Apple AirPods Pro VS Samsung Galaxy Buds Plus: хто на троні?

26/03/2020

Протистояння та конкуренція між Apple і Samsung така ж тривала і напружена, як між всесвітами Marvel та DC. Ніхто не хоче поступатись, ніхто не хоче програти битву за споживача. Це не ті компанії, які дозволять собі копіювати одна в одної, як це робить Xiaomi чи інші бренди. Це гіганти, які можуть собі дозволити не повторюватись. Сьогодні у нас на порівнянні Apple AirPods Pro та Samsung Galaxy Buds Plus. 

Apple на ринку TWS-навушників давно, як в принципі і Samsung, але досягла значно більших успіхів. Користувачам далеким від світу гаджетів слова AirPods і повністю бездротові навушники звучать, як синоніми. В певний момент у Samsung зрозуміли, що якщо вони не представлять гідного конкурента саме для AirPods, то вони програють дуже перспективний ринок TWS-навушників. Спочатку Samsung представили Galaxy Buds, які між іншим, були досить успішними, але прийшов час оновлюватись оскільки Apple встигли представити свої перші вакуумні навушники AirPods Pro з активним шумозаглушенням. І тепер коли в Samsung та Apple навушники вакуумні ми можемо їх безпосередньо порівняти і зрозуміти переваги одних та інших та саме головне дати відповідь на питання, які обрати виходячи з ваших пріоритетів

В КОГО КРАЩИЙ КОМПЛЕКТ?

В коробці Apple AirPods Pro ви знайдете:

  • кабель USB Type-C на Lightning;
  • дві пари змінних амбюшур;
  • документація.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

В коробці до Galaxy Buds Plus ви знайдете:

  • кабель з USB-A на USB Type-C;
  • дві пари змінних амбюшур;
  • дві пари хрящевих фіксаторів;
  • документація.

Як бачимо в обох випадках комплекти фактично ідентичні, за виключенням того, що в комплекті з Galaxy Buds Plus йдуть хрящеві фіксатори, але вважати це перевагою не варто оскільки Samsung змушені їх додавати виходячи з форм-фактору їхніх навушників. Цікавий факт у тому, що до AirPods Pro в комплекті кабель Lightning на іншому боці має Type-C, а не Type-A. Мабуть, в Apple таким чином спонукають користувачів купувати нові Macbook, які мають такий роз’єм. Звісно ви можете заряджати свої AirPods і кабелем від iPhone.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

ЗРУЧНІСТЬ ТА ЕРГОНОМІКА КЕЙСУ

Обидва кейси легкі і достатньо компактні, щоб їх без проблем можна було носити у кишені штанів чи куртки. Обидва кейси глянцеві і, як на мене, це недолік, бо вони надзвичайно швидко збирають дрібні подряпини та механічні пошкодження. Попередня версія навушників від Samsung — Galaxy Buds мала більш матову поверхню і це було більш практичне рішення. Що маємо, те маємо. Якщо говорити про кольори, то у Samsung ви можете обирати, які наушники вам подобаються більше: білі, чорні, червоні чи наприклад ніжно-блакитні. У Apple все набагато простіше є лише один колір - білий. Зважаючи на те, що навушники глянцеві, то цей колір це єдине правильне рішення для маскування відбитків пальців.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Розміри та вага кейсів:

  • Apple AirPods Pro — 4,5 х 6 х 2,1 см., 45 грам;
  • Samsung Galaxy Buds Plus — 3,9 х 7 х 2,6 см., 39,6 грам.

Кейс від AirPods на декілька грамів важчий, але глобально це ні на що не впливає. Близько двох тижнів тестуючи ці навушники я прийшов до висновку, що відкривати кейс однією рукою незручно ні на одних, ні на інших навушниках. Обида кейси мають заокруглені усі грані, тому вони приємно лежать у руках. На корпусі AirPods Pro є клавіша, яка потрібна для того, щоб підключити навушники до iPhone. На корпусі Galaxy Buds немає ніяких клавіш. Щоправда на обох кейсах присутній світлодіодний індикатор. Обидва кейси всередині мають по два контакти для кожного навушника для заряджання. У кейсі Galaxy Buds Plus про всяк випадок ще є позначки, де повинен лежати правий, а де лівий навушник.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Приємно те, що обидві версії навушників можуть заряджатися бездротовим шляхом. Якщо підсумовувати думки про дизайн та ергономіку кейсу після двотижневого використання:

  • по зручності однакові, потрібно звикнути до одного та іншого;
  • в кишені джинсів кейс від AirPods Pro лежить більш гармонійно, бо має більш сплюснуту форму, ніж Galaxy Buds Plus з більш овально-круглим кейсом;
  • шкода, що в навушниках від Apple не можна вибирати кольори, а у Samsung можна;
  • матовий корпус в одному та іншому випадку був би більш практичний.

