенню завдяки з’ємним амбюшурам, а також їх без проблем можна покласти в сумку чи рюкзак без додаткового чохла.

 

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?