ДИЗАЙН ТА ЗРУЧНІСТЬ НАВУШНИКІВ

Незважаючи на те, що одні та інші навушники вакуумного типу вони кардинально відрізняються в плані форм-фактору. У AirPods Pro залишилася, хоч і маленька, ніжка, а Buds Plus мають згладжену трикутну форму з хрящевими фіксаторами і при використанні майже повністю ховаються у вушну раковину, що дуже зручно, якщо ви носите шапку або інколи можете засинати у навушниках.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Розміри та вага навушників:

  • Apple AirPods Pro — 3 х 2,1 х 2,4 см., 5,4 грама;
  • Samsung Galaxy Buds Plus — 1,7 х 2,2 х 1,9 см., 6,3 грама.

На перший погляд може здатися, що Galaxy Buds Plus мають більш виграшний дизайн оскільки менш помітні, лягають під шапку, не випирають з вуха під час сну, але є інша сторона ситуації. Під час прослуховування інколи доводилося виймати навушники з вуха для розмови з кимось чи для концентрації на якійсь справі і оскільки на AirPods Pro є ніжка, то робити з ними це набагато простіше.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Обидві пари навушників мають захист від вологи:

  • Apple AirPods Pro — IPX4;
  • Samsung Galaxy Buds Plus — IPX2.

Що це означає? У навушниках Galaxy Buds Plus можна без проблем займатися спортом і після тривалих занять, коли на них потрапляє піт вони не вийдуть з ладу. Під прямі краплі води ці навушники краще не поміщати. AirPods Pro з захистом IPX4 більш стійкі до потрапляння поту та навіть бризок, але при цьому занурювати їх у воду категорично не рекомендується.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Щодо зручності, то у моїх вухах добре тримаються і комфортно лежать обидві пари навушників, але якщо ви збираєтесь інколи спати у навушниках, то вам краще підійдуть “вуха” від Samsung, якщо ж ви з тих, хто часто перериває відтворення і слухає музику нетривалі проміжки часу - краще підійдуть AirPods Pro, бо завдяки ніжці їх дуже легко виймати з вуха і суттєво менші шанси впустити на землю.

ФІШКИ НАВУШНИКІВ

Оскільки AirPods Pro та Galaxy Buds Plus є флагманськими рішеннями серед TWS-навушників компаній, то відповідно у своїх гаджетах вони реалізували цікаві фішки, які покликані зробити користування ними ще більш приємним, щоб схилити покупця на свою сторону.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Apple AirPods Pro може запропонувати такі фішки:

  1. Прилягання насадок. Це коли ви переходите в меню bluetooth і вибираєте пункт “Тест прилягання насадок”. Це потрібно для того, щоб ви могли підібрати для себе оптимальні амбюшури і оптимальну позиію навушника у вусі і шумозаглушення працювало коректно, а музика відтворювалася без “домішок” зовнішніх шумів;
  2. Шумозаглушення. Ця функція по-особливому рекламується і не дарма, бо она реально працює і не так, як наприклад на Xiaomi AirDots, де вона теж заявлена, але на практиці не відчувається ніякої різниці. Передусім варто сказати, що ви можете увімкнути три режими: 1. Гасіння шуму. 2. Вимкнути гасіння шуму. 3. Прозорість. Увімкнувши режим “гасіння шуму” ви будете чути лише різкі звуки, коли хтось говорить гучніше звичайного, тощо. Фоновий шум, як наприклад шум вітру зникає майже безслідно. Коли активуєте режим “Вимкнення гасіння шуму”, то залишиться лише шумоізоляція, яка забезпечується силіконовими амбюшурами, тобто пасивна. Ну і останній режим — “Прозорість”. Увімкнувши його ви починаєте чути все, що відбувається навколо так ніби ви без навушників. Для водіїв і пішоходів у місці — це просто знахідка. Саме головне, що функція шумозаглушення і прозорості працює максимально природньо не тиснучи на вуха і не викликаючи тошноти.
  3. Автоматична пауза та відтворення. Фішка далеко не нова і суть її в тому, що коли ви дістаєте навушник з вуха, то відтворення стає на паузу, а коли вставляєте назад, то відтворення продовжується. На жаль, навушники Samsung Galaxy Buds Plus в парі з моїм Google Pixel 3 XL такої фішки не підтримують, хоча вона була б дуже доречна. Можливо з флагманами Samsung вона працює, однак перевірити не було можливості.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Galaxy Buds Plus може запропонувати такі фішки:

  1. Фірмовий додаток. Samsung може похвалитися додатком, який значно розширює можливості своїх навушників. У ньому ви можете налаштувати еквалайзер під себе і зробити звучання більш басовитим чи м’яким чи з акцентом на чистоту високих частот.
  2. Звуковий фон. Хоч активної шумоізоляції тут немає все ж є аналог “ еплівської прозорості”  під назвою "звуковий фон". Ви можете цю функцію вимкнути або увімкнути при цьому налаштувати її чутливість. Коли поставите відмітку на максимум, то навколишній звук буде настільки підсилений, що ви не по своїй волі зможете навіть чути про що говорять сторонні люди неподалік вас.
  3. Налаштування керування. Керування відтворенням та викликами здійснюється через сенсорну панель на навушниках і ключова фішка полягає в тому, що ви можете налаштувати керування під себе. Я наприклад відразу ставлю на позицію “утримання пальця на навушнику” збільшення та зменшення гучності. Можна поставити увімкнення режиму “Звуковий фон”, а можна поставити “Виклик голосового асистента”.
  4. Всі фішки та функції доступні на iOS. Якщо перше покоління навушників Galaxy Buds ви могли підключити до iPhone лише як звичайну bluetooth-гарнітуру, то підключивши до iPhone Plus-версію ви отримуєте абсолютно усі фішки. Фірмовий додаток для Galaxy Buds Plus є в App Store.
  5. Акцент на звук під час розмов. У компанії Samsung вирішили зробити акцент на якості звуку під час розмов по навушниках і для цього навіть оснастили навушники ще одним додатковим мікрофоном. Таким чином тут є один мікрофон внутрішній та два зовнішніх. 

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

ЯК ВОНИ ЗВУЧАТЬ?

Не люблю говорити про звук, бо описувати його — це найбільш невдячна справа в огляді навушників, але тим не менше, обидві пари навушників були в мене близько двох тижнів і я міг порівнювати їх фактично “лоб в лоб”. Якщо б мене запитали, які спільні риси у звучанні навушників, то я б відповів: по-перше: великий запас гучності, по-друге: чудові баси (мабуть, великою мірою через те, що навушники вакуумні);

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Якщо визначати, які з них звучать краще, то на мій смак - Galaxy Buds Plus. Чому? Через те, що в такому маленькому корпусі є двохполосні динаміки, мається на увазі твітер, який відповідає за високі частоти, а також вуфер, який відповідає за відтворення низьких частот. Звук виходить дуже деталізованим, а крім того в налаштуваннях еквалайзеру ви можете ще злегка підлаштувати звучання під себе. Звук — це суб’єктивно і насправді різниця у звучанні між цими навушниками мінімальна, але все таки з перевагою на стороні Samsung. Тут стає зрозуміло, що хлопці з AKG недарма їдять свій хліб.

АВТОНОМНІСТЬ: 22 VS 24

Обидві версії навушників можуть похвалитися непоганою по мірках TWS-світу автономністю. Загальна кількість часу скільки можуть грати AirPods Pro з кейсом становить 24 години. У Galaxy Buds Plus цей показник знаходиться на рівні — 22 години. AirPods Pro від одного повного заряду в кейсі можуть грати приблизно 4-5 годин, в той час, як Galaxy Buds Plus від одного заряду можуть грати аж 11 годин, що насправді просто фантастичний показник зважаючи на величину корпусу. 

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

З моєю активністю використання навушників одного заряду без кейсу мені може вистачити майже на тиждень. Цікава деталь:

  • Apple AirPods Pro — після 5 хвилин в кейсі можуть грати ще 60 хвилин;
  • Samsung Galaxy Buds Plus — після 3 хвилин заряджання можуть грати ще 60 хвилин.

Між іншим, варто відмітити і той факт, що навушники від Samsung підтримують реверсивну зарядку, яка є в свіжих і минулорічних флагманських смартфонах компанії.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

Підводячи підсумки в плані автономності я перевагу віддаю для Samsung, оскільки: від одного заряду вони грають 11 годин, що вдвічі більше, ніж в AirPods Pro, швидше заряджаються та підтримують реверсивну зарядку від смартфонів Samsung.

ВАРТІСТЬ: ВЕЛИКА РІЗНИЦЯ

Для істинних поціновувачів техніки Apple питання, що обирати не стоїть взагалі, але коли ми поглянемо на ціну обох навушників, то починаємо розуміти, що Galaxy Buds Plus реальний конкурент для AirPods Pro.

Купить Galaxy Buds Plus Купить AirPods Pro

ВИСНОВКИ: ЩО ОБРАТИ?

Можливо висновки будуть доволі банальними, але реальними. Навряд чи власники iPhone будуть купувати TWS-навушники іншої компанії враховуючи той факт, що AirPods Pro здійснили реальний upgrade у всьому: ергономіка, шумозаглушення, звучання. Якщо у вас iPhone і ви обираєте AirPods Pro, то отримаєте багато екосистемних фішок. Якщо ж у вас Android-смартфон, то варто обирати Galaxy Buds Plus. Ви будете приємно вражені часом відтворення від одного заряду, вас приємно здивує збалансоване та деталізоване звучання і як вишеньку на торті ви отримаєте фірмовий додаток, який суттєво розширює можливості навушників. Крім того, навушники від Samsung є майже вдвічі доступнішими, ніж AirPods Pro.

Якщо раптом трапилося так, що у вас iPhone, але вам не подобається дизайн чи вартість нових AirPods Pro, то ви можете обрати Galaxy Buds Plus і отримати всі фішки цих навушників, включаючи фірмовий додаток та режими “прозорості”. Якщо ж ситуація зворотна - у вас Android, але вам подобається саме AirPods Pro ви можете їх придбати і горя не знатимете, за виключенням деяких фішок, які працюють лише на iOS.

Читайте також:

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